trooll3 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Witam. Mam Notesa z 2012r. Tydzień temu oddałem do serwisu (autoryzowanego, nissana itp.) żeby w ramach gwarancji naprawili mi lekko odstająca chromowaną obwódkę halogena. No i tak naprawili, że zderzak do malowania...No, jak to Pan zaznaczył na ich koszt I pytanie, czego mogę się domagać w ramach rekompensaty... Myślę o wykonaniu na ich koszt przeglądu gwarancyjnego. Miał ktoś podobny przypadek? I druga sprawa... Wygłuszenie pod maską silnika.. Mianowicie pojawiły się tam takie zwisające "farfocle". Wg. mnie dzieje się to od temperatury, źle dobrany materiał. Odpowiedź serwisu: "Uszkodzenie mechaniczne" !!! Jak? Czy miał ktoś podobne objawy? Pozdrawiam i przepraszam jeżeli napisałem nie w tym miejscu forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Znam identyczny przypadek. Z tym że właściciel domagał się wymiany zderzaka na nowy w kolorze nie malowania. Odmówili mu. Udowodnił w sądzie że auto było bezwypadkowe, zderzak był tak jak go fabryka wypuściła i takiego samego oczekuje, ponieważ oczekuje że auto będzie w stanie w jakim je oddał, oraz kiedyś przy ewentualnej sprzedaży ktoś może się przyczepić o malowanie zderzaka co spowoduje mniejszą cenę auta. Skończyło się na założeniu nowego zderzaka (nie malowaniu) i rekompensacie za szkodę w postaci darmowego przeglądu gwarancyjnego + koszta sprawy przeniesiono z poszkodowanego na ASO. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Wygłuszenie mogły załatwić kuny. Też tak mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dokładnie,kuny mogą pięknie zrujnować wykładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 ja stawiam na łasice - kuny są raczej za duże,żeby swobodnie hasać pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 zwał jak zwał.... gdyby to jeszcze była dama z łasicą to bym jakoś przeżył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) A może z "bobrem...albo bez"? Edytowane 2 Grudnia 2013 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Rok 2002 , mój 3 letni nissan almera zostaje wezwany na wymianę łańcucha-gwarancja.Po naprawie jadąc do domu słyszę dziwne stuki(przed zero problemów).Wracam ,idę od razu do szefa ,wsiadamy przejażdżka i facet stwierdza że coś mi tam odwrotnie założyli.Zostawia auto do poprawki,daje kluczyki do zastępczego (wtedy tino) i swoją wizytówkę z podpisem a na odwrocie "przegld duży ,po 60kkm -GRATIS" Taki standard Polmotor miał już 11 lat temu. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Domagaj się nowego zderzaka i rekompensaty za to, że musisz z nimi walczyć. Jak nie, to postrasz telewizją i gazetą, może wtedy trochę zmiękną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Pomyślę z tym zderzakiem. Jutro się do nich wybieram. A co do wygłuszenia, to żadne zwierzęta. Po prostu jakaś wada materiałowa, tak jakby "się powycierał" i wiszą z niego takie "sople". Ale tego na pewno nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Powycierał ??? Może silnik Ci się za bardzo rusza A tak poważnie to może jakiś kiepski materiał i jak dostał ciepła to o coś tafiło, więc jak najbardziej powinno klasyfikować się do wymiany, choć raczej będą próbowali Ci wmówić, że masz towarzysza pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi