Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lusterka- składanie X-Trail LE T31

Ziemek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest opcja ustawienia składania lusterek przy wyłączeniu stacyjki?

W Nissanie powiedzieli, że muszą dołożyć moduł- koszt z montażem 250 PLN, nie ma opcji w ustaieniach pod podpięcie do kompa?

Wkurza mnie, że po wyłączeniu stacyjki nie da się złożyć lusterek.

Dzięki,

Ziemek

moduł uniwersalny z allegro wyszedł by taniej  ale co na to powie serwis w razie problemów i gwarancji. 

Witam,

Czy jest opcja ustawienia składania lusterek przy wyłączeniu stacyjki?

W Nissanie powiedzieli, że muszą dołożyć moduł- koszt z montażem 250 PLN, nie ma opcji w ustaieniach pod podpięcie do kompa?

Wkurza mnie, że po wyłączeniu stacyjki nie da się złożyć lusterek.

Dzięki,

Ziemek

Jeśli tyle chcieli w ASO, to znajdziesz nowy za maks. 40 zł.

Z drugiej strony, czy to duży problem nacisnąć przycisk na drzwiach? :)

Edytowane przez Erdol

W Jeepie mogłem zamknąć lusterka jak wyłączyłem zapłon. Tu jest problem.

A pytanie odnośnie domykania szyb. W serwisie mówią że nie ma opcji. W Mazdzie jest opcja domknięcia/otwarcia wszystkich szyb z pilota.

250 zl to maly wydatek jak to Ci jest niezbedne. Swego czasu wlasciciele Qq sciagali takie moduly z ebay ale w cenach kolo 400zl.

Ja wole sam decydowac kiedy skladac a kiedy nie ale moze dlatego ze wczesniej nie mialem tego z automatu w zadnym aucie. Wiadomo ze czlowiek szybko sie przyzwyczaja do takich udogodnien.

Mnie w Xtrailu jedynie brakuje funkcji otwierania centralnego po wylaczeniu zaplonu bo o ile fajnie dziala automatyczne zamykanie przy chyba 15km/h to otwierac juz trzeba paluchem.

Moim zdaniem to zbędna fanaberia aby z kazdym zamknieciem auta  z automatu skladały się lusterka.Jak jest taka potrzebne wystarczy nacisnąc przycisk i po problemie.

Myslę ,ze mechanizm skladania lusterek nie przystosowany aby  każdorazowo po gaszeniu/zamknieciu auta działał szybko ulegnie awarii .

Lepiej więc korzystac ze skladania wg potrzeby a nie z automatu.

A pytanie odnośnie domykania szyb. W serwisie mówią że nie ma opcji.

Jak nie ma jak jest przynajmniej w moim, jedynie z szyberdachem się nie da łatwo zrobić bo trzeba powazną interwencję w instalacje robić.

Wstyd dla ASO Wrocław.

W pierwszym tygodniu po kupnie auta spędziłem 6(słownie sześć!) godzin w serwisie(regulacja czujek, wyłączenie pikania alarmu przy uzbrajaniu, zmiana ustawień keyless(wył przy otieraniu drzwi pasażera lub bagażnika), podłączenie/naprawa przeciwmgielnego z tyłu i wymiana wiązki haka bo nie było zasilania na p/mgielne.

W tym tygodniu byłem umówiony na domontowanie wspomnianego modułu do składania lusterek po jeździe. Po pół godzinie odebrałem auto w takim stanie jak było(nie da się wmontować modułu bo jest inna kostka).

Nie powiem, panowie są mili, pani z kasy robi mi zawsze kawę ale chyba nie o to chodzi w serwisie samochodowym.

Łącznie z odbiorem auta spędziłem w ciągu 2 tygodni w ASO 9,5 godziny.

Mi robili 3 godziny a na końcu okazało się, że zdążyli wymienić tylko olej. :)

Mieli też wymienić łącznik stabilizatora ale jak rozkręcili auto, to się okazało, że nie mają takiego w magazynku. Może myśleli, że wożę zapasowy pod siedzeniem? :)

Mimo to uważam te 3 godziny za dobrze wykorzystane. Nasłuchałem się takiego "oswajania" innych klientów, że ze szczerego serca poradzę: Po minięciu gwarancji poszukaj innego warsztatu (jeśli cenisz swój czas i pieniądze - w innym przypadku jest to doskonałe miejsce do straty jednego i drugiego). :)

• 2 lata później...

250 zl to maly wydatek jak to Ci jest niezbedne. Swego czasu wlasciciele Qq sciagali takie moduly z ebay ale w cenach kolo 400zl.

Ja wole sam decydowac kiedy skladac a kiedy nie ale moze dlatego ze wczesniej nie mialem tego z automatu w zadnym aucie. Wiadomo ze czlowiek szybko sie przyzwyczaja do takich udogodnien.

Mnie w Xtrailu jedynie brakuje funkcji otwierania centralnego po wylaczeniu zaplonu bo o ile fajnie dziala automatyczne zamykanie przy chyba 15km/h to otwierac juz trzeba paluchem

marcinok a jak uaktywnić ten"antynapad" czyli zamknięcie centralnego przy 15km/h.? Ja nie mam czegoś takiego, to standard jest ?