pawelsalata Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 No to jak w rozmiarze 205/60 za 1100 PLN to w dobrej cenie znalazłeś. Jak szukałem letnich, to 205/60 były droższe około 30% od 205/55, które w końcu kupiłem. Teraz jak kupowałem zimówki, nawet nie szukałem 205/60 tylko od razu kupiłem 205/55. Frigo, czy Frigo 2? Tak dla jasności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Ja mam na fabrycznych alufelgach letnie, na fabrycznych stalowych felgach zimowe - oba komplety w rozmiarze 205/55R16. 55 lub 60 to wysokość opony, szerokość to 205, czyli taka pozostaje jak w fabryce. Po prostu całe koło będzie mieć mniejszą średnicę, i tak jak pisałem - będzie pokazywał prędkościomierz 100 km/h, rzeczywista prędkość będzie 90 km/h. Nic więcej. Trochę lepiej auto się zbiera, trochę za to cierpi prędkość max. Ale bez szału uważam te wartości ulegają polepszeniu/pogorszeniu. Będą pasować. predkość max nie ma znaczenia bo zadko kiedy jedziesz z maksymalną prędkością, ba nawet jest lepiej, że licznik zawyża prędkość o kilka % szczególnie przed miskami, natomiast jest inny problem zawyżony jest również przebieg, i mam to dokladnie sprawdzone na odcinku 900 km ( wielokrotnie przejechana ta sama trasa z podobnymi wskazami) licznik zawyżył mi przebieg o 30km czy pi razy drzwi 3% zaznaczam, że jechałem na nowych oponach, wraz z zużyciem wynik będzie jecha w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) odświeżam temat ,chodzi o opony wielosezonowe: NOKIAN WeatherProof 205/60/R16 czy ktoś na takich jeździ ? chodzi mi o opinie w szczególności po 2-gim i 3-im roku użytkowania bo w 1 roku to raczej wszystkie są dobre a w latach następnych to już tylko nieliczne są ok (pozostałe potrafią się nieźle ślizgać), ktoś coś ? Edytowane 19 Lutego 2017 przez matador41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi