palash21 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam! Posiadam Primere P11 GT. Mam w niej lpg II generacji + bloss. Czy można wstawić jej stożkowy filtr powietrza? Czy nie wpłynie to niekorzystnie na prace i żywotność silnika? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 a co chcesz uzyskać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palash21 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 a co chcesz uzyskać?? Coś się pewnie zmieni. Może dojdzie trochę mocy, nie wiem. Myślę, że warto spróbować. Tylko boję się że coś rozwalę montując taką część. Coś się pewnie zmieni. Może dojdzie trochę mocy, nie wiem. Myślę, że warto spróbować. Tylko boję się że coś rozwalę montując taką część. Jak myślisz DINO? Warto w coś takiego się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 zainwestował by, w sekwencja zamiast filtra, bo z tą mocą to przesadziłeś trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palash21 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 zainwestował by, w sekwencja zamiast filtra, bo z tą mocą to przesadziłeś trochę Bloss sprawuje się dobrze w miarę, nie narzekam. Koszt filtra około 100-150 zł. Sekwencja na pewno więcej. A orientujesz się jaki byłby koszt sekwencji mając już butle, przewody itd??? Bloss sprawuje się dobrze w miarę, nie narzekam. Koszt filtra około 100-150 zł. Sekwencja na pewno więcej. A orientujesz się jaki byłby koszt sekwencji mając już butle, przewody itd??? W takim razie co daje ten stożek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 daje sporo ale mając Blosa masz 46 mm średnicy wlotowej do silnika oryginalne rury mają pod 70 80mm sam pomyśl zwężka okrutna dla tego też SR20 z mixerem w dolocie generowały 116 KM i 120 na pb mając w seri 143-150 JA robilem doświadczenia blos + stożek a sekwencja + zwykła puszka niebo a ziemia wreszcie było czuć auto koszty sekwencji do tego co masz 450 zł elektronika reduktor 170 zł wtryski 120-300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palash21 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 dzięki Tofu za odpowiedź, widziałem na allegro używki sekwencje po 3-4 stówy. A czy kupując taką używkę np od Forda Mondeo części z niej będą pasowały do Nissana??? Komputer, wtryski i te inne bajery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 nie bierz używki, szkoda kasy dostaniesz jakieś padło i zaraz będziesz wymieniał na nowe, popatrz na drypa.pl lub gdzies inndziej poszukaj jakie sa ceny i daj znać, może uda się cos zorganizować zalezy tez co bys chciał wkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palash21 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 No to Panowie podpowiedźcie coś będąc w mojej sytuacji. W miare tanio (troche drożej oczywiście niż używa) kupić taki zestaw sekw. do tego auta żeby było dobrze. Wiem, że nie pytam laików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 a masz jakieś typowania??? będziesz sam zmieniał i stroił???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi