ori831 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam, mam do Was pytanie o tłumik środkowy. Dzwoniłem dzisiaj do warsztatu o wycenę wymiany układu wydechowego. Mechanik poinformował mnie że wg. katalogu w moim modelu jest tylko tłumik końcowy i rura. Popatrzyłem np. na allegro i faktycznie tam zestawy są sprzedawane tłumik końcowy i rura. Natomiast w mojej Micrze 1,0 96r. jest też tłumik środkowy . Moje pytanie jest takie: czy mechanik wprowadził mnie w błąd czy może miałem coś kombinowane z wydechem przez poprzedniego właściciela?? Pzdr chodzi mi o cos takiego http://imageshack.us/photo/my-images/88/cimg1429zb7.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Fabrycznie Micra posiada środkowy tłumik. Zamienniki to przelot. Podobnie miałem w Hondzie Accord IV generacji. Dostępne były tylko przeloty. Ja montowałem środkowy tłumik od VW Polo Classic wtedy. Albo dobrać od innego auta, albo wymienić całość - nowy końcowy tłumik (zamiennik) może być tak skonstruowany że nie potrzebuje tłumika środkowego i dają rurę, a jak założysz rurę do fabrycznego tłumika końcowego, możesz zaobserwować głośniejszą pracę wydechu, ale będzie prawdopodobnie lepiej odprowadzać spaliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.