TU-134 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 panowie,czy jest kłopot z wymianą zarówki (mijania) ? będę wdzięczny za poradę i podpowiedź jakie tam idą żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 nie ma żadnego problemu. Dojście dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 jest teraz ciemno i nie widzę dokładnie ,czy tam są jakieś zatrzaski które trzeba wcisnąć? bo próbuję wuciągnąć to nie idzie a boję się mocniej pociągnąć a druga sprawa to jakie tam idą żarówki bo u mnie to jakieś nie typowe bo na końcu żarówki jest "taki stożek" który właśnie odpadł (lata w kloszu) i żarówka przestała świecić,ja jeszcze takich żarówek nie widziałem będę wdzięczny za podpowiedź jakich zamienników użyć bo te orginały (chyba orginały) będą kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) żarówki to są H4 zwykłe ze stacji. W AŚwiecie były testy i najlepsze są wszystkie Osramy. Nie muszą być oryginalne. Chyba, że xenon to trzeba sprawdzić jaki typ i kupić - chyba d2r (są od 60 pln za chinola, które są zadziwiająco dobre - miałem osobiście). Jeśli to t30 to wystarczy odciągnąć 2 druciki i wyjąć żarówkę - są te druciki zatrzaśnięte i trzeba je deczko wcisnąć a potem wyłuskać, że tak powiem. Ten stożek służy by nie oślepiać i jest na 2 śrubki i się go nie rusza. Jeśli t31 to było na forum: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/56072-wymiana-zarowki/ Edytowane 2 Października 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 dzięki sporo się wyjaśniło ale ... w moim przypadku to chyba będę miał kłpot z tym syożkiem bo on mi odpadł i leży w lampie i nie wiem czy da się to zrobić ,jest ciemno i nic dokładnie nie mogę dojrzeć ale skoro on jest przykręcany to chyba będę musiał kupić całą lampę bo jeśli nie demontuje się klosza to nie będzie chyba możliwości powtórnego jego przykręcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Przecież wystarczy go śrubokrętem podciągnąć pod otwór i szczypcami załapać i po temacie. Przykręca się od strony komory silnika a nie od wewnątrz lampy. t31? czy t30? Edytowane 2 Października 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 niestety tak się nie da ,bo ułamało się przy samym mocowaniu ,tak że mój los skierowany jest na zakup lampy bo samego szkła chyba nie da się zdjąć a później szczelnie założyć ., podpowiedcie czy aby zmienić cały reflektor muszę ściągnąć zderzak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 niestety tak się nie da ,bo ułamało się przy samym mocowaniu ,tak że mój los skierowany jest na zakup lampy bo samego szkła chyba nie da się zdjąć a później szczelnie założyć ., podpowiedcie czy aby zmienić cały reflektor muszę ściągnąć zderzak ? Kolego wyślij zdjęcie to Ci pokażę sposób jak wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 wyjąć to ja dam radę,tylko już go nie przykręcę bo jest złamany na samym zgięciu przy śrubce mocującej ale chyba już se poradziłem:znalazłem człowieka który ma uszkodzony klosz i obiecał mi ,że dośle mi ten mały element za niewielkie pieniądze 20-30zł z przesyłką ,zawsze to taniej niż cała lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) tam są dwie śrubki mocujące. Daj namiar na tego człowieka bo też potrzebuje dla ojca taki element. Może mi też zalatwi. Edytowane 3 Października 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 jak mi przyśle to podam nr.tel, myślę ,że poniedziałek albo wtorek paczka powinna być na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 to jest allegro? daj od razu bo bez tego jeździ i mam problem co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 kolego; to jak na razie nie zdało egzaminu,jak na razie to nie wiem jak to wyjąć ?także mam 45 zł w plecy panowie;jest sposób na wyjęcie tego stożka-czapeczki !!! jak ktoś będzie w potrzebie to proszę o kontakt spróbuję pomóc , niepotrzebnie kupiłem następną kompletną lampę ,także jak ktoś będzie potrzebował lampy przedniej(prawej) to mam na zbyciu do odsprzedaży -taniej niż na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi