Ziemek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam, Czy jest opcja ustawienia składania lusterek przy wyłączeniu stacyjki? W Nissanie powiedzieli, że muszą dołożyć moduł- koszt z montażem 250 PLN, nie ma opcji w ustaieniach pod podpięcie do kompa? Wkurza mnie, że po wyłączeniu stacyjki nie da się złożyć lusterek. Dzięki, Ziemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 moduł uniwersalny z allegro wyszedł by taniej ale co na to powie serwis w razie problemów i gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, Czy jest opcja ustawienia składania lusterek przy wyłączeniu stacyjki? W Nissanie powiedzieli, że muszą dołożyć moduł- koszt z montażem 250 PLN, nie ma opcji w ustaieniach pod podpięcie do kompa? Wkurza mnie, że po wyłączeniu stacyjki nie da się złożyć lusterek. Dzięki, Ziemek Jeśli tyle chcieli w ASO, to znajdziesz nowy za maks. 40 zł. Z drugiej strony, czy to duży problem nacisnąć przycisk na drzwiach? Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Erdol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 W Jeepie mogłem zamknąć lusterka jak wyłączyłem zapłon. Tu jest problem. A pytanie odnośnie domykania szyb. W serwisie mówią że nie ma opcji. W Mazdzie jest opcja domknięcia/otwarcia wszystkich szyb z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 250 zl to maly wydatek jak to Ci jest niezbedne. Swego czasu wlasciciele Qq sciagali takie moduly z ebay ale w cenach kolo 400zl. Ja wole sam decydowac kiedy skladac a kiedy nie ale moze dlatego ze wczesniej nie mialem tego z automatu w zadnym aucie. Wiadomo ze czlowiek szybko sie przyzwyczaja do takich udogodnien. Mnie w Xtrailu jedynie brakuje funkcji otwierania centralnego po wylaczeniu zaplonu bo o ile fajnie dziala automatyczne zamykanie przy chyba 15km/h to otwierac juz trzeba paluchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Moim zdaniem to zbędna fanaberia aby z kazdym zamknieciem auta z automatu skladały się lusterka.Jak jest taka potrzebne wystarczy nacisnąc przycisk i po problemie. Myslę ,ze mechanizm skladania lusterek nie przystosowany aby każdorazowo po gaszeniu/zamknieciu auta działał szybko ulegnie awarii . Lepiej więc korzystac ze skladania wg potrzeby a nie z automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A pytanie odnośnie domykania szyb. W serwisie mówią że nie ma opcji. Jak nie ma jak jest przynajmniej w moim, jedynie z szyberdachem się nie da łatwo zrobić bo trzeba powazną interwencję w instalacje robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemek Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wstyd dla ASO Wrocław. W pierwszym tygodniu po kupnie auta spędziłem 6(słownie sześć!) godzin w serwisie(regulacja czujek, wyłączenie pikania alarmu przy uzbrajaniu, zmiana ustawień keyless(wył przy otieraniu drzwi pasażera lub bagażnika), podłączenie/naprawa przeciwmgielnego z tyłu i wymiana wiązki haka bo nie było zasilania na p/mgielne. W tym tygodniu byłem umówiony na domontowanie wspomnianego modułu do składania lusterek po jeździe. Po pół godzinie odebrałem auto w takim stanie jak było(nie da się wmontować modułu bo jest inna kostka). Nie powiem, panowie są mili, pani z kasy robi mi zawsze kawę ale chyba nie o to chodzi w serwisie samochodowym. Łącznie z odbiorem auta spędziłem w ciągu 2 tygodni w ASO 9,5 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Mi robili 3 godziny a na końcu okazało się, że zdążyli wymienić tylko olej. Mieli też wymienić łącznik stabilizatora ale jak rozkręcili auto, to się okazało, że nie mają takiego w magazynku. Może myśleli, że wożę zapasowy pod siedzeniem? Mimo to uważam te 3 godziny za dobrze wykorzystane. Nasłuchałem się takiego "oswajania" innych klientów, że ze szczerego serca poradzę: Po minięciu gwarancji poszukaj innego warsztatu (jeśli cenisz swój czas i pieniądze - w innym przypadku jest to doskonałe miejsce do straty jednego i drugiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FENIKO Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 250 zl to maly wydatek jak to Ci jest niezbedne. Swego czasu wlasciciele Qq sciagali takie moduly z ebay ale w cenach kolo 400zl. Ja wole sam decydowac kiedy skladac a kiedy nie ale moze dlatego ze wczesniej nie mialem tego z automatu w zadnym aucie. Wiadomo ze czlowiek szybko sie przyzwyczaja do takich udogodnien. Mnie w Xtrailu jedynie brakuje funkcji otwierania centralnego po wylaczeniu zaplonu bo o ile fajnie dziala automatyczne zamykanie przy chyba 15km/h to otwierac juz trzeba paluchem marcinok a jak uaktywnić ten"antynapad" czyli zamknięcie centralnego przy 15km/h.? Ja nie mam czegoś takiego, to standard jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zapłon na ON i naciskamy + przytrzymujemy przycisk zamykania przez pare sekund 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi