miles19 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam, w mojej Micrze K12 '2003 1.2 80KM pojawiły się jakieś 4 tygodnie temu błędy: P1143 podgrzewana sonda lambda 1 rząd 1 - niewystarczające napięcie min./maks. i P1147 - podgrzewana sonda lambda 2 rząd 1 - nie osiągnięto maksylmanego napięcia. Pojechałem do mechanika, odczytał błąd, skasował, i kazał poczekać... jakiś miesiąc bezproblemowej jazdy i niestety błędy (te same) pojawiły się ponownie. Czy zatem konieczna jest wymiana sondy lambda? jeśli tak, to której - na forach piszą że to raczej nr 2 jest problematyczna... jak ten problem dokładnie zdiagnozować? czy jest jakaś metoda na sprawdzenie poprawności działania sondy etc.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 a ile auto pali?? w normie czy więcej? zagazowane jest?? jaka jest wartość przepływomierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles19 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 no średnio wychodzi 8, może 8,5 l/100km, ale zazwyczaj jazda jest tylko na 5-8 km i tylko wyłącznie po mieście, a ponieważ była zima więc wydawało mi się w normie.. odświeżam temat, błędy lambdy zignorowane ale spalanie jest niestety rzędu 8.5-9.1l na 100km, z tymże 100% jazdy miejskiej, 16km dziennie z czego połowa to ścisłe centrum = korki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.