Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zaczep do wyciagania

kordek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

takie elementy z laminatu to najpierw kopyto na przykład tak jak mówisz z pianki i pokryte gipsem, na tym zrobiona forma: żelkot narzędziowy i kilka warstw żywicy z matą a dopiero w formy gotowe elementy. Czas wykonania takiego jednego nadkola to gdzieś koło 3 godzin łącznie z czekaniem na zżelowanie materiału

elemnty z form to juz czysta przyjemność, problem w tym że potrzebne sa 4 formy które trzeba wyżeźbić

formy można zrobić łatwo, jak już ktoś wyszabruje np od Szczura jego poszerzenia... :)

ja kiedyś myślałem o tych xjotowych... one pasują i do samuraiów i do dyskotek... może by to się dało zmotać...

laminat jak laminat .... i tak się połamie a zrobione z np ABS będzie się uginał :) w miarę ...

tak samo forma potrzebna, tłoczenie można zlecić, a zresztą termoformierkę to na poczekaniu można zbudować

kurde .... naprawdę jedyne jakie problemy widzę w realizacji czegokolwiek to fundusze, reszta naprawdę prosta, chyba muszę rzucić państwową robotę tylko nie mam za co zacząć swojej ...

... a ogłaszali, że w kolekturze w Radzyminie ktoś "6" trafił ... tylko trzeba było jeszcze pozostałych pięć zakreślić  :thumbsup:

i jak ktoś wymyślił jakiś profil na gniazdo do haka 50x50 ?

a ja pisałem o tym że tłucze jak jest przyczepa a nie ze hak poprostu sie telepie na pusto - teg raczej słychac nie bedzie pozatym poco hak jak nie ma przyczepki

...bo ci z tyłu wcześniej hamują jak widzą hak pół metra nad jezdnią  :whistle:

można do profilu sprężynę mocną wsunąć... taki odbój , można zamiast profilu z kątowników pospawać dosyć ciasno czyli dopasować się do zaczepu, dobrze pospawane to mocne będzie , bez obaw, belkę z tyłu spawałem od podstaw, wyszarpywał mnie z błota uaz-em i to na pasie transp. a nie kinetykiem ...i trochę tylko przy mocowaniach do ramy się kątowniki odkształciły ale jeśli belka pozostałaby fabryczna to wszystko będzie OK

...bo ci z tyłu wcześniej hamują jak widzą hak pół metra nad jezdnią  :whistle:

jest to jakiś powód

u mnie mocowanie belki do haka jest iście nad wymiar ... wygląda na seryjne bo jest finezyjne pogięte z blachy 10mm, profil jakieś 100x70 ze ścianką 6mm, nic tego nie ruszy nawet 3 osobówki na haku ... niestety rama która jest delikatna w nissane to już nie wytrzymuje.

spawanie kątowników to taka żeźba już trochę

interesuje mnie jakie wymiary ma otwór pod to 50x50, znalazłem profil 55x55x2 co daje wewnątrz 51x51 i powinno być ok, ścianka dość mała ale na to można wbić 60x60x2,5 bo taki też dziwny znalazłem.

u mnie do wyboru są 2 długości ... 6 i 12 metrów, sporo odpadu by było  :D

Hej wszystkim,

Wiem zo rozmawiacię o ciężkim zastosowaniu takich hakow Ją zrobiłem coś lżejszego ale kilka ton wytrzyma :-):-)

post-59009-0-91842300-1388093030_thumb.jpg

Edytowane przez Starosta159

do szarpania to raczej hak , a to do lżejszych zadań ... kulig można zrobić

a propo's zarycia w brzegu to autko jeszcze całkiem fajne i trochę żal by go było topić

mam taką teorię, że nawet auto stricte terenowe musi "dojrzeć" do terenu przez duże T

... do etapu kiedy rysy już nie bolą a przepalona żarówka w kokpicie to żadna przeszkoda

to ma jechać po prostu i tyle

...tylko że to droga w jedną stronę jest, chyba na nią wstąpiłem  :wave:

Edytowane przez lemmy69

...tylko że to droga w jedną stronę jest, chyba na nią wstąpiłem  :wave:

Witamy w klubie :D 

wadą tego rozwiązania jest to że auto coraz mniej się nadaje do jazdy cywilnej...

masz na myśli "syndrom Zakuli" ?  :rolleyes:

nie, to jeszcze nie ten etap wtajemniczenia

nie... syndrom zakuli to ciężka choroba... 

krótkotrwała, bo szybko się okazuje że klocki z terrano nie nadają się do budowy ekstremalnych zmot :)

ale mój r20 optymalnie się czuje przy 80km/h... setka to już huk i smutek...

a kiedys leciał 150/160 wg licznika... 

na szczęście portfel mnie ogranicza ... 

Claus wora z dutkami też nie zgubił...

AmberG. zwleka...

jak jeszcze w totka nie trafię ... to będę miał czym do roboty jeździć  :thumbsup: