gavron06 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Szukałem na forum i w guglach i niec nie znalazłem Koledzy potrzebuję rozrysu śrub skrzyni do P11 SR20De.' Wymieniam sprzęgło i nie mogę odseparować od silnika. Z kolegą szukaliśmy śrub i ni ch*ja nie widzimy żadnych a skrzynia nawet nie drgnie. Już nawet breszkę użyłem. Wygląda na to że od nowości nie ruszana była. Może jakiś klej używali? Jakieś wskazówki? Instrukca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Pół oś wyjmujesz, rozrusznik, belkę, drążek od zmiany biegów, i wszystkie śruby łączące skrzynie z silnikiem coś Ok 10sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) To już mam zrobione. Nie moja pierwsze sprzęgło w życiu. W nissanie zdarzyło się raz. N14 GA14DS ale nie było tego typu problemów. Rozbrojona, powinna się rozejść ale ni ch*ja. Trzyma się sztywno jakby była skręcona, a śrub nie widzę więcej. Ahs, i zapomniałeś o drążku wybieraka i lince sprzęgła Edytowane 20 Grudnia 2013 przez gavron06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 No takie oczywiste rzeczy pominąłem lape skrzyni pominąłem. Coś na pewno musiałeś przeoczyc. Popatrz czy jakaś śruba nie została. Ta podpora co wybierak trzyma trzyma też skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 uchwyt od poduszki skrzyni, z tyłu silnika, na trzy śruby, pod rozrusznikiem odkręcony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Odkręcony. Jedna w środku poduchy odkręcona. podniosę i wysunę jakoś. Tyle że nawet na milimetr nie chce się rozejść. Nie kleili ich czymś czasem samuraje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Nie kleili. Pod silnikiem dwie śruby na 12 klucz odkrecone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Te nad tymi "sankami" wzdłuż silnika? Pionowo w blok wkręcone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Te pionowe nie. Nie ma tam żadnych wkreconych poziomo? Prawa półoś wykreciles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 (edytowane) To te poziomo wykręciłem. Nawet już i te na 10 klucz od osłony sprzęgła (tej blachy). Odkręciłem podporę prawej półosi od bloku i wyjąłem przegub wewnętrzny z niej. Problem w tym że nawet na milimetr nie chce się rozejść, nawet nie drgnie, a śruby są dość dobrze widoczne i myślę że wszystkie wykręciłem. Już trzy osoby szukały bezskutecznie śrub Nawet dwumetrowym prętem nie mogę jej ruszyć Edytowane 25 Grudnia 2013 przez gavron06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Musieliscie cos przeoczyć. Wybierak od biegow trzeba odkręcić. U góry skrzyni z kielicha wszystkie wykreciliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Z kielicha czyli gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Na górze skrzyni. Musisz na spokojnie wszystko sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Puściło. Poodkręcane były wszystkie. Szarpałem brechą jak debil aż się wkońcu poddała. Dzwonie do Ciebie ale nie odbierasz. Potrzebuję sprawny czujnik ABS prawego kola do P11 CD20T i może serwo hamulców Edytowane 25 Grudnia 2013 przez gavron06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Oki dzwoń na ten numer 696842949. Tu zawsze jestem osiagalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi