Gość kac78 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Mam problem z przednią lampką ,po otwarciu drzwi ciemności egipskie , tylna i w bagażniku działa poprawnie , koszt nowej w ASO to 590 , dlatego wolę się zapytać czy ktoś już przerabiał w/w problem , dodam tylko że manulanie można ją włączyć nie działa tylko tryb auto po otwarciu drzwi . Pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Sprawdź dobrze czujkę przy drzwiach, miałem tak w sunnym,, wymiana nie jest ani droga ani skomplikowana raptem jeden przewód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACK17 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Kolega napisał że tylna i środek przy otwartych drzwiach się zapala a przód tylko nie więc to raczej nie czujka, prędzej bym przejrzał kable w okolicach lampki czy dochodzi w ogole jakis prąd po otwarciu drzwi, albo czy styki w samej lampce nie są gdzieś zaśniedziałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jeśli po otworzeniu pozostałe lampki zaświecają się to czujnik w drzwiach nie ma nic do rzeczy. Może przełącznik w lampce nie styka? Zdemontuj całość wraz z schowkiem na okulary i zobacz co się dzieje z wtyczką. Przyda się też multimetr aby zmierzyć czy jest napięcie na kablach przedniej lampki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zacznij od sprawdzenia tego przełacznika pomiędzy lampkami, w zalezności od tego w jakiej jest pozycji lampki różnie się zachwują, no i na koniec a może raczej na początek (nie wiem jak dobrze znasz swojego potworka ) ale kazdy z tych - nazwijmy to "kloszy które swiecą" mozna niezależnie wcisnąć do gory i wyłaczyć lampkę - wiem coś na ten temat bo dzieciak właśnie tak mi skasował oswietlenie i troche zgłupiałem na poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Faktycznie źle zrozumiałem doczytałem teraz kilak razy i popieram przedmówców, przeziębienie daje mi się we znaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.