Glorusek Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam czy moge zalozyc opon y 215/70/16 do x-traila t30? bez zadnych oporów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 było na forum poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Szukałem nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 słabo szukałeś http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/45916-x-trail-opony-zimowe-felgi/page-7 czy moge zalozyc opon y 215/70/16 do x-traila t30? bez zadnych oporów ? możesz a o jakie opory Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Nie bedzie tarło czy coś? bo 215/65 trudno mi znalesc tzw szukam uzywek w bdb stanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumiarz Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 215/65R16 jest znacznie popularniejszym rozmiarem niż 215/70R16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 W sumie zauwazylem szukam dalej 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 W sumie zauwazylem szukam dalej 65 Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na te opony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 jak chcesz coś dobrego to szukaj continentali ewentualnie goodyearków : a jak chcesz na zimę wypierd z przytupem to nie znam nic lepszego do jazdy po białym niż dunlop grandtrek sj6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeźnik. Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 nie ma używek w bdb stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) nie ma używek w bdb stanie Są czasem zostają ludziom w tych rozmiarach po sprzedaży i pozbywają się za bezcen bo nikt takich w okolcy ich nie ma lub nie potrzebuje. Sztuką jest sprawdzić, które są od 1 wł. i wiarygodne. Jeśli jeździły 2-3 lata można brać za pół ceny. X nie robią dużych przebiegów trasowych w większości. Edytowane 17 Października 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jeśli jeździły 2-3 lata można brać za pół ceny. X nie robią dużych przebiegów trasowych w większości. Jeśli zimówki są 3 lata używane to można równie dobrze jeździć dalej na letnich... Roczne mogą się do czegoś jeszcze nadawać, dwuletnie to już szrot bez względu na wysokość bieżnika. Przerabiałem ten temat i różnica w jeździe opon zimowych dwuletnich i nowych to przepaść ( jazda po śniegu.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Roczne mogą się do czegoś jeszcze nadawać, dwuletnie to już szrot bez względu na wysokość bieżnika. Kupiłem nowe zimówki 2 lata temu i bieżnika zostało mi 9mm bo nie robię zbyt dużych przebiegów zimą.Wytłumacz mi dlaczego te opony są już szrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Ponieważ guma się starzeje (robi się twardsza) i już nie trzyma tak jak nówka. Oczywiście nowe opony też mogą być 2 a nawet więcej letnie, lecz odpowiednie przechowywanie nie wpływa tak destrukcyjnie na strukturę mieszanki. To jest tylko moje subiektywne odczucie poparte moim doświadczeniem - każdy może mieć swoją teorię na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Ponieważ guma się starzeje (robi się twardsza) i już nie trzyma tak jak nówka. Oczywiście nowe opony też mogą być 2 a nawet więcej letnie, lecz odpowiednie przechowywanie nie wpływa tak destrukcyjnie na strukturę mieszanki. To jest tylko moje subiektywne odczucie poparte moim doświadczeniem - każdy może mieć swoją teorię na ten temat. Tu Bartez popłynął ale dziękujemy Mu za profesjonalne i ortodoksyjne podejście. Ciekawe czy co roku zmienia opony? Jeśli tak Bartez to proszę sprzedawaj mi te używane. Dam Ci dobrą cenę. Proszę. I tu się zmartwiłem bo mam 5-6 letnie opony i kieruję się tylko wysokością bieżnika 6-7mm. Edytowane 18 Października 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumiarz Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ponieważ guma się starzeje (robi się twardsza) i już nie trzyma tak jak nówka. Oczywiście nowe opony też mogą być 2 a nawet więcej letnie, lecz odpowiednie przechowywanie nie wpływa tak destrukcyjnie na strukturę mieszanki. To jest tylko moje subiektywne odczucie poparte moim doświadczeniem - każdy może mieć swoją teorię na ten temat. Ale wiesz z pewnością o tym, że opona eksploatowana przez 6 tygodni ulega takiej samej degradacji, jak nowa, która leżała 2 lata w magazynie. Wiesz to, prawda? Jeśli więc ktoś używał opon przez 5% roku (czyli np. 1-2 dni w tygodniu i tylko zimą, bo o zimówkach mowa), to są mniej więcej tak zdegradowane, jak nowe, które 2-3 lata przeleżały w chłodnym i ciemnym magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Tu Bartez popłynął ale dziękujemy Mu za profesjonalne i ortodoksyjne podejście. Ciekawe czy co roku zmienia opony? Jeśli tak Bartez to proszę sprzedawaj mi te używane. Dam Ci dobrą cenę. Proszę. I tu się zmartwiłem bo mam 5-6 letnie opony i kieruję się tylko wysokością bieżnika 6-7mm. hehe nikt nie jest doskonały Ja przeważnie co roku kupuję sobie nowe zimówki... a jest to powodowane albo zużyciem albo zmianą rozmiaru (np zmiana auta). Jeśli bardzo chcesz to moje sj6 są w rozmiarze 225/70/16 i mają tak z 6-7 mm ( nowe 12mm) Według mnie nadają się jeszcze na lekki szuterek. tylko, że ja mieszkam w Norwegii Ale wiesz z pewnością o tym, że opona eksploatowana przez 6 tygodni ulega takiej samej degradacji, jak nowa, która leżała 2 lata w magazynie. Wiesz to, prawda? Jeśli więc ktoś używał opon przez 5% roku (czyli np. 1-2 dni w tygodniu i tylko zimą, bo o zimówkach mowa), to są mniej więcej tak zdegradowane, jak nowe, które 2-3 lata przeleżały w chłodnym i ciemnym magazynie. wiem... dlatego używam zimówek również latem, bo lubię sobie zjechać z asfaltu a tam zimówka (AT) sprawdza się całkiem przyzwoicie , a że nie ma tej przyczepności latem na suchym asfalcie... cóż do szaleństw używam RWD na letnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 hehe nikt nie jest doskonały Ja przeważnie co roku kupuję sobie nowe zimówki... a jest to powodowane albo zużyciem albo zmianą rozmiaru (np zmiana auta). Jeśli bardzo chcesz to moje sj6 są w rozmiarze 225/70/16 i mają tak z 6-7 mm ( nowe 12mm) Według mnie nadają się jeszcze na lekki szuterek. tylko, że ja mieszkam w Norwegii wiem... dlatego używam zimówek również latem, bo lubię sobie zjechać z asfaltu a tam zimówka (AT) sprawdza się całkiem przyzwoicie , a że nie ma tej przyczepności latem na suchym asfalcie... cóż do szaleństw używam RWD na letnich Intryguje mnie Twoja osoba i jej druga połowa. jaka będzie cena za ogierka? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 jaka będzie cena za ogierka? pozdr myślę tak około 24-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 nie no ile za te laczki? Może wyjdzie z tego mała licytacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi