sq9mcs Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam. Dzisiaj zauważyłem dziwną zależność. Przy jeździe tylko z napędem na tylną oś (2WD) komputer wskazuje spalanie na poziomie 11.2-11.5L/100km. Gdy przełączę manipulator na tryb AUTO spalanie sobie rośnie w miarę robionych kilometrów aż do 14-15L/100km a nawet 16L. Rozumiem gdyby automatyka musiała popracować z napędami ale nie ma znaczenia czy jeżdżę spokojniej czy bardziej ostro. Pytanie czy komputer wskazuje głupoty czy rzeczywiście tryb AUTO pożera dodatkowe litry. Oczywiście przy ostrej jeździe i wzmożonej pracy mechanizmów to normalka ale sprawa dotyczy spokojnej jazdy tak do 120km/h w trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobek428 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 To nie jest zależność , norma , dziwi mnie tylko wzrost spalania. U mnie na tylnej osi średnie pokazuje ok. 9.5-9.8 , na auto 10.1-10.5. Spalanie utrzymuje się cały czas na stałym poziomie. Po zapięciu 4x4 wzrasta jeszcze bardziej , ale praktycznie cały czas trzyma poziom. Moim zdaniem komputer pokazuje Ci jakieś głupoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wiem i reset w postaci ściągnięcia klemy pomógł. Teraz na 2H to max 11.6-12L na Auto tyle samo chyba że elektronika pracuje to wzrasta do max 12.6L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.