paradox8 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 losiuu twoja diagnoza była słuszna padł Czujnik położenia wału korbowego zastanawia mnie dlaczego Nissan Consult nie pokazał żadnego błędu ale wymieniłem czujnik w ciemno zgodnie z zasadą pierwsza odp jest najlepsza .Auto pali bez problemu niestety spalanie nadal w granicach 15 l mimo spokojnej jazdy (dane z tankowania nie z komputera ) i tak patrząc na wskazania komputera nawet delikatne dodanie gazu powoduje , że wskaźnik zużycia wędruje na granicę 15 l u was też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Zdejmij klemę z AKU na noc, później zrób adaptację przepustnicy. Może komputer pamięta dane z uszkodzonego czujnika i teraz masz zły skład mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek1987 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 witam podepne się pod temat,posiadam primerę p12 2,0 benz/gaz i podobny problem z odpaleniem mojego nissanka,a mianowicie jak jest zimna pali od strzału nawet jak było -20stopni problem występuje wtedy gdy silnik jest już ciepły i zgasze go na chwile to ponowny rozruch to już problem,Rozrusznik kręci silnik coś tam próbuje załapać ale bez rezultatu po ponownej próbie nic nie łapie gdy aku juz miałem na wykończeniu wkońcu pach i pali i tak mi sie zdarzyło kilka razy i nawet dziś rozrusznik mi sie zwiesił ale dostał prądu od innego auta i zapalił od razu. nie mam pojęcia od czego zacząć! prosze o pomoc i wyrozumiałość jest to pierwszy mój post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 witam podepne się pod temat,posiadam primerę p12 2,0 benz/gaz i podobny problem z odpaleniem mojego nissanka,a mianowicie jak jest zimna pali od strzału nawet jak było -20stopni problem występuje wtedy gdy silnik jest już ciepły i zgasze go na chwile to ponowny rozruch to już problem,Rozrusznik kręci silnik coś tam próbuje załapać ale bez rezultatu po ponownej próbie nic nie łapie gdy aku juz miałem na wykończeniu wkońcu pach i pali i tak mi sie zdarzyło kilka razy i nawet dziś rozrusznik mi sie zwiesił ale dostał prądu od innego auta i zapalił od razu. nie mam pojęcia od czego zacząć! prosze o pomoc i wyrozumiałość jest to pierwszy mój post Na mój gust to instalacja LPG zalewa silnik, aby to sprawdzić zgaś rozgrzany silnik na benzynie ( przed zgaszeniem przełącz na benzynę i niech chwile pochodzi) i ponownie odpal jeśli odpali dobrze to juz wiesz gdzie szukać, nie piszesz jaka to instalka to trudno cos więcej podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek1987 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) dzieki za szybką odpowiedz! ale robiłem tak już nawet butle zakręcałem. a instalacja gazowa to stargas sie nazywa.Nie dawało mi spać co jest z autem i dziś zamieniłem czujniki od wału z czujnikiem wałka-dojście do dolnego to jest masakra!jak wymontowałem od wału czyściłem go rozpuszczalnikiem.patrze a na środku jest małe pęknięcie i to najprawdopodobniej było przyczyną moich problemów,póki co to pali na dotyk na ciepłym ale to jeszcze dam znać za tydzień czy jest ok. Mam jeszcze problem z obrotami mam ich 1200-1500 i jak zrobie adaptacje przepustnicy to ładnie schodzą do 900 ale za drugim odpaleniem wracają znowu na ponad 1100 i nie wiem czemu tak robi chyba bede sie musiał rozejrzeć z inną przepustnicą bo nawet przy smianie biegów coś wolno schodzi z obrotów teraz wiem że to był na pewno trafiony czujnik! ale problem z obrotami dalej wystepuje, Edytowane 4 Lutego 2014 przez radek1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi