misiek146 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Hejka, No i nowe problemy ... Od jakiegoś czasu zauważyłem ze tak jakby ściagało moje P12 na prawo. Zatem dziś krótkie oględziny z kolegą ... 1) Lewa opona jest zużyta po wewnetrznej stronie ( tego nie było jeszzce około 2 miesięcy temu) 2) w tym samym kole po podniesieniu , luzy ...góra dół, dość mocno wyczuwalne głuche stukanie..... 3) tak obok tematu...to samo lewe koło od około miesiąca słychać dość często piszczenie...wydaje mi się że to kwestia klocków ( były wymieniane 4 miesiace temu) ale po lekkim przyciśnięciu hamulca dzwiek zanika. Co myślicie...czy luz na kole to sworzeń wachacza czy łożyska?? A czy piszczenie to klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlak Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam, klocki sam sprawdzisz czy sa zużyte, na oko widać czy okładzina sie nie starła. także podejrzewam klocki starte i dlatego ten dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek146 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam, klocki sam sprawdzisz czy sa zużyte, na oko widać czy okładzina sie nie starła. także podejrzewam klocki starte i dlatego ten dźwięk. OK, a jeżeli chodzi o to "bicie" góra dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Co do bicia na 12/6 to prawdopodobnie sworzeń dolnego wachacza. Ale trzeba sprawdzić we 2,jeden szarpie-drugi w kanale patrzy gdzie bije Może równie dobrze luzy mogą być na górnym wahaczu,zwrotnicy kolumny,piaście i.t.d. Usuń przyczyne i jedz na geometrie. Bo zetnie Ci następną oponę- ta już na szmelc skoro ścięta, to i tak będzie ściągać do boku chodzbyś nie wiem jak miał ustawioną zbierzność! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.