xgrzegorz Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam wszystkich mam problem w juke1.6 117km z manualną skrzynią biegów.Podczas porannego odpalania na biegu jałowym z okolicy skrzyni biegów słychać dziwne chrobotanie ustaje podczas wciskania sprzegła oraz po rozgrzaniu(słychać ale słabiej).Co to moze oznacząc proszę o wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 zajrzyj do aso i napisz co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafioninio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 OO fajnie że ktoś o tym w końcu wspomniał też miałem kiedyś o tym napisać. Takie dziwne jakby tarcie a po dociśnięciu sprzęga cisza. Mi się wydaje że to kwestia dotarcia sprzęgła no ale nie jestem pewien jak nie ustanie to na przeglądzie w lipcu wspomnę. Ile masz obecnie przebiegu ? Ja ok 3k. I jak czegoś się dowiesz to prosze cie bardzo da znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xgrzegorz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Samochód ma już 43tyś km.Odgłosy z okolicy skrzyni były od zawsze słyszalne w aso powiedzieli,że tak ma byc.Moje zdanie jest jednak inne mam auto 3 lata i te odgłosy narastają.Jutro jadę do serwisu i chyba zostawię im samochód aby dokładnie sprawdzili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 O dzisiejsze manualne skrzynie biegów,nawet 100.000 km nie przewidują producenci aby działały bez awarii ! Jeśli ASO nie pomoże, ratuj sam skrzynie. Ja pomogłem swojej sam bo ASO widziało i słyszało moją skrzynie tak -TTTM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.