Coyote024 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Witam panowie,nie wydaje mi sie zeby to cos mialo wspolnego ale wczoraj po wymianie plynu chlodniczego przejechalam sie po takich bezdrozach aby zagrzac dobrze silnik i wszystko bylo ok,dzisiaj rano po odpaleniu zgasl i po ponownym odpaleniu brak mocy i dwie kontrolki na desce:ESP i Kontrola trakcji,zgasilem i ponownie odpalilem wszystko wrocilo do normy i jest ok,panowie co to moze byc niechce takich niespodzianek!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Bez podłączenia komputera i sprawdzenia błedów watpię aby kotkolwiek zgadł co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harleydavidson88 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam. Wlacz zaplon i po trzech sekundach (usłyszysz 3 razy dzwięk "pip") w trakcie tej trzeciej sekundy nacisnij do podłogi gaz 5 razy ( nie za wolno), nastepnie po piątym razie odczejaj 7 sekund, wcisnij gaz i trzymaj. Kontrolka "service engin soon" zacznie mrugać wskazując kod błędu. bedzie mrugac w rużnym tempie np 5x szybko 3x wolno 3x wonlo i znow 7x szybko Musisz zliczyć ilość mrugnięc ( powinny wyjść Ci 4 cyfry) Następnie wpisz kod w "google" dodając nissan Znajdziesz przyczyne opis i szczegółowe info. Ja mam w nissanie kod P1443 1x wolno 4x szybko 4x szybko 3x wonlo =1443 Czyli wdł spisu kodów bład systemu EVAP ( a dokładnie czujnik o2 tzw sonda) U ciebie na pewno bedzie inaczej, podaje tylko dla przykładu Jeśli nie dasz rady dzwoń 511 296 379 a krok po kroku wytłumacze Ci jak to sprawdzić. Druga sprawa, u mnie wyświetla sie esp i slip jak podniosę auto na lewarku, ale po przejechaniu ok kilometra znika. Wiec jak kontrolka samoistnie znikła możesz spać spokojnie Pozdrawiam i życzę powodzenia. Powodzenia Kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 W YD25DDTI nie ma kontrolki Service Engine Soon.Jest klasyczny Check Engine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.