byhlk Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Witam jak w temacie, mam przejechane 60000 km i z tego co wiem filtr paliwa nigdy nie był wymieniany ale nigdy też nie zabrakło paliwa o ile to ma jakieś znaczenie hehe Problem jest taki że w żadnym sklepie z częściami do aut nie posiadają w ofercie filtrów do nota. Gdzie mogę takowy dostać i gdzie on się znajduję? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 W tym silniku role filtra spełnia pewien rodzaj "sita" w zbiorniku i tyle,dlatego nie możesz kupić filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Niektórzy sami wystawiają ,ale nie ma to uzasadnienia Edytowane 31 Października 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Czyli co? Olać temat? Troszkę mi szarpie na 2 bez gazu... Myślałem że wina filtra. Czy brak filtra nie wpływa źle na wtrysk? Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Filtr jest - tyle tylko, że bezobsługowy. Po zatankowaniu zalej preparat do benzyny STP. Jak to wina przytkanego wytrysku lub wtrysków, załatwi sprawę za jednym podejściem. Koszt ok 20 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Czyli co? Olać temat? Troszkę mi szarpie na 2 bez gazu... Myślałem że wina filtra. Czy brak filtra nie wpływa źle na wtrysk? Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Na 99% nie jest to wina filtra i paliwa, bo ja jeżdżę na gazie i mam chyba taki sam problem, ciężko to w sumie stwierdzić, ale ten problem z szrpaniem rozpatrywany jest w temacie: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/92618-szarpanie-przy-hamowaniu-silnikiemniskich-obrotach/ A jak już bardzo chcesz dostać się do filtra to możesz wymontować pompę paliwa i przeczyścić siteczko Albo na przyszłość samemu założyć filtr za pompą na przewodzie i wtedy samemu co jakiś czas wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Szczerze powiem ze po zalaniu STP i przejechaniu 350 km szarpanie jakby czasami ustępowalo.. Jest sens zakładać zewnętrzny filtr, jeśli konstruktorzy go nie zamontowanie? Wysłane z mojego Nexus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Raczej nie. Daj mu jeszcze jednego STP skoro jest poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Skończę zbiornik, i w tedy ewentualnie zaleje jeszcze jeden preparat. Dziękuję wszystkim za pomoc. Temat do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 No ,nie tak do zamknięcia,bo przyczyn poszarpywania może być wiele,a temat niech obrazuje całość problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Witam ponownie Szarpanie ustało Niestety martwi mnie teraz inna rzecz, mianowice autko dymi mi na biało mam nadzieję, że jest to z wina wzbogaconego paliwa przez STP. Troszkę się martwię zobaczymy jak zaleję kolejny zbiornik bez preparatu. Możliwe że to wina pogody (niskich temperatur, wilgoci) chociaż nawet na rozgrzanym silniku jak mu troszkę depnę pod czerwoną kreskę to potrafi walnąć ładną białą chmurę... Płyn w chłodnicy w normie olej również. Co o tym myślicie? Oczywiście przed zalaniem STP nie zauważyłem tego typu objawów,rano jak stał całą noc przed blokiem to po odpaleniu wiadomo troszkę dymku puścił Edytowane 8 Listopada 2013 przez byhlk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Poczekaj,nie gorączkuj się,wypal to co masz ,zatankuj bez dodatku i w tedy zobaczysz.Nikt z nas tak na prawdę nie wie czy takie objawy daje STP,choć ja zalewałem dwa razy i tego typu objawu nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Zobaczymy w tygodniu dam znać.. Modlę się żeby to był syf które STP przepala:-) Wysłane z mojego Nexus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 STP wiąże wodę w zbiorniku ,więc przy przygazowaniu biała chmurka jest możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Oby tak było teraz dużo wolnego i nie mam gdzie przepalić nowego zbiornika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 To też zależy jaki STP wlałeś. Są wybitnie czyszczące (szara lub czarna butelka) i wybitnie wypierające wodę z układu (czerwona butelka). Przy preparacie wypierającym wodę, zwiększone wydzielanie pary jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byhlk Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Użyłem preparat koloru czerwonego. Dymienie ustala. Teraz śpię spokojnie. Pozdrawiam Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Lub z rury woda będzie ciurkiem lecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi