gralin Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam, Mam taki problem z moją Almerą, podczas jazdy wyłącza się radio i dodatkowo mam wrażenie, że samochód przez krótką chwilę nie reaguje na pedał gazu to jest 1s góra 3s. Co więcej czasami odpalam samochód i mam rozprogramowane radio i skasowany licznik kilometrów. Domyślam się, że są duże zaniki napięcia ale może ktoś z was miał coś takiego i wie dokładnie co to jest? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Mi kasował się licznik kilometrów przy odpalaniu jak miałem słaby akumulator. Sprawdź akumulator i wszystkie połączenia masy oraz skrzynkę z bezpiecznikami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralin Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Akumulator mam roczny i nie ma problemu z nim, przynajmniej tak mi się wydaje. Wyciągać wszystkie bezpieczniki czy jakiś szczególny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 ostatnio grzebałem w panelu środkowym, żeby pomymieniac przepalone zaróweczki podświetlenia i co mnie zaskoczyło to to, że tam nie ma doprowadzonej masy, tzn jak wykręciłem radio z obudowy, to nie chciało grać (pomimo podłaczonych kabeklów. Dosć długo musiałem się głowić zanim wydedukowałem, ze masa nie jest do niego doprowadzona we wiązce, tylko odbiornik bierze ja z obudowy. JAk podciagnąłem dodatkową masę z zewnątrz, to mi sie liczik kilometrów nagle zresetował, ale od tego czasu wszystko jest ok. WIec moze tu szukaj przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.