Mite1989 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam, ok 3 tygodnie temu w mojej Almerze 2.0D wymienione zostały dwa komplety rozrządu i dwa paski klinowe. Na poczatku wszystko było ok, ale po około 2 tygodniach przy ruszaniu na zimnym silniku spod maski zaczął wydobywać się głośny pisk wywołany przez pasek klinowy. I teraz moje pytanie dlaczego zaczął piszczeć dopiero po takim czasie i dlaczego w ogóle zaczął, skoro został wymieniony na nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 naciągnij i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mite1989 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Żebym tylko jeszcze wiedział jak to zrobić i ile naciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Nie wiedziałem że w n15 są 2rozrządy, he,he-no paski 2-ok! Nowy pasek też potrafi się trochę naciągnąć, także tak jak mówi kolega DINO trzeba poprawić naciąg. Robi się standardowo tak jak w co najmniej 90% aut, nie powinien się uginać więcej jak 3do5mm. Skoro nie wiesz jak to zrobić podjedź do 1lepszego mech. I popatrz jak to zrobi, będziesz wiedział na przyszłość ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Nie wiedziałem że w n15 są 2rozrządy, he,he-no paski 2-ok! są dwa paski z tego co pamiętam, jeden na pompę a drugi wał-wałek naciągasz na śrubą alternatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 DINO zgadza się!,tak jest. Tylko przeczytaj post kolegi uwarznie! Witam, ok 3 tygodnie temu w mojej Almerze 2.0D wymienione zostały >#dwa komplety rozrządu#< i dwa paski klinowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urtok Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 może miał na myśli "2 łańcuchy rozrządu", a nie 2 rozrządy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amnesia Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 w ropniaku nie ma o ile dobrze pamiętam łańcucha tylko jest pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.