lowprim Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Witam, mam do kupienia 17'' z Carismy do mojej Nysy, tylko że różnica otworu centrujacego wynosi 1mm na moją korzysc. Ja mam ot 66,1 a Carisma 67,1 pytanie brzmi czy musze nalozyc cos na ot centrujacy? nie ma takich dystansów z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Trzeba dokupić pierścienie centrujące. Niestety najcieńsze mają 2mm (bynajmniej cieńszych nie spotkałem), z 67,1 na 65,1. Raczej nie znajdziesz 67,1>66,1 A propos 17 < te z avka mam na sprzedanie ;P Edytowane 12 Października 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) jak masz 0,5mm na stronę luzu to możesz jeździć bez pierścieni. Ja tak jeździłem rok na felgach z volvo i nic się nie działo, tylko jak będziesz przykręcał to równomiernie dokręcaj i będzie dobrze, na nakrętkach masz stożek to powinno równo dociągnąć felgę do tarczy. Edytowane 13 Października 2013 przez marlos90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 założe tak jak mówi marlos90, a najwyzej przejde sie do jakiegos tokarza to mi utoczy taki maly obwodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 jak masz 0,5mm na stronę luzu to możesz jeździć bez pierścieni. Ja tak jeździłem rok na felgach z volvo i nic się nie działo, tylko jak będziesz przykręcał to równomiernie dokręcaj i będzie dobrze, na nakrętkach masz stożek to powinno równo dociągnąć felgę do tarczy. Pierwsze, felgi z Volvo mają ten sam otwór centrujący co Nissan Drugie, przez takie mocowanie wyrobi sobie gniazda we feldze. Pamiętaj, że do alusów dajesz inne nakrętki, mocniejsze, oraz żeby główka nakrętki pasowała do gniazda. Jeśli jest stożek w gnieździe to nakrętka też stożek, jeśli kula to kula, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 jakbym nie wiedział o czym piszę to bym się nie wypowiadał.. Volvo S40 i V40 od 1996 do 2004 ma felgi z otworem centrującym 67,1mm: 1. http://allegro.pl/felga-15-4x114-3-volvo-s40-v40-kia-clarus-cerato-i3611629040.html 2. http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-volvo-s40-v40-4x114-3x67-16-cali-i3597475049.html także życzę Ci powodzenia w zakładaniu felg z nissana do volvo jeśli dasz zwykłą nakrętkę przelotową do alufelgi ( a tym bardziej do takich bbsów jw ) to faktycznie wyrobi sobie gniazda, ale jeśli zainwestuje w nakrętki do felg aluminiowych z większym stożkiem to nic się nie stanie złego i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 śruby są M12 o skoku 1,25 z Quashqai'a, oczywiscie na stozku i rozmiar 19 klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 jakbym nie wiedział o czym piszę to bym się nie wypowiadał.. Volvo S40 i V40 od 1996 do 2004 ma felgi z otworem centrującym 67,1mm: Wyjątek to nie reguła... Są to dwa modele z takim otworem (kooperacja produkcyjna). Oficjalnie (co można zobaczyć w danych produkcyjnych) Volvo wypuszcza auta z otworami 66. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 to ja bardzo chętnie zapoznam się z tymi "danymi produkcyjnymi" bo przewróciłem troszkę internetu i wszędzie gdzie byłem podają że volvo ma 67,1mm otwór centrujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 koła z Carizałożone, oponki 215/40/17 pasują jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 proponuję pochwalić się w tym temacie: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/23284-primera-p11-na-17-felach/ ja dziś zamówiłem 17stki ale z 205/40, czas pokaże jak to będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jeśli nie używa sie śrub pływających to otwór centrujący jest zbędny. Felga z piastą trzyma się dzięki sile tarcia między nimi wywołanej przez dokręcenie śrub na które to działa tylko siła wzdłużna więc o obcięciu śrub, niecentralnym zamontowaniu koła itp nie ma mowy. Podstawowy błąd myślowy to to, że felga opiera się na wyżłobieniu w piaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 zajebiaszczo się primerka prezentuje, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 zajebiaszczo się primerka prezentuje, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi