smu1 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Witam wszystkich zastanawiam sie nad zmiana oleju z półsyntetyka na syntetyk mam teraz castrol magnatec 10w40 na jaki syntetyk najlepiej byłoby zmienic? auto to primerka 2.0 16v 140 KM cvt 176.000km przebiegu z tego co wiem caly czas byl lany 10w40...dlaczego chce zmienic?naczytalem sie opini ze syntetyki lepsze,bardziej dbaja o silnik itd,poszukuje poparcia tej tezy bądz jej obalenia przez tych,ktorzy to przezyli...(bądz nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Nie polecam mobila ale mają na stronie opisane różnice między pełnym syntetykiem na bazie gazu ziemnego a syntetykiem na bazie ropy i półsyntetykiem na bazie ropy i mineralnym na bazie ropy http://www.ekonaft.com.pl/informacje-porady/74-rodzaje-olejow-bazowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Liqui Molu, Petronas, Gulf, Valvoline, Midland, Royal Purple, Millers - to są oleje na których się nie zawiedziesz. Ja u siebie miałem 10W40 - zrobiłem płukankę silnika specyfikiem od LM (Liqui Moly) i wróciłem na 5W50 - Mobil1 - silnik wcina mniej oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Witam wszystkich zastanawiam sie nad zmiana oleju z półsyntetyka na syntetyk mam teraz castrol magnatec 10w40 na jaki syntetyk najlepiej byłoby zmienic? auto to primerka 2.0 16v 140 KM cvt 176.000km przebiegu z tego co wiem caly czas byl lany 10w40...dlaczego chce zmienic?naczytalem sie opini ze syntetyki lepsze,bardziej dbaja o silnik itd,poszukuje poparcia tej tezy bądz jej obalenia przez tych,ktorzy to przezyli...(bądz nie:) TEMAT WAŁKOWANY MILIONY RAZY. TU MASZ WĄTEK NA MIESIĄC DO POSTUDIOWANIA: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/1778-jakie-oleje-i-pyny-eksploatacyjne-do-primer/ zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.