bambus Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 JACKO29 montował lusterko w J11, może tam jest taki uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Podobny uchwyt jest w lagunie I Fota z alle.... Edytowane 17 Lipca 2016 przez MisilYE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Ten uchwyt na szybie można odkleić bez ryzyka uszkodzenia szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Jest duże prawdopodobieństwo że odejdzie z szybą ale trzeba zapytać fochowców od szyb .może oni mają jakieś tajemne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Uchwyt jest przyklejony na kleju PU, zetnij go żyłką albo metalową linką, następnie wyczyść resztki kleju żyletką. Nowy uchwyt możesz przykleić na klej PU, musi być elastyczny inaczej szyba pęknie od naprężeń przy zmianie temperatur. Wysłano z Nokia Lumia 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Panowie chce do qq zakupic lusterko z kamera, znalazlem cos takiego http://s.aliexpress.com/MjuYNRVj ale nie wiem czy te uchwyty będą pasowac. Aktualnie mam coś takiego: Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Edytowane 5 Listopada 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Z tego co widzę to masz czujnik deszczu, więc dochodzi osłona a i samo mocowania lustra z kamerą jest inne Jak zdejmiesz swoje lustro to zobaczysz taki widok.(foto od kol.Michalmiko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Z tego co widzę to masz czujnik deszczu, więc dochodzi osłona a i samo mocowania lustra z kamerą jest inne Jak zdejmiesz swoje lustro to zobaczysz taki widok.(foto od kol.Michalmiko ) Nic mi to nie mówi, czy ktores z tych w/w końcówek pasuje, osłonę oczywiście chcę zachowac, na moim zdjeciu widać kulke myslalem zeby zamontować to na niej... Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Miej świadomość że kulka kule nie równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) No tak chyba ze cos dorobie Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Z tego co widzę to masz czujnik deszczu, więc dochodzi osłona a i samo mocowania lustra z kamerą jest inne Jak zdejmiesz swoje lustro to zobaczysz taki widok.(foto od kol.Michalmiko ) troche poczytałem i wychodzi na to że lusterka z przyciemnianiem mają inną obudowę, czy któryś z kolegów może podesłać zdjęcie takowej ? może wtedy ten pałąk wejdzie Edytowane 7 Listopada 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Może zamiast demontować obecne, kup lusterko nakładane na obecne? Jest nieco większe, tak więc kamerka wystaje poza obecne. Jeżeli chodzi o tą obudowę co jest przy szybie (zasłania czujnik deszczu) to w wersji bez fotochromu jest jednolita, w lusterku fotochromatycznym rozdziela się na dwie części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 A Ty jakie masz? Bardziej zalezy mi na kamerze z przodu niz DVR, troche duze te nakładane Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Fotochrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Znajomy ma takie nakładane: z przodu kamerka, a od strony lusterka jest oczywiście lusterko i na części lusterka może włączyć się wyświetlacz. Do tego kamerka na tył. Osobiście uważam, że kamerki w lusterkach są gorszej jakości niż osobny DVR. Mam kamerkę Xiaomi Yi, a lusterko fotochrom, o którym pisałem kilka postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Znajomy ma takie nakładane: z przodu kamerka, a od strony lusterka jest oczywiście lusterko i na części lusterka może włączyć się wyświetlacz. Do tego kamerka na tył. Osobiście uważam, że kamerki w lusterkach są gorszej jakości niż osobny DVR. Mam kamerkę Xiaomi Yi, a lusterko fotochrom, o którym pisałem kilka postów wyżej Kolega jest zadowolony z tego lusterka? Jaki to model? A Ty z yi? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Tu temat został ładnie opisany u kolegów z UK: http://forum.qashqaiclub.co.uk/auto-dimming-rear-view-mirror-with-ambient-light_topic12608.html Edytowane 8 Listopada 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Niestety nie znam modelu. Jakość nagrania dla mnie średnia, on był na początku zadowolony, teraz nie wiem. Kupił na allegro, bo cena była dobra Przerabiałem wiele kamerek, ale jak na razie Yi jest dla mnie numerem 1. W ogóle lubię Xiaomi i mam od nich sporo gadżetów, bo są dobrej jakości w super cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Porównanie lusterek fotochromatycznych dla zainteresowanych: - po lewej, oryginalne lusterko fotochromatyczne z QQ J10 (z dorobionym przewodem) - po prawej, lusterko fotochromatyczne z Primery P12 (z oryginalną wtyczką) Fizycznie lusterka są identyczne gabarytowo, tak samo odlew aluminiowy do zamocowania w stopce lusterka, jest taki sam. Różnią się umiejscowieniem sensora światła (zarówno z przodu jak i z tyłu) oraz jego wielkością, no i lusterko z QQ ma pomarańczową diodę doświetlającą, świeci w dół na drążek zmiany biegów. Zdjęcia porównawcze: Lusterko podłączyłem bezpośrednio pod instalację lampki w podsufitce, bez jakichkolwiek dodatkowych bezpieczników, są zbędne przy tak małym poborze prądu przez lusterko. Oryginalny bezpiecznik w instalacji lampki ma 10A. Zielony przewód to +12V, czarny przewód to minus. Przewody puściłem razem w kablem od czujnika deszczu we wspólnej koszulce termokurczliwej. Poprawność działania lusterka można sprawdzić za pomocą latarki w telefonie komórkowym, wystarczy poświecić w czujnik. Edytowane 12 Listopada 2016 przez monkahead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Czytając ten wątek zwiększa mi się ochota zamontowania lusterka fotochromatycznego w moim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Niestety nie znam modelu. Jakość nagrania dla mnie średnia, on był na początku zadowolony, teraz nie wiem. Kupił na allegro, bo cena była dobra Ja u siebie zamontowałem kamerkę cofania pod takie lusterko: http://allegro.pl/monitor-w-lusterku-4-3-cala-lcd-kamera-cofania-i6282234748.html Lusterko jest trochę większe niż oryginał, jest przyciemnione. Jakość obrazu jak na potrzebę kamery parkowania wystarczająca. DVR mam osobny (Lark Freecam 4.1), jak porównywałem nagrania z DVR wbudowanych w lusterko to to jest przepaść. To, że lusterko jest stale przyciemnione może przeszkadzać na początku, szczególnie jak się ktoś przyzwyczaił patrzeć na lewe-centralne zamiast lewe-prawe, po paru tygodniach już jest git. Zasilanie pociągnąłem z gniazda zapalniczki. Z lampki byłoby prościej, ale od razu wyciągałem rozgałęźnik zapalniczki na kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja u siebie zamontowałem kamerkę cofania pod takie lusterko: http://allegro.pl/monitor-w-lusterku-4-3-cala-lcd-kamera-cofania-i6282234748.html Lusterko jest trochę większe niż oryginał, jest przyciemnione. Jakość obrazu jak na potrzebę kamery parkowania wystarczająca. DVR mam osobny (Lark Freecam 4.1), jak porównywałem nagrania z DVR wbudowanych w lusterko to to jest przepaść. To, że lusterko jest stale przyciemnione może przeszkadzać na początku, szczególnie jak się ktoś przyzwyczaił patrzeć na lewe-centralne zamiast lewe-prawe, po paru tygodniach już jest git. Zasilanie pociągnąłem z gniazda zapalniczki. Z lampki byłoby prościej, ale od razu wyciągałem rozgałęźnik zapalniczki na kokpit. kolega pokaze na zdjęciach z każdej strony albo najlepiej na filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Mam nadzieję że coś tam widać, aparat w moim telefonie to żenada: Lusterko wystaje poza oryginalne po jakieś 3cm na boki i parę milimetrów góra/dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Mam nadzieję że coś tam widać, aparat w moim telefonie to żenada: Lusterko wystaje poza oryginalne po jakieś 3cm na boki i parę milimetrów góra/dół. hmm, kolega wyjedzie z garażu bo ciemność, ciemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Porównanie lusterek fotochromatycznych dla zainteresowanych: - po lewej, oryginalne lusterko fotochromatyczne z QQ J10 (z dorobionym przewodem) - po prawej, lusterko fotochromatyczne z Primery P12 (z oryginalną wtyczką) Fizycznie lusterka są identyczne gabarytowo, tak samo odlew aluminiowy do zamocowania w stopce lusterka, jest taki sam. Różnią się umiejscowieniem sensora światła (zarówno z przodu jak i z tyłu) oraz jego wielkością, no i lusterko z QQ ma pomarańczową diodę doświetlającą, świeci w dół na drążek zmiany biegów. Zdjęcia porównawcze: WP_20161112_09_54_21_Pro (Medium).jpg WP_20161112_09_54_39_Pro (Medium).jpg WP_20161112_09_56_34_Pro (Medium).jpg WP_20161112_09_56_46_Pro (Medium).jpg WP_20161112_09_57_15_Pro (Medium).jpg WP_20161112_09_57_21_Pro (Medium).jpg Lusterko podłączyłem bezpośrednio pod instalację lampki w podsufitce, bez jakichkolwiek dodatkowych bezpieczników, są zbędne przy tak małym poborze prądu przez lusterko. Oryginalny bezpiecznik w instalacji lampki ma 10A. Zielony przewód to +12V, czarny przewód to minus. WP_20161112_11_48_44_Pro (Medium).jpg Przewody puściłem razem w kablem od czujnika deszczu we wspólnej koszulce termokurczliwej. WP_20161112_11_48_56_Pro (Medium).jpg Poprawność działania lusterka można sprawdzić za pomocą latarki w telefonie komórkowym, wystarczy poświecić w czujnik. Udało mi się w miarę tanio dostać lusterko fotochromatyczne do qq (ze światełkiem) i zastanawiam się Czy da się ściągnąć obudowę ze "starego" lusterka i założyć na "nowe" lusterko celem zasłonięcia czujników zmierzchu i opadów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ze zwykłego to obudowa nie podejdzie.takie same lusterka fotochromatyczne występowały w lagunach 2 i 3 tylko szare i bez światełka .czarne widziałem kiedyś z meganki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Sprawdz tutaj: http://forum.qashqaiclub.co.uk/auto-dimming-rear-view-mirror-with-ambient-light_topic12608.html Coś temat ucichł Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi