gmarcin Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Byłem wczoraj w nissanie ze swoim 2 letnim notem i przy okazji obejrzałem sobie nowego notka i tak: - nie nazywałbym nowego nota minivanem a po prostu osobówka:) - fajna osobówka i tyle - utwierdziłem się w tym że nissanowi brakuje auta (np klasy van) pomiedzy notem a kaśką (juke to fanaberia a nie samochód) - przyjemne wnętrze, naprawdę przyjemnie zorganizowane - zegary...wymiatają! bardzo czytelne - wiele nowych bajerów jak np safety shield - bajer jak bajer ale przydatna i podnosząca bezpieczenstwo rzecz - nowy note jest zdecydowanie droższy (porównowałem swoją wypasną wersję i-way z dodatkami za niewiele ponad 50 tys do tego samego za....60 tys)...pan sprzedawca mowi no tak ale ma kamery i ten safety shield..... super....a gdzie ja się pytam są? schowek pod siedzeniem pasazera? schowek na wierzchu deski (mega praktyczny), gniazdka 12v, oswietlenie z tylu, podłokietniki, smigająca tylna kanapa, i cos tam jeszcze wymienilem..... - ogólnie fajne auto.....niestety jakich wiele na ulicach. Dziś jadąc i mając nota daleko przed sobą wie sie że to Note....a ten? Z daleka ni to kia ni hyundai. Szkoda. p.s. jesli utrzyma sie trend obnizania notka to w kolejnej wersji do nota bedzie sie wsiadac jak do dresiarskiej 10 letniej hondy civic Edytowane 15 Listopada 2013 przez gmarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafgrzeg Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Moi drodzy, do tej pory byłem tylko czytaczem forum, jednak moja ostatnia wizyta w salonie nissana zmusiła mnie do podzielenia się opiniami na temat nowego Note'a Odwiedziłem salon w Dąbrowie Górniczej i stał dosyć ładny egzemplarz - biała perła z bordowymi dodatkami. Do testów przygotowana byłą wersja wyposażona we wszystkie dodatkowe pakiety - I-key czyli system bezkluczykowy, Family pack, Auto pack no i oczywiście obecna duma nissana czyli pakiet IT. Gdy byłem w salonie było już mocno ciemno po wejściu do auta w oczy rzucają się mega czytelne, piękne wręcz licznik i obrotomierz... Do tego wszystko pięknie podświetlone, dopracowane, super system Safety Shield, który pokazuje co dzieje się dookoła nas, wiadomo - czujniki cofania, kamery z każdej strony, ostrzeganie o wszystkim, co dzieje się wokół nas - martwe pole, zmiana pasa ruchu.. do tego dbanie żebyśmy jechali ekologicznie... i w tym miejscu, muszę wspomnieć o wielkim minusie dla nissana - silnik 1,2 80 km. porażka... porażka... porażka.... chyba tylko 0,9 renault jest gorszym silnikiem... żeby ten samochód jechał trzeba go bardzo mocno kręcić, a gdy się kręci to o ekologicznej jeździe trzeba zapomnieć - komputer pokazywał średnią prędkość 7,4 l/100 km i pomimo tego, że to samochód testowy to trzeba przyznać, że to wynik nie do zaakceptowania... druga sprawa to dźwięk tego trzycylindrowca - jak dla mnie nie do zniesienia - dźwięk kosiarki albo miksera jest lepszy... dobrze, że system audio dosyć ładnie to zagłusza... Szczerze zastanawiam się nad zmianą mojego nota z 2010 roku na nowego, jednak ten silnik mnie mocno zbija z tropu... Plusy: - ładny wygląd zewnętrzny, pięknie zaprojektowana deska, - klima dwustrefowa - dobre audio - systemy safety shield - podział bagażnika -przesuwna kanapa -bardzo dużo przestrzeni (chyba więcej niż w starszym modelu) - koło zapasowe - bardzo fajne siedzenia - ergonomia wnętrza (np. znakomite wnęki na napoje w drzwiach) -podłokietniki Minusy: - fatalny silnik - okropny silnik - duże spalanie (oczywiście w tak słabym silniku powinno być stosunkowo niskie) - brak schowka w siedzeniu kierowcy - brak schowka w konsoli centralnej - nie wiem czy o beznadziejnym silniku wspominałem... - goła wersja acenta nie jest tak atrakcyjna jak poprzednia... pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Poczekaj na ten z kompresorem(98KM) , dźwięk mega lepszy, wręcz super(można przetestować w de ) , przyspieszenie też. Co do schowka nie rozumię o co szum?Przecież ma schowek główny + drugi nad nim.Fakt że z prawej strony ale jest.Co do zegarów,dla mnie też MEGA.Ten silnik też dla mnie cieniutki i kosiara.Dobrze że chociaż lepiej wyciszony niż w micrze. Swoją drogą w de. visia jest do kupienia tylko z 80 KM dopiero acenta ma wybór , a tekna tylko 98KM - mowa o benzynie oczywiście (koszyje u nich od 13390 do 21090 Euro) czyli sporo więcej. Edytowane 25 Listopada 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafgrzeg Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Poczekaj na ten z kompresorem(98KM) , dźwięk mega lepszy, wręcz super(można przetestować w de ) , przyspieszenie też. Co do schowka nie rozumię o co szum?Przecież ma schowek główny + drugi nad nim.Fakt że z prawej strony ale jest.Co do zegarów,dla mnie też MEGA.Ten silnik też dla mnie cieniutki i kosiara.Dobrze że chociaż lepiej wyciszony niż w micrze. Swoją drogą w de. visia jest do kupienia tylko z 80 KM dopiero acenta ma wybór , a tekna tylko 98KM (koszyje u nich ok.80tyś zł!!!) Otóż to, PL zawsze w ogonie, nie dość, że u nas tylko lichy silnik, to jeszcze brak wersji tekna przy silniku benzynowym... co ciekawe konfigurator na stronie nissan.de pokazuje wersję acenta wraz z pakietem it, family i auto w cenie 20200 euro - z silnikiem 1,2 98 km (gwarancja 4 lata) a z silnikiem 1,2 80 km - 18620 euro więc to już w ogóle przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Już w styczniu ma być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawalnik Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) zobacznie co w JDM proponują: http://www2.nissan.co.jp/NOTE/customize.html Pewnie w EU tego się nie doczekamy Jest u nich opcja napędu 4wd z najsłabszym silnikiem hr12de: http://www2.nissan.co.jp/NOTE/grade.html Edytowane 26 Listopada 2013 przez spawalnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Nowy Note dostał w ADAC tylko 4 gwiazdki to tak dla info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Osobiście uważam testowanie pojazdów już wprowadzonych do produkcji za bzdurne bo słaby wynik w teście zmieni ewentualnie cokolwiek dopiero przy "następcy", a testowane auto bedzie klepane nadal, ale poszli po całości, bo jednak lud patrzy na takie rzeczy. Nawet coś tak budżetowego jak Skoda Citigo ma 5 gwiazdek. Edytowane 28 Listopada 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Od kiedy to ADAC daje gwiazdki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi