kubass Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) W moim Murano przyszedł czas na wymianę klocków hamulcowych. Nie chcę kupić kolejnego chłamu" dlatego mam do Was pytanie i prośbę. Moglibyście mi doradzić albo powiedzieć co myślicie o tych klockach http://www.nowe-hamulce.pl/klocki,hamulcowe,komplet-ashika-nissan-murano,z50,od,2005,03-3,5,4x4,234km/p,80,5382,18430,100030,0,257,5101154/ ? Słyszałem że części Ashika są nawet dobre i w miarę dobrze współpracują z innymi podzespołami Nissana ale prosiłbym was o wasze zdanie na ten temat bo ja nie jestem tak obeznany w temacie jak niektórzy tutaj na forum. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez kubass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jeśli nie chcesz już "byle czego", to kup TRW i to komplet tzn. tarcze i twarde klocki (kolorów - nie pamiętam). Mrano przy częstym korzystaniu z lewego pedału, niestety przegrzewa tarcze. Objawia się to drganiem układu kierowniczego i pedału hamulca. Co prawda po dość krótkim czasie łagodnego hamowania to mija, ale po kilku silniejszych zatrzymaniach zjawisko wraca. Jeżeli nie masz "ciężkiej nogi" i nie używasz Murano do udowadniania innym, że to sportowe auto, to wszystkie klocki z tzw. sreniej półki ( ok 100,- Płn) są Ok. Pozdrawiam wkar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam, potwierdzając fakt, że na hamulcach nie warto oszczędzać, chciałem zwrócić uwagę, że tarcze to są takie same. Z50 do grudnia 2007 miał te same tarcze tak na USA jak i na Euro tzn. 40206CA010 lub zamiennie trochę lepsze..... EG000 stosowane również w Z33. Na rynek Euro stosowane były inne mocniejsze (dwutłokowe) zaciski 41001CC00A. W odróżnieniu od jednotłokowych 41001CA005 lub.......... 01A stosowanych w USA i Meksyku. Może się to info komuś przyda. Pozdrawiam wkar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Polecam klocki jak i tarcze z EBC. Założyłem do Patha EBC Green SUV 4x4 6000, różnica w stosunku do fabrycznych kolosalna na plus dla EBC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubass Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Nie słyszałem o EBC. Nie ważne, już podjąłem decyzję, dzięki Wam za pomoc bardzo się przydała. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez kubass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Z ciekawości - na ile starczyły wam klocki? U mnie po 14 tys. zaczęły juz piszczeć, połowa tego przebiegu to autostrada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkobierecki Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Taki przebieg na klockach to norma jeśli użytkujesz auto na autostradzie, tarcze starczają na dwa zestawy klocków. A co do tematu to u mnie siedzą ATE i jest fajnie. Nie krzywią się po jednym przejeździe autostradą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 A jednak po przeglądzie wyszło na to, że zostało ich 60%. Coś tam przesmarowali i przestało piszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkobierecki Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 A no to fajny wynik, u mnie praktycznie 90% przebiegu to autostrada, więc idą szybciej. Z resztą tak też dynamiczniej jeżdżę, bo w innych autach też zużycie nieco szybsze niż przeciętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 EBC to g**** dlacego piszesz nie prawde - EBC miałem we wszystkich autach - teraz w Murano oczywiscie też mam EBC - nie ma porównania do innych klocków, jezeli ktos zakłada klocki EBC do tanich tarcz to może mieć złe doświadczenie, ale jeżeli komplet jest dobrej firmy to całkowicie się z tym nie zgodzę. Napisać taki post każdy może....gorzej z opisem, który by cokolwiek wnosił Nie słyszałem o EBC. Nie ważne, już podjąłem decyzję, dzięki Wam za pomoc bardzo się przydała. EBC to firma produkująca klocki sportowe - można sprawdzić jak chamują - mam je w moim Murano - poprostu bajka - w poprzednim też miałem EBC oczywiscie zielone lub czerwone w zaleznosci do jakiego auta potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi