zgodzio Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Dobrze zrozumiałeś. Silnik będzie pasował tylko goły bez osprzętu jego po prostu się przekłada. Ale cena takiego silnika to też około 3k plus robocizna więc skórka za wyprawkę według mnie. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 A jak z tymi panewkami po wymianie przestanie stukać i tak jak mowiles objaw sie pojawie po mniej niż 10k km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgodzio Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Wiesz to zależy jak bardzo sie zniszczył wał (porysował) Ale jeśli mówisz że już tak 2 tygodnie jeździsz to tam może być niezły kipisz i nawet tego nie da rady zrobić. Loteria taka. Mechanik jak zdejmie miske to obada co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fergie Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Zgodziu Można prosic o adres Twojego speca-mechanika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgodzio Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Zgodziu Można prosic o adres Twojego speca-mechanika?? Namiary wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 No panowie generalka mnie czeka .. Niestety nie da sie zrobić tak jak mówiliśmy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgodzio Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Nie przejmuj się już nie jestem sam. Z czasem się zapomni. Pieniądz rzecz nabyta tak mi mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Maja racje cale dwa miesiace za granica żeby sie okazalo że to wszystko na samochód BTW skoro temat jest gorący, to zapytam, jak mogę zwiększyć moc tego silnika, w jaki sposób z tych 82km zrobić 120? Zmiana wydechu na inny faktycznie zwiększy mu moc o 4% ? Moc rozumiem że chodzi o konie mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SDRaid Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Maja racje cale dwa miesiace za granica żeby sie okazalo że to wszystko na samochód BTW skoro temat jest gorący, to zapytam, jak mogę zwiększyć moc tego silnika, w jaki sposób z tych 82km zrobić 120? Zmiana wydechu na inny faktycznie zwiększy mu moc o 4% ? Moc rozumiem że chodzi o konie mechaniczne Nic ci wydech nie da. Przy dobrym sportowym wydechu moc może ci wzrosnąć 1-2%, czyli nic. Taki zabieg ma sens w przypadku dużych mocnych silników, a w Almerze jest wystarczający jak na tą moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 To co mogę zrobić, zeby wyciagnac z 40km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgodzio Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 To co mogę zrobić, zeby wyciagnac z 40km ? Chip http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/42931-n16-15dci-po-chiptuningu/ ale to się nie opłaca bo silniki nie wytrzymują obciążenia oraz temperatury. Znam 2 przypadki gdzie tłoki sie po prostu stopiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Czyli pozostaja mi te 82km ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SDRaid Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Czyli pozostaja mi te 82km ( Zacznij jeździć eco. To też dobry challenge, pokonywać maksymalne zasięgi na baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Panowie, jezeli wymieniam korbowod to jest jeden czy sa 4 w tym silniku ? bo juz zglupialem, gosc mowi korbowod czyli jeden, a na allego sa komplety? pogubilem sie. Edytowane 27 Października 2013 przez luke69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Panowie, jezeli wymieniam korbowod to jest jeden czy sa 4 w tym silniku ? bo juz zglupialem, gosc mowi korbowod czyli jeden, a na allego sa komplety? pogubilem sie. 4 tłoki, to 4 korbowody. Jeden koniec korbowodu idzie na wał, a na drugim końcu jest tłok - to tak w skrócie. Ale jeden też chyba można kupić. Edytowane 27 Października 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgodzio Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Panowie, jezeli wymieniam korbowod to jest jeden czy sa 4 w tym silniku ? bo juz zglupialem, gosc mowi korbowod czyli jeden, a na allego sa komplety? pogubilem sie. porostu jedna panewka staneła i jest uszkodzony jeden korbowod. masz jeden wal korbowy i 4 korbowody. panewki tez sa glowne czyli te na wale i korbowodowe czyli te co sie lacza z tlokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi