myk6414 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witajcie Czy ktoś używa moze przystawki/zmieniarki cyfrowej xcarlink? W moim qq mam radio z Bluetooth, ale niestety tylko obsługuje rozmowy telefoniczne. Chciałbym moc muzykę streamowac z telefonu. Radio mam ze zmieniarka na 6cd. Moze ktoś podpowie inne rozwiazanie, które pozwoli podłączyć audio z iphone'a? Testowałem transmittery fm, ale jakoś nie przypadło mi to do gustu Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 WitajcieCzy ktoś używa moze przystawki/zmieniarki cyfrowej xcarlink? W moim qq mam radio z Bluetooth, ale niestety tylko obsługuje rozmowy telefoniczne. Chciałbym moc muzykę streamowac z telefonu. Radio mam ze zmieniarka na 6cd.Moze ktoś podpowie inne rozwiazanie, które pozwoli podłączyć audio z iphone'a? Testowałem transmittery fm, ale jakoś nie przypadło mi to do gustuPzdrwciskasz przycisk aux 2 razy w radio i masz streaming audio w radio. To jest w connect wiec mozesz u Ciebie spróbować. Jak nie to przeszukaj forum bo ktoś juz o tym pisał jak przez przypadek to odkrył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myk6414 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Niestety u mnie nie ma przycisku aux. Mój qq jest z 2008. Na radiu mam przyciski cd/am/fm. Wiem ze nowsze miały w podłokietniku jacka 3,5mm mój nie ma . Tamten wątek widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Znalazłem sposób na to, aby muzyka odtwarzana z mojego telefon z Androidem (SGS2) była słyszana na głośnikach w przypadku, gdy radio nie jest NC (mam QQ rocznik 2009 w wersji Accenta). Sposób nie jest idealny, bo z racji takiego a nie innego radia, dostępny jest jedynie profil rozmów, przez co możemy się "cieszyć" jedynie dżwiękiem mono w obniżonej jakości. Ale gdyby kogoś to interesowało - na telefonie należy zainstalować aplikację SoundAbout (https://play.google....phoneroutingfix), a następnie za jej pomocą przestawić przekierowanie wyjścia muzyki na Bluetooth mono, oczywiście po podłączeniu się po BT do radia. W tym momencie radio wejdzie w taki tryb, jakby była wykonywana rozmowa, ale będzie odtwarzać muzykę puszczoną na odtwarzaczu. Nie każdy odtwarzacz się do tego jednak nadaje - w moim przypadku standardowy odtwarzacz systemowy (Android 4.0.4) nie chciał działać, ale musicXmatch nie miał żadnego problemu - trzeba po prostu spróbować. To zastosowanie akurat jest mało sensowne do samego słuchania muzyki z racji słabej jakości dźwięku, ale można je wykorzystać do np. przekierowania dźwięków komunikatów. Ewentualnie jak komuś nie zależy na jakości, bo ma na telefonie np. audiobooka - też jak znalazł. To jest nie mój pomysł tylko cytuje kogoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Z ciekawości sprawdzałem wczoraj sposób z dwukrotnym wciśnięciem AUX . Po włączeniu w tel BT , odtwarzacz automatycznie przełącza się i transmituje audio do radia , niestety dwukrotne naciśnięcie AUX nie aktywowało odtwarzania muzyki. Za to po naciśnięciu słuchawki można słuchać muzyki z BT ale przy okazji realizujemy połączenie telefoniczne ,po zakończeniu "rozmowy" muzyka milknie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.