Guest Maciek78 Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Kurcze, aż się boję zakładać taki temat żeby nie ponawiać, ale szukałem i nie znalazłem. Chcę wymienić świece w swoim sunny (N14, 1.4 Lx 16 V), i nie wiem czy mają to być żarowe czy iskrowe? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maciejka_sz Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Zarujesz oczywiscie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maciek78 Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Ekhm, albo Ci zabrakło literki "t" albo udzieliłeś zabawnej odpowiedzi Wybieram to drugie Pozdrawiam Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xzandafer Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Za czasu N14 1.4 jezdzilem na NGK BKR6E... Innych nie warto kupowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maciejka_sz Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Ekhm, albo Ci zabrakło literki "t" albo udzieliłeś zabawnej odpowiedzi Wybieram to drugie Pozdrawiam Dzięki brak literki "t". ale fajnie wyszlo... Swiece zarowe sa tylko w dieslach na rope... w silnikach benzynowych sa swiece iskrowe... mam nadzieje ze wiesz gdzie owe drugie sie znajduja? podpowiem Ci ze masz 4ry takie same Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maciek78 Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Tam gdzie takie gumowe kapturki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarros Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 u mnie tez BKR 6E oczywiscie NGK !!!! Polecam pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piomal Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Tam gdzie takie gumowe kapturki Tylko nie pomyl z innymi gumowymi kapturkami! Aaa, i pamiętaj, że BKR6E, a nie BKR6EY. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dzida Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 To i ja się podłacze się pod temat. Moje auto to Sunny 2.0d. Samochód zazwyczaj trzymam w garażu i nie mam problemów z porannym paleniem. Jednakże z soboty na niedzielę stał przez całą noc pod chmurką i rano "brzydko" mi zapalił, krztusząc się, a za Nissanem chmura białego dymu. Wnioskuję że w związku z nadchodzącą zimą należałoby wymienić świece. Może ktoś poradzi gdzie w W-wie kupić świece i jakie? Proponują mi Eiko, HGT nie mówiąc o Boschu za 235 PLN/szt u Chiniewicza. :shock: Natomiast nikt nie ma NGK czy Denso. Koledzy co polecaci i gdzie to zakupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest schulla Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 W/g danych z ksiązki Etzolda do sunny 1,4 nadają się NGK BKR5E. A i jeszcze jedno.Mój znajomy twierdzi,że jeżli w sklepie zadają ci pytanie czy do gazu,to nawet jak jeździsz na gazie to mów,że do benzyny. Ja stosowałem to w moim poprzednim aucie(jeździłem tylko na gazie) i uważam,że zdało to egzamin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wszok Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 ja zakupilem BKR6E -11 i ten dopisek 11 bedzie dobry? mam sunny 1.4 DS LPG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Damiano7407 Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 ngk - BKR6EIX lub ngkv-line 28 bosch - 0 242 235 666 denso - K20R-ZU11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azorek Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 ngk - BKR6EIX lub ngkv-line 28bosch - 0 242 235 666 denso - K20R-ZU11 Ale w sensie że co :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Damiano7407 Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 w sensie takim ze sa to oznaczenia swiec roznych firm do sunny 1.4 lx 94r jak ktos bedzie chcial sobie kupic to ma problem z glowy. podalem 3 firmy ale ja polecam denso. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts