bambus Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) 1 i 2 są aktywne, o ile sobie przypominam - czarny masa, biały +12V. Zleciłem montaż ASO - 220 zł, zawiozłem lusterko a oni wykonali instalację swoimi przewodami. Poprosiłem tylko, żeby podłączyli zasilanie lusterka do świateł a nie po włączeniu stacyjki. Tylko ja mam montowane lusterko do QQ J10, w J11 może być inne. Edytowane 21 Października 2015 przez bambus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Chyba też tak zrobię.U mnie jest 5 pinów.Z tego co się zorientowałem to P4 podaje napięcie na zmianę-przyciemnienie,reszta na razie magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Wszystkie aktywne? Do złącza dochodzi pięć przewodów? Wydaje mi się, że trochę dużo. Powinny być dwa do zasilania i w niektórych lusterkach w innych markach były jeszcze przewody (lub przewód) podające impuls po włączeniu biegu wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 5Pinów.1 nieaktywna ,pozostałe mają przejścia między sobą.P4 Wyczaiłem,że ma przejście na system ściemniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Przydałaby się instrukcja serwisowa ze schematem podłączania lusterek. Do starego J10 jest, do J11 nie widziałem. Chyba będzie musiał Kolega odwiedzić ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Szukałem pointer schematu ale ni ma,albo źle szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 W audi z lusterka wstecznego idzie sterowanie na zewnętrzne fotochromy może tu jest podobnie Może da radę podłączyć pod oświetlenie wnętrza w podsufitce? Było by bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Misi.Z podciągnięciem napięcia nie ma problemu,za to jest z rozpiską który pin do czego.Nie chciałbym zepsuć.Lustereczko jest jak nówka.Gość zapewniał ,że jest z 3 miesięcznego auta Dostęp do pociągnięcia przewodów też nie jest zły ,wystarczy zdjąć obudowę lampy i mamy cały srodek do dachu jak na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Czy te lustereczko ma jakieś symbole? I czy mocowanie w j11 jest inne jak j10.może jest to te same lustro tylko obudowa inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 W J11 jest inne mocowanie i inna kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 wracając jeszcze do ilości przewodów to lustro steruje ściemnia zewnętrzne fotochromy lewy, prawy,rozjaśnia się po zapaleniu oświetlenia i rozjaśnia się po włączeniu wstecznego.Myślę że w QQ jest tak właśnie A i jeszcze takie pytanie czy jakaś wersja j10 miała instalacje pod fotochrom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dzisiaj po ciężkich poszukiwaniach odkryłem,że jest to lusterko takie:https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQFjABahUKEwjKgIbjjdnIAhXLCBoKHeabB3o&url=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fitm%2FGentex-GNTX-455-autodim-rear-view-mirror-%2F171500095397&usg=AFQjCNF4COzhCP7vTD4uRV7QBTs6mlfFeQ GNTX455 na niektórych stronach podpisane,że jest z Nissana Maximy! Ok! Lusterko obczajone,jutro zakładam Pierwsze dwa piny z lewej to + i - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Pierwsze dwa piny z lewej to + i - A pozostałe? Napisz, może ktoś będzie potrzebował. Edytowane 23 Października 2015 przez bambus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Pozostałe 3 piny prawdopodobnie sterują ściemnianiem bocznych luster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A wtykę masz czy zastosujesz pojedynńcze piny? Udanego moda życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Ja czegoś nie wiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 JACKU co z lustrem założone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Sorry ,ale że temat dotyczył rozwiązania w J11 jest tu:http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/101216-wymiana-lusterka-fotochromatycznego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Czy ktoś wie jak zdemontować lusterlo wsteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Misi,nie wiem jak jest w J10,ale opiszę Ci i może się przyda. Uchwyt lusterka jest przyklejony do szyby,a lusterko jest wsuwane od góry w ten uchwyt i przykręcony jedną śrubką. Zerknij do J11 tam są zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Taki element jest przyklejony do szyby. Lusterko zdejmujesz przesuwając je w dół szyby około 1 cm, następnie lekko do siebie. Na zdjęciu widoczne są kawałki szyby, prawdopodobnie nieumiejętne zdejmowanie może się tak skończyć. Uważaj nie porysuj szyby podczas demontażu! Wysłałem Ci na e-maila paczkę ze zdjęciami mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Lustro do dołu.? Dzięki za zdjęcia. Edytowane 11 Listopada 2015 przez MisilYE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Lustro do dołu. Z prawej strony zdjęcia jest góra lustra. Uchwyt szyby jest wysunięty, zauważ, że odwrotnie nie da się go wsunąć do gniazda mocowania lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Lustro zamontowane lustro pochodzi od laguny II .uchwyt pasuje .różni się od orginalnego brakiem diody od spodu , kolorem- bo jest jasne , świetnie się komponuje z jasną podsufitką no i ceną.lustro do kaśki na alle..... 280 moje 20 .Dzięki wszystkim którzy pomogli ogarnąć ten temat tak wygląda lustro z QQ a tak z laguny.zdjęcia pożyczone z aukcji /alle.... na obudowie czarnego od środka widać znaczek renówki szukałem trochę po internecie i dochodzę do wniosku że w j10 lusterko pochodzi z laguny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 MisilYE, czyli do J10 będzie pasowało z Laguny II i III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi