boku Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Witam Posiadam X-a T31 z reflektorami bi-xenon, obok soczewek znajdują się lustra w których są żarówki 5W postojowe, chyba wtym miejscu były światła drogowe.Pomysł polega na zamianie tych żarówwek na LED-y o 2-ch wartościach mocy. Mniejszą moc do postojówek a wiekszą jako swiatła dzienne przez przekaznik który wyłączłby je w czasie swiecenia postojowych. Prosze o sugestie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantic_1 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 A ile LEDów zamierzasz tam upakować, żeby być widocznym na drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boku Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Witam Są żarówki LED na alegro mają zastępowac tradycyjną zarówkę 5/21W 12V. Jak zdobęde taką wypróbuję jak to jasno świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantic_1 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ciekawy pomysł. Czy myślisz np. o ŻARÓWCE LED CREE 5W+12SMD 5050? Reklamują, że ma 231 lm/W.Konieczne będzie przerobienie gniazda,na podwójne zasilanie. Jeśli dobrze doczytałem musisz brać z trzonkiem BAY15D P21/5W. Pod jeden pin podpiąć zasilanie postojówki, a pod drugi światła dziennego. Ja niestety poszedłem na łatwiznę i światła do jazdy dziennej wstawiłem w miejsce przeciwmgielnych, których nigdy nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boku Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Witam. Cos takiego miałem na mysli, tylko teraz mam trzonek T10 ,trzeba by przerobic i pobawic się żarówką jakie będzie skopienie no i przekaźnik który wyłączy dzienne jak wł. postojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajjk Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Witam nie jestem pewien czy to dobry pomysł. zgodnie z przepisami prawa o ruchu drogowym światła o określonym charakterze powinny miec znak homologacji.Proponuję na wszelki wypadek sprawdzic przed przeróbką by nie płacic zbędnych mandatów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Tak wygląda cree w5w w naszych X-ach. Edytowane 31 Października 2013 przez crayou 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 daj znać jak już Ci dowód zabiorą ... PS. lubisz jak z naprzeciwka cię oślepiają takimi wynalazkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 A wiesz jak działa aparat fotograficzny? Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantic_1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam nie jestem pewien czy to dobry pomysł. zgodnie z przepisami prawa o ruchu drogowym światła o określonym charakterze powinny miec znak homologacji.Proponuję na wszelki wypadek sprawdzic przed przeróbką by nie płacic zbędnych mandatów:) Masz rację, to kiepski pomysł. Bez właściwej homologacji na szkle lampy - pokuta. Kilka informacja nt. świateł do jazdy dziennej: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiat%C5%82a_do_jazdy_dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi