MisilYE Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Może nie zauważam tego ściemniania po zmieszchu.Działać działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nagrałem filmik jak to działa, jak obejrzę go na komputerze i będzie ok, to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Po zmierzchu ściemnia się dopiero wtedy, gdy oświetlony będzie czujnik od strony kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 nie ma strachu będzie zepsute sie kupi następne sie wymieni ,5 min roboty a lustra tanie jak barszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Nagrałem filmik, ale w rzeczywistości lusterko mocniej się ściemnia niż na nagraniu. Jak widać zasłaniam jedynie czujnik od strony szyby Edytowane 27 Listopada 2015 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Witam A jak reaguje jak zasłonisz oba czujniki. jeżeli zasłaniasz tylko czujnik z przodu a od strony kabiny jest oświetlony to dlatego może się ściemnia gdyż reaguje na światło jakby był oświetlony przez reflektor Wydaje mi się że lusterko działa na zasadzie pomiaru światła z tyłu i z przodu jeżeli oświetlenie z przodu i z tyłu jest takie same - to nie reaguje jeżeli światło od strony kabiny jest większe niż od strony szyby wówczas się ściemnia. W innym wypadku to nie ma sensu działania Pozdrawiam Nagrałem filmik, ale w rzeczywistości lusterko mocniej się ściemnia niż na nagraniu. Jak widać zasłaniam jedynie czujnik od strony szyby Edytowane 27 Listopada 2015 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Chyba masz rację Przetestuję je jeszcze i dam znać, ale chyba jest tak jak piszesz. Ciężko mi to trochę stwierdzić, bo mam przyciemniane tylne szyby i w nocy wydaje się ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Witam Też dzisiaj zabudowałem to lusterko. Podobnie pociągnąłem kabel tylko wyżej w podsufitce nad osłoną jest tam więcej miejsca. Podłączyłem go pod bezpiecznik F9 (audio) za pomocą Bypass mini z dodatkowym bezpiecznikiem. Najwięcej miałem problemów z masą dolutowałem konektor 8 i zakręciłem na wystający fragment śruby 8 i zabezpieczyłem nakrętką 8. Przy samym lusterku wprowadziłem przewody w ten maskujący oplot co prowadzi przewód od podsufitki do czujnika deszczu - tak że go nie widać- wygląda jak fabryczne. Nie miałem czasu testować za bardzo ale wydaje mi się że jak z tyłu jest ciemno to lusterko się nie ściemnia. ściemnia się dopiero jak świecą reflektory z tyłu. Ale dokładnie zobaczę to dopiero jutro. Sam wygląd lusterka jest idealny praktycznie jak nowe bez jakiejkolwiek rysy. Pozdrawiam Sprawdziłem działa idealnie lekki niebieski odcień. Tak jak pisałem działa na zasadzie porównania czujników przód-- tył.Jeżeli zakryjesz czujnik przedni od szyby lusterko się ściemnia jak zasłonisz oba czujniki wówczas się rozjaśnia. Czyli działa prawidłowo jeżeli z tyłu nie ma światła to lusterko się nie ściemnia . Edytowane 30 Listopada 2015 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 a czy te plastiki z oryginalnego działają do tego z P12 bo znalazłem coś takiego ale bez w/w platików http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5081990076&reco_id=12c102e6-97b2-11e5-b3d1-fa163efa8923&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Agit11 miałeś rację!!! Pojeździłem dziś z lusterkiem pierwszy raz nocą. Podczas jazdy normalnie wszystko widać. Jak za mną pojawi się pojazd, to lusterko raczej się nie ściemnia, jeżeli samochód ma dobrze wyregulowane światła, bo mnie po prostu nie oślepia (lusterko samo w sobie jest trochę przyciemnione). Jak jedzie samochód, który ma mocniejsze światła, to lusterko kilka razy się ściemniło. Bałem się, że jak się ściemni to słabo będę widział do tyłu i że będzie to średnio działać, a widzę po prostu idealnie. Nie za mocno, nie za słabo. Jest rewelacja jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Bałem się, że jak się ściemni to słabo będę widział do tyłu i że będzie to średnio działać, a widzę po prostu idealnie. Nie za mocno, nie za słabo. Jest rewelacja jak na razie. I tak zostanie Jedna z nielicznych rzeczy naprawdę użytecznych i niepsujących się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 a czy te plastiki z oryginalnego działają do tego z P12 bo znalazłem coś takiego ale bez w/w platików http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5081990076&reco_id=12c102e6-97b2-11e5-b3d1-fa163efa8923&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=16 plastiki powinny pasować . tylko czy CI to się opłaci .Za plastiki zapłacisz tyle albo i więcej jak za samo lustro .poszukaj kompletnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 zastanawiam się jak owa funkcjonalność w lusterku działa w przypadku gdy tylna szyba jest przyciemniona, znalazłem fajne lustereczko ale najlepiej podłączyłbym je pod oświetlenie kabiny, zastanawia mnie tylko ile takie lusterko pobiera prądu ? Liczyłeś Michale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) zastanawiam się jak owa funkcjonalność w lusterku działa w przypadku gdy tylna szyba jest przyciemniona, znalazłem fajne lustereczko ale najlepiej podłączyłbym je pod oświetlenie kabiny, zastanawia mnie tylko ile takie lusterko pobiera prądu ? Liczyłeś Michale ? Jeszcze nie, jak pisałem wcześniej postaram się to zrobić na przestrzeni najblizszych dni. Na razie je wyczyściłem Jak by ktoś chciał wiedzieć, to obudowa od Primery też rozbiera się na dwie części jak z Laguny. Pobór prądu lusterka w stanie czuwania to 15mA Pobór prądu podczas świecenia latarką na tylny czujnik to 130mA, a później spada do 85mA i już się tak utrzymuje. Nagła zmiana świecenia "z czujnika na czujnik" powoduje chwilowy pobór ok. 200mA, ale zaraz spada do 130mA. Czyli pobór pradu jest niewielki. Przeciągnięcie przewodu po słupku to na prawdę żaden problem. Odchylasz uszczelkę i przeciągasz tam kabelek. Maksymalnie 5 minut roboty Nie przyglądałem się do końca jak wygląda zasilasnie bezpieczników w QQ, ale czy trzeba odkręcić tablicę bezpiecznikową i podpiąć się pod dany przewód? Nie wiem, czy nie prościej wpiąć się pod jakiś przewód przy panelu lusterek. Bardzo łatwo go zdemontować i przewody są łatwo dostępne. Witam Miałeś odpowiedź w poście 106 Bardzo prosto można przeciągnąć przewód w podsufitce i podpiąć się bypassem z bezpiecznikiem pod któryś z bezpieczników np F9 Audio a masę za pomocą przylutowanego konektora 8 nad skrzynką bezpieczników do wystającej śruby i zabezpieczyć dodatkową nakrętką 8. Całość pracy trwała ok pół godziny Pozdrawiam i czytaj posty bo to już było napisane trochę wyżej Edytowane 2 Grudnia 2015 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Miałeś odpowiedź w poście 106 Bardzo prosto można przeciągnąć przewód w podsufitce i podpiąć się bypassem z bezpiecznikiem pod któryś z bezpieczników np F9 Audio a masę za pomocą przylutowanego konektora 8 nad skrzynką bezpieczników do wystającej śruby i zabezpieczyć dodatkową nakrętką 8. Całość pracy trwała ok pół godziny Pozdrawiam i czytaj posty bo to już było napisane trochę wyżej ale z tego co widziałem to kabel wystaje z lewej uszczelki przy drzwiach i wchodzi do plastiku przy regulacji lusterek ... ktoś próbował pod czujnik zmierzchu ? Edytowane 2 Grudnia 2015 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) ale z tego co widziałem to kabel wystaje z lewej uszczelki przy drzwiach i wchodzi do plastiku przy regulacji lusterek ... ktoś próbował pod czujnik zmierzchu ? Witam Kabel nic nie wystaje - jest możliwość włożenia go pod uszczelką do wnęki gdzie są bezpieczniki tak że cały jest zakryty. Jutro zrobię fotki i postaram się umieścić Edytowane 2 Grudnia 2015 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Peceq, tak jak już wspominałem, pobór jest naprawdę niewielki, bo w najbardziej "ekstremalnym" momencie lusterko pobiera około 200mA. Nie kombinuj z czujnikiem zmierzchu, bo później coś będzie Ci wariować Nie bój się przeciągnąć przewód tak jak ja to pokazałem. To na prawdę nic trudnego i na pewno sobie poradzisz. Możesz podpiąć się bypassem jak radził Agit, albo przylutuj się do tych przewodów jak ja. Mam przyciemniane szyby tylne i lusterko działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Prowadzenie kabla Podłączenie do skrzynki bezpieczników za pomocą bypassa widok podłączenie do masy niebieski przewód Na koniec tak to wygląda przewody do lusterka prowadzone w oryginalnej otulinie Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2015 przez agit11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Agit11 profeska! Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majcher3310 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Michalmiko w tej super recenzji brakuje mi tylko dokladniejszego wytłumaczenia jak postąpić/podlaczyc przewody do lusterka które montujemy. Jeśli to nie kłopot proszę o jaśniejsze instrukcje ☺ Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) 1 i 2 są aktywne, o ile sobie przypominam - czarny masa, biały +12V. Edytowane 20 Lutego 2016 przez MisilYE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Michalmiko w tej super recenzji brakuje mi tylko dokladniejszego wytłumaczenia jak postąpić/podlaczyc przewody do lusterka które montujemy. Jeśli to nie kłopot proszę o jaśniejsze instrukcje ☺ Dzięki W moim przypadku udało się, bo miałem oryginalną wtyczkę + kawałek instalacji, więc do nich podłączyłem swoje przewody. Jeżeli nie uda Ci się takiego znaleźć, to ja bym zrobił tak: Obciąłbym wtyczkę i albo przylutował bym swoją instalację, albo założyłbym konektorki, żeby można było kiedyś ściągnąć lusterko i odpiąć przewody. Kolory przewodów miałem takie jak MisilYE: biały +12v, czarny masa (-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda31 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 U mnie pojawił sie inny problem , kupione lusterko miało takie uchwyt jak u Was , ale na szybie mam zupełnie inny uchwyt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk U mnie jest taki uchwyt i co teraz , czy jest jakaś przejściówka ??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Jaki jest uchwyt w zdjętym przez Ciebie lusterku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda31 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Uchwyt z zdjętego lusterka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Uchwyt nowego lusterka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Uchwyt na szybie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi