majwar Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Od bardzo niedawna jestem posiadaczem - użytkownikiem żona! - Juka w wersji 1.6 190 KM SL; oczywiście w kolorze biała perła . Podczas zmiany opon na zimowe zostałem poinformowany, iż mój Juke posiada również czujniki ciśnienia zamontowane z zaworami w felgach (standardowe 17" aluminiowe Nissana). W związku z tym, iż nie posiadam instrukcji nie bardzo wiem, w którym miejscu pojawiają się komunikaty o nieprawidłowym ciśnieniu w oponach. Mogę liczyć na pomoc bardziej zaawansowanych użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 [...] mój Juke posiada również czujniki ciśnienia zamontowane z zaworami w felgach [...] Samochód z POL sieci dealerskiej? Jak ja brałem w styczniu o czujnikach ciśnienia nie było mowy. Więc...może są "aftermarket'owe" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majwar Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Samochód z POL sieci dealerskiej? Jak ja brałem w styczniu o czujnikach ciśnienia nie było mowy. Więc...może są "aftermarket'owe" ? Auto zostało sprowadzone z USA, świeżutkie - nie ma nawet 2000 Mil. Posiada skrzynię CVT, ale napęd tylko na przód. Ma też niedostępny w Europie szyberdach i trochę innych "gadżetów". Jak się okazało również czujniki ciśnienia w oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Auto zostało sprowadzone z USA[...] Ma też niedostępny w Europie szyberdach i trochę innych "gadżetów". Jak się okazało również czujniki ciśnienia w oponach. Aż "zazdraszczam" szybera. U nas niestety nie było możliwości zamówienia wg. specyfikacji na US W związku z tym, że nie wiem czy postowanie linków do "konkurencji" nie naruszy regulaminu tłumaczę co znalazłem na forum JUKE za Wieką Wodą: aktywacja czujników następuje w przedziale 30-31 PSI. Zdarzają się przypadki, że włącza się przy 29, ale mniemam, że to błąd pomiaru. Natomiast brak jest informacji gdzie się włącza wskaźnik - ja osobiście stawiam na zegary.Jedyna informacja to taka, że włącza się kontrolka. Skoro masz furę z USA - powinieneś mieć do Żuka również dokumentację (w tym "Obstrukcję Insługi" ). Polookaj tam. Na 100% znajdziesz (szukaj: TIRE PRESSURE SENSORS ale również skrótu TPMS). Napisz nam też jakie to są te "inne gadżety" Edytowane 19 Listopada 2013 przez Navkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majwar Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Aż "zazdraszczam" szybera. U nas niestety nie było możliwości zamówienia wg. specyfikacji na US W związku z tym, że nie wiem czy postowanie linków do "konkurencji" nie naruszy regulaminu tłumaczę co znalazłem na forum JUKE za Wieką Wodą: aktywacja czujników następuje w przedziale 30-31 PSI. Zdarzają się przypadki, że włącza się przy 29, ale mniemam, że to błąd pomiaru. Natomiast brak jest informacji gdzie się włącza wskaźnik - ja osobiście stawiam na zegary.Jedyna informacja to taka, że włącza się kontrolka. Skoro masz furę z USA - powinieneś mieć do Żuka również dokumentację (w tym "Obstrukcję Insługi" ). Polookaj tam. Na 100% znajdziesz (szukaj: TIRE PRESSURE SENSORS ale również skrótu TPMS). Napisz nam też jakie to są te "inne gadżety" Jak napisałem na wstępie postu - nie mam instrukcji obsługi; w żadnym języku. Auto jest "z drugiej ręki". Też myślę o zegarach; jak uruchamia się auto - na chwilę pojawiają się w drugim zegarze litery "PS" - może to właśnie ta informacja? Może ten komunikat pojawia się w przypadku spadku ciśnienia? Nie wiem... Miałem czujniki ciśnienia w Lagunie II; tam jednak pojawiały się komunikaty z wartością ciśnienia w poszczególnych kołach, praktycznie jako stały zapis. Zresztą przez prawie 6 lat użytkowania działały rewelacyjnie - wbrew bardzo negatywnym opiniom w różnych miejscach. Tam miałem też silnik 2.0 IDE, o zawodności którego już napisano chyba kilka prac doktorskich, a ja nie miałem żadnych kłopotów. Teraz jest jednak Juke i... nierozszyfrowane czujniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Zagladłem do instrukcji i nie znalazłem zadnej informacji na temat ciśnieniea czy czujników a instrukcja jest wiadomo dla kilku wersji i silnikowych i napedowych i nawet dla aut na Anglie, nie ma nawet w opisie zegarów zadnej kontrolki która by byla opisana ze jest do cisnienia w oponach "PS" to kontrolka wspomagania elektrycznego kierownicy z reszta o konie dachowym tez nie ma zadnej wzmianki........... I tu przychodza mi dwie mysli: abo ktoś zamontował szyberdach gdzieś indziej poza salonem co jest modne w US i tak samo załozył czujniki które łaczyły sie przez smarfona przykładowo lub wersje na US sa bardziej dopieszczone w opcjonarne wyposazenie czego nie zauwazyłem po ogłoszeniach dilerskich na stronach US..... najlepiej jak byś zapodal jakies fotki dachu tych czujników i zegarów jak zapalasz jakie kontrolki ci sie swieca............. san zobacz czhyba ze chodzi o to na stronie 77 w dziale wskazniki i przyzady 2-7 bo u mnie w polskiej instrukcji nie ma tego http://www.nissan-techinfo.com/refgh0v/og/Juke/2012-Nissan-Juke.pdf Edytowane 20 Listopada 2013 przez mexxmen30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Majwar - faktycznie przeoczyłem info, że nie masz instrukcji - sorry. Zagladłem do instrukcji i nie znalazłem zadnej informacji na temat ciśnieniea czy czujników [...] [...]abo ktoś zamontował szyberdach gdzieś indziej poza salonem [...] Nie koniecznie. Wiem że wg. specyfikacji na rynek USA jest możliwość doposażenia w szyberdach. niestety nie u nas (nie wiem jak w innych krajach starego kontynentu ) Napisałem na tamtym forum. Powinny pojawić się fotki TPMS. Mexxmen: słabo szukałeś TPMS W pliku *.pdf zlinkowanym prze Ciebie powyżej TPMS pojawia sie na stronach: 11, 77, 85, 86, 213, 216, 217, 218, 255, 256, 281, 308, 313, 316, 341, 343 i 344 A szyberdach znajdziecie po haśle MOONROOF na str: 11, 13, 71, 118, 119, 339, 342. Co do tłumaczenia to polecam funkcję kopiuj/wklej i TŁUMACZA GOOGLE. Majwar - jeśli będziesz miał problem z tłumaczeniem to pomożemy Edytowane 20 Listopada 2013 przez Navkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Mexxmen: słabo szukałeś TPMS W pliku *.pdf zlinkowanym prze Ciebie powyżej TPMS pojawia sie na stronach: 11, 77, 85, 86, 213, 216, 217, 218, 255, 256, 281, 308, 313, 316, 341, 343 i 34 Napisalem wczesniej gdzie ma szukac co do szyber dachu to zeczywiscie minołem nie wpadło w oko a wczesniej pisałem ze w mojej papierowej nie na która dostałem z autem............... ale jeszcze z ciekawosci dziś sprawdze na 100% a tak w () to kazdy mogł wykazac inicjatywe i wskazac koledze manual na necie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) I o to właśnie chodzi - każdy mógł a tylko Mexx na to wpadł (jako pierwszy ) Tak 3mać Bez wzajemnej pomocy i podpowiadania sobie daleko nie zajedziemy... najwyżej do SERVISU za grube $$$$$$ Edytowane 21 Listopada 2013 przez Navkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Auto zostało sprowadzone z USA, świeżutkie - nie ma nawet 2000 Mil. Posiada skrzynię CVT, ale napęd tylko na przód. Ma też niedostępny w Europie szyberdach i trochę innych "gadżetów". Jak się okazało również czujniki ciśnienia w oponach. Mógłbyś wrzucić parę zdjęć jak wygląda ten szyber dach ? Jest elektryczny/manualny czy tylko szkło bez możliwości regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A ja mam taką propozycję aby ktoś z adminów pozbierał te linki z manualami auta i NC2 i zalozył nowy temat zamkniety dla potomnych bo widze ze coraz wiecej JUKE z drugiej reki bez dokumętacji aby nie robić co chwila bałaganu w działach ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi