MiszaAT Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 takie elementy z laminatu to najpierw kopyto na przykład tak jak mówisz z pianki i pokryte gipsem, na tym zrobiona forma: żelkot narzędziowy i kilka warstw żywicy z matą a dopiero w formy gotowe elementy. Czas wykonania takiego jednego nadkola to gdzieś koło 3 godzin łącznie z czekaniem na zżelowanie materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 elemnty z form to juz czysta przyjemność, problem w tym że potrzebne sa 4 formy które trzeba wyżeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 formy można zrobić łatwo, jak już ktoś wyszabruje np od Szczura jego poszerzenia... ja kiedyś myślałem o tych xjotowych... one pasują i do samuraiów i do dyskotek... może by to się dało zmotać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 te kanciaste ze śrubami na wierzchu? zajefajne są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 yep, a do wd21 to nawet prosciej będzie niż do do r20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 laminat jak laminat .... i tak się połamie a zrobione z np ABS będzie się uginał w miarę ... tak samo forma potrzebna, tłoczenie można zlecić, a zresztą termoformierkę to na poczekaniu można zbudować kurde .... naprawdę jedyne jakie problemy widzę w realizacji czegokolwiek to fundusze, reszta naprawdę prosta, chyba muszę rzucić państwową robotę tylko nie mam za co zacząć swojej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 ... a ogłaszali, że w kolekturze w Radzyminie ktoś "6" trafił ... tylko trzeba było jeszcze pozostałych pięć zakreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 i jak ktoś wymyślił jakiś profil na gniazdo do haka 50x50 ? a ja pisałem o tym że tłucze jak jest przyczepa a nie ze hak poprostu sie telepie na pusto - teg raczej słychac nie bedzie pozatym poco hak jak nie ma przyczepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 ...bo ci z tyłu wcześniej hamują jak widzą hak pół metra nad jezdnią można do profilu sprężynę mocną wsunąć... taki odbój , można zamiast profilu z kątowników pospawać dosyć ciasno czyli dopasować się do zaczepu, dobrze pospawane to mocne będzie , bez obaw, belkę z tyłu spawałem od podstaw, wyszarpywał mnie z błota uaz-em i to na pasie transp. a nie kinetykiem ...i trochę tylko przy mocowaniach do ramy się kątowniki odkształciły ale jeśli belka pozostałaby fabryczna to wszystko będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 ...bo ci z tyłu wcześniej hamują jak widzą hak pół metra nad jezdnią jest to jakiś powód u mnie mocowanie belki do haka jest iście nad wymiar ... wygląda na seryjne bo jest finezyjne pogięte z blachy 10mm, profil jakieś 100x70 ze ścianką 6mm, nic tego nie ruszy nawet 3 osobówki na haku ... niestety rama która jest delikatna w nissane to już nie wytrzymuje. spawanie kątowników to taka żeźba już trochę interesuje mnie jakie wymiary ma otwór pod to 50x50, znalazłem profil 55x55x2 co daje wewnątrz 51x51 i powinno być ok, ścianka dość mała ale na to można wbić 60x60x2,5 bo taki też dziwny znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 u mnie do wyboru są 2 długości ... 6 i 12 metrów, sporo odpadu by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 forum przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Hej wszystkim, Wiem zo rozmawiacię o ciężkim zastosowaniu takich hakow Ją zrobiłem coś lżejszego ale kilka ton wytrzyma :-):-) Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Starosta159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 ... a zdjęcia jakoś nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Już jest :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 a to ucho poniżej to .... jakąś ochronną funkcję ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Nie całkowicie praktyczną służy do zapiecia szekli lub tym podobny wynalazków Napewno nim kiedyś zaryje w brzegu ale cóż tam:-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Uważaj tylko przy szarpaniu za to, strzemiona nie lubią gwałtownych naprężeń z reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) do szarpania to raczej hak , a to do lżejszych zadań ... kulig można zrobić a propo's zarycia w brzegu to autko jeszcze całkiem fajne i trochę żal by go było topić mam taką teorię, że nawet auto stricte terenowe musi "dojrzeć" do terenu przez duże T ... do etapu kiedy rysy już nie bolą a przepalona żarówka w kokpicie to żadna przeszkoda to ma jechać po prostu i tyle ...tylko że to droga w jedną stronę jest, chyba na nią wstąpiłem Edytowane 27 Grudnia 2013 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 ja nie widzę zastosowania tego uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Zapinasz pas i jazda do wyciągania :-):-) Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Starosta159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 ...tylko że to droga w jedną stronę jest, chyba na nią wstąpiłem Witamy w klubie wadą tego rozwiązania jest to że auto coraz mniej się nadaje do jazdy cywilnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 masz na myśli "syndrom Zakuli" ? nie, to jeszcze nie ten etap wtajemniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 nie... syndrom zakuli to ciężka choroba... krótkotrwała, bo szybko się okazuje że klocki z terrano nie nadają się do budowy ekstremalnych zmot ale mój r20 optymalnie się czuje przy 80km/h... setka to już huk i smutek... a kiedys leciał 150/160 wg licznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 na szczęście portfel mnie ogranicza ... Claus wora z dutkami też nie zgubił... AmberG. zwleka... jak jeszcze w totka nie trafię ... to będę miał czym do roboty jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi