Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wyłącza się radio podczas jazdy.

gralin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem z moją Almerą, podczas jazdy wyłącza się radio i dodatkowo mam wrażenie, że samochód przez krótką chwilę nie reaguje na pedał gazu to jest 1s góra 3s. Co więcej czasami odpalam samochód i mam rozprogramowane radio i skasowany licznik kilometrów. Domyślam się, że są duże zaniki napięcia ale może ktoś z was miał coś takiego i wie dokładnie co to jest?

Z góry dzięki za pomoc.

Mi kasował się licznik kilometrów przy odpalaniu jak miałem słaby akumulator. Sprawdź akumulator i wszystkie połączenia masy oraz skrzynkę z bezpiecznikami:)

ostatnio grzebałem w panelu środkowym, żeby pomymieniac przepalone zaróweczki podświetlenia i co mnie zaskoczyło to to, że tam nie ma doprowadzonej masy, tzn jak wykręciłem radio z obudowy, to nie chciało grać (pomimo podłaczonych kabeklów. Dosć długo musiałem się głowić zanim wydedukowałem, ze masa nie jest do niego doprowadzona we wiązce, tylko odbiornik bierze ja z obudowy. JAk podciagnąłem dodatkową masę z zewnątrz, to mi sie liczik kilometrów nagle zresetował, ale od tego czasu wszystko jest ok. WIec moze tu szukaj przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...