hugh_h Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 ehh muszę sobie hak holowniczy obiżyć albo z powrotem założyć mniejsze kapcie bo teraz mi przyczepa straznie dobija, jak obniże to już strasznei będe orał i tak już jest jakieś 10cm niżje ... jakoś musze to rozwiąac żeby był szybko demontowalny, do przyczepy ewentualnie moze większe kapcie ale chyba już nie bardzo wejdą, poza tym wychodzą szersze a ja bym nie chiał, teraz mam 185r14c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 to może bukmankę lepiej dopasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 niespecjalnie jest jak, jedynie kapcie... osi też nie podniosę. ja mam prosty dyszel nie V, urządzenie najazdowe jest w nim schowane nie ma jak podnieść zaczepu ani dyszla. inna sprawa że nie chwiałbym tracić możliwości jej wypożyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 ile masz ten hak od gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 teraz to nie pamiętam ale był coś w górnej granicy tego co norma podaje, mogę ewentualnie jeszcze kupić po prostu hak obniżany, ale to nie zmienia problemu z oraniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 tego swojego będę się chciał pozbyć, to może byś sobie go dopasował, jest przykręcany na dwie 16-ki chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jak by ktoś szukał pomysłu, to ja rozwiązałem temat następująco: C3c/bV6Mt6ndN6g/w983-h553-no/DSC_0251.jpg Po zmontowaniu wyszło całkiem sensownie: Element jest zamontowany do ramy, w miejscu mocowania zderzaka, od wewnętrznej strony na 3 śruby 12-tki o zwiększonej twardości. Ze względu na stan ramy (nie najgorszy ale to tylko terrano) mocowanie będzie wykorzystywane do wyciągania winchem, ewentualnie w ostateczności kinetykiem, gdy nie ma możliwości założenia liny na hak. Pocieszające jest to, że całość wzmacnia solidna konstrukcja haka, który mocowany jest w 4 punktach do ramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 do cywilnej jazdy może jakimiś bumperami pasowało by to zabezpieczać co by siłę rażenia zmniejszyć ,,, nie zawsze centralnie w hak celują, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Właśnie znajomi się śmieją, że spotkanie z "tym zadem" to będzie masakra... Hak prosto w chłodnice i zaczepy w lampy. Przeciwnik nie ma szans! Na szczęście mocowania nie wystają poza obrys auta (hak) więc chyba nie będę się tym przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ostatnio drążyłem temat o którym było wcześniej, czyli gniazdo na kwadrat 50x50, co prawda nie w terrano ale na terrano też pewnie przyjdzie czas. Miała być wciągarka z przodu z tyłu albo w bagażniku. podłużnica w trakcie powstawania .... no i rama pomocnicza bo w tym aucie ramy tak jakby nie ma .. i jeszcze dziurka wersja cywilna .. wkładamy tablice. płyta do wciągarki no i z przodu albo z tyłu jak kto lubi i potrzebuje. i przetyczka blokowana od góry żeby się nie taplać w błocie od dołu. może kogoś natchnie do roboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 "sza po ba" no żeś kurcze wymyślił z tą tablicą ... Fantomas wpadłby w kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Pikne, a jak wtyki/kable rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 To się trzyma na tym jednym bolczyku? Kolega z jeepa sie juz z bagna wyciągał, jak mniemam i robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 przeca to wincz a nie kinetyk... a bolczyk widać solidny prędzej linka stalowa puści niż ta przetyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 elektryki miałem nie ruszać sam będzie ogarniał. bolczyk ? ........ Φ16 klasa 8.8 można go na tym powiesić, jak będziesz jechał za ciężarówką albo ciągnikiem to porównaj ze sworzniem sprzęgu .... ale jak niektórzy potrafią 6 dwunastek urąbać to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 oj tam , felgi alu to i szpilki alu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 a amelinum nie pomalujesz... kabelki bym do tego chętnie podejrzał... bo przykręcać za każdym razem przewody do silnika to nie na moją cierpliwość... a wtyk który takie ilości prądu bez płaczu przekaże to nie na moją wyobraźnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi