gokartka Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Witajcie, Chciałabym Wam przedstawić moją Almerkę z 97 roku, N15 sedana 1.6 16V, wersję SLX, 100KM oraz co przy niej robię Od nowości ma ona kolor granatowy jak na zdjęciach. Pierwsze co przy niej zrobiłam to przyciemniłam tylne boczne szyby : Kolejną rzeczą jaką zrobiłam była wymiana lamp na nowe /po lifcie/ oraz malowanie atrapy grilla: Zmieniłam tarcze liczników na białe: Po tych delikatnych zmianach przyszedł czas na oklejanie: Ponieważ zderzaki były w złym stanie (przedni pęknięty, tylni z wgnieceniem) oklejanie je ominęło. Wgniecenie wyprostowałam w miarę moich możliwości ( opalarka plus siła własna przedni zderzak został bez zmian. Pomalowałam je farbą bitumiczną w spray'u jak również progi, farba zostawia fajny efekt "baranka". Ponieważ póki co nie planuję wymiany zderzaków muszą być takie jakie są. Ogólnie po oklejeniu samochód prezentuje się tak: Czarny Mat + błyszczący róż, na listwach i słupkach carbon. Okleiłam także plastikowe lusterka: Wnętrza również nie oszczędziłam: Do opon zimowych dokupiłam kołpaki czarno-srebrne które według mnie całkiem nieźle się komponują: Wnętrze w słoneczny dzień: oraz małe grzebanie pod maską: Do rzeczy które jeszcze chciałabym zrobić/zmienić/dokupić/przerobić należą: - oświetlenie podłogi wnętrza - czyszczenie silnika i wszystkiego co tylko żyje pod maską - malowanie pokrywy silnika i kilku elementów pod maską - kilka poprawek oklejenia (min. więcej różu z tyłu, aż wreszcie cały w kolorze) - do tego masa rzeczy technicznych, odnośnie których rady zasięgać będę od ukochanego Ogólnie chcę by samochód był słodki i kobiecy, do czego też dążę Oczywiście będę informować o kolejnych zmianach Pozdrawiam wszystkich motoryzacyjnych zapaleńców Edytowane 15 Grudnia 2013 przez gokartka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ja bym jeszcze środki przednich lamp pomalował na czarno, tylne światła zrobił w USDM (czytaj w miejscu stopów zamontować oprawkę + żarówkę na dwa włókna, będzie lepiej wyglądać podwójne pozycyjne a stop będzie zgodnie z prawem), rozebrał lusterka i wkleił kierunki w nie. Fajnie że jest jakaś kobieta która dba o auto Życzę Ci żeby jak najdłużej i bezawaryjnie służyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepek Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Pomyslimy nad tym :-) Narazie zajme sie sprawami mechanicznymi w samochodzie bo nie wszystko w tym samochodzie dziala tak, jak powinno. Ale z ukochana damy rade :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Bardzo fajnie sobie to wymyśliłaś Jak dla mnie środek za różowy....,ale co ,kto lubi Folie gdzie nabyłaś? Sama wszystko docinałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokartka Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Folia od byłego pracodawcy. A robota oczywiście samodzielna, oklejam samochody od 3 lat, więc problemu nie było Jedyny problem miałam z pomysłem, bo dla siebie to cieżko wymyślić coś super, ale wiosna nadciąga i pomysły nowe również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Konkretnie różowy Każdy będzie wiedział że to autko strasznie kobiece Gratulacje zapału aż sie dziwie że takie Kobiety mamy na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja myślę o malowaniu typu "Panda" i się zastanawiam czy nie prościej będzie okleić. W końcu folię można zawsze ściągnąć Ale widać że robota profesjonalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Len co ty chcesz zrobić swojemu ładnemu czarnemu autku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokartka Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Folia ma tą przewagę nad lakierem że jest demontowalna i w każdej chwili można coś dodać, dokleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 mam znajomego "CARBONIARZA" Ja myślalem nad oklejeniem dolnych części drzwi od listwy do dołu ew progów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Tofu, ono już od dawna nie jest ładne Na błotnikach rdza wyszła, kilka razy zostało porysowane a niedawno pod robotą budowlańce przeleciały mi papierem ściernym przez bok bo nie zostało już miejsca parkingowego dla jednego z nich. Sie zemścili Gokartka: Jakiś nowy kolor oklejenia planujesz czy jakieś inne ciekawe pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Widać sporo pasji u koleżanki tego jedynie mozna pozazdrościć u ojca w Aucie wisi lusterko urwane prze ze mnie już 2 tydzień nie ma kiedy zrobić co kolwiek .. A Możee jakiś toturialik o oklejaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokartka Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 a dziękuję, dziękuję Pasja jest, i to od dawna. Samochód jak członek rodziny, ukochany coś wie na ten temat co prawda na mechanice nie znam się jakoś za specjalnie ale jak chodzi o walory estetyczne to pomysłów a pomysłów.... Hmm a co do koloru.... myślę w zasadzie nad wszystkim nowy kolor też wchodzi w grę, ale raczej myślę nad inną koncepcją różu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi