Pedro93 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Dobry wieczór.Jako, iż poznaję te forum chciałbym prosić o pobłażliwość jeśli temat założyłem w niewłaściwym dziale.Mianowicie tak, posiadam Nissana Sunny w sedanie 1,4 silnik z roku 1995 z gazem 1 generacji - nie jestem pewien bo nie bardzo się na tym znam. Jest to gaz na gażniku - mam przełącznik 3 poziomowy.1 poziom - benzyna2 poziom - spalanie w gaźniku pozostałości3 poziom - gazZanim zacznę opisywać swój problem, opiszę jak mechanik kazał przełączać mi się na gaz.Odpadam na benzynie, rozgrzeje troszkę przełączam się na 2 poziom i jak zacznie szarpać , przełączam się na gaz - wtedy dostaje speeda.Problem polega na tym ,że po przełączeniu się na gaz samochód na wolnych obrotach trzęsię jak opentany - i gaśnie - na obrotach jeżdzi dobrze,ale jak dojeżdzam np do świateł - puszczam gaz to sekund 5 i gaśnie - oczywiście trzesie się cała skrzynia biegów i ogólnie cały samochód.Byłem u mechanika - wymienił mi aparat zapłonowy i cewkę, pojeździłem miesiąc i znów to samo, ostatnio zauwazylem ze jeden kabel(wtyczka) ktora prowadzi od aparatu do swiec byla nie docisnieta - wiec docisnąłem i przejechałem sie - odziwo problem znikł . Niestety następnego dnia już było tak samo. Na benzynie tylko raz mi się zdarzyło ze trząsł sie ,ale teraz na bezynie ok - z gazem tragedia.Czy świece (bo nie wiem kiedy były wymieniane) mają na to wpływ i kable?Albo inaczej dlaczego tak się dzieje i co trzeba było by naprawić?Proszę o pomoc .Przepraszam, że tak chaotycznie opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 świece\kable + regeneracja parownika jak gaz ma już sporo nalatane. Do tego udaj się na regulacje gazu jeśli na PB jest wszystko ok , LPG też jest bardziej wymagająca co do układu zapłonowego więc swiece z przewodami warto wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Masz do czyszczenie regeneracji cały gaz i tyle.ew wymiana filtrów i zapraszam do działu LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.