maveric Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam, Właśnie zakupiłem córce micrusa K11. Potrzebuję zdjąć pasek klinowy, bo coś dość mocno hałasuje, i chcę namierzyć problem czy jest to pompa wody, rozrząd , wspomaganie czy alternator. Może mi ktoś podpoiwedzieć jak się rozpina pasek/paski ? Bo jeszcze nie wiem czy jest jeden czy kilka. Jest może dostępna jakaś ksiażka z serii sam naprawiam z opisem silnika beznzyan 1.0 16V, rok produkcji 1996 Pozdrawiam maveric Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Najpierw sprawdź, czy nie hałasuje sam pasek. Ja też miałem ten problem, i okazało się że po nasmarowaniu paska wazeliną wszystko ucichło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maveric Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Najpierw sprawdź, czy nie hałasuje sam pasek. Ja też miałem ten problem, i okazało się że po nasmarowaniu paska wazeliną wszystko ucichło. Witam, sprawdzę ale mało prawdopodobne, hałas jest typowo metaliczny, podejrzewam pompę wody, lub coś w rorządzie. A nie ślizga się tebie ten pasek teraz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Nie ślizga się. Posmarowałem go tylko od tej strony, gdzie rowków nie ma. U mnie ten dźwięk też był nieco metaliczny. Też podejrzewałem osprzęt, akurat ja obstawiałem alternator, bo podobnie w Hondzie dzwonił zanim się łożysko rozsypało. Ale tutaj ewidentnie winny jest pasek (u mnie przynajmniej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Pasek powinieneś zdjąc przez zluzowanie alternatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.