hors Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam serdecznie Mam murano z 2006 v. Europa. Męczę się z nim już od jakiegoś czasu bez większych efektów. Może ktoś mi pomoże zdiagnozować mój przypadek. Kupiłem już z założonym LPG LANDI RENZO OMEGAS. Ale zaznaczam że objawy występują zarówno na benzynie jak i na LPG. A temat diagnozuje na benzynie. Objawy : - nierówna praca na wolnych obrotach po zagrzaniu - lekkie skakanie wolnych obrotów - wyczuwalne przerwy (co jakiś czas telepnie silnikiem) na biegu jałowym Błąd : P0300 Mam dostęp do skanera diagnostycznego CONSULT 3, więc jeżeli ktoś ma pomysł jakie parametry można zmierzyć żeby dojść do przyczyny to bardzo proszę o sugestię. Będę sprawdzał każdą podpowiedź. Z już sprawdzonych mechanicznie spraw : - kompresja 12 12 11 12 12 12 - świece wymienione na DENSO irydowe - sondy lambda przed katalizatorem wymienione na dedykowane BOSCH - szukałem i raczej nie mam lewego powietrza na dolocie - silnik bez problemów wkręca się na obroty - na wysokich obrotach nie jest wyczuwalne wypadanie zapłonu Nie mam wymienionych/sprawdzonych : - cewek zapłonowych (i wolałbym w ciemno nie wydawać tyle kasy) - ciśnienia paliwa - lewe powietrze na wydechu przed sądami lambda Z tego co już mogę powiedzieć to mam za obogą mieszankę - szczególnie w bloku 1 Linki do filmików ze skanera : http://youtu.be/HlR1eT2szVA Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam serdecznie Mam murano z 2006 v. Europa. Męczę się z nim już od jakiegoś czasu bez większych efektów. Może ktoś mi pomoże zdiagnozować mój przypadek. Kupiłem już z założonym LPG LANDI RENZO OMEGAS. Ale zaznaczam że objawy występują zarówno na benzynie jak i na LPG. A temat diagnozuje na benzynie. Objawy : - nierówna praca na wolnych obrotach po zagrzaniu - lekkie skakanie wolnych obrotów - wyczuwalne przerwy (co jakiś czas telepnie silnikiem) na biegu jałowym Błąd : P0300 Mam dostęp do skanera diagnostycznego CONSULT 3, więc jeżeli ktoś ma pomysł jakie parametry można zmierzyć żeby dojść do przyczyny to bardzo proszę o sugestię. Będę sprawdzał każdą podpowiedź. Z już sprawdzonych mechanicznie spraw : - kompresja 12 12 11 12 12 12 - świece wymienione na DENSO irydowe - sondy lambda przed katalizatorem wymienione na dedykowane BOSCH - szukałem i raczej nie mam lewego powietrza na dolocie - silnik bez problemów wkręca się na obroty - na wysokich obrotach nie jest wyczuwalne wypadanie zapłonu Nie mam wymienionych/sprawdzonych : - cewek zapłonowych (i wolałbym w ciemno nie wydawać tyle kasy) - ciśnienia paliwa - lewe powietrze na wydechu przed sądami lambda Z tego co już mogę powiedzieć to mam za obogą mieszankę - szczególnie w bloku 1 Linki do filmików ze skanera : http://youtu.be/HlR1eT2szVA Proszę o pomoc. Witam. P0300- "wypadanie zapłonów" na wielu cylindrach. Pełny opis diagnostyki : od strony EC 347 w dół. (2007) Możliwe wiele przyczyn. Pozdrawiam wkar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Chętnie również poznam przyczynę. Mam identyczny (bardzo podobny) problem ze swoim x-trailem. Wprawdzie nie mam LPG, ale dzieją sie podobne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hors Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Witam Mam manuala do mojego auta, wiem gdzie co w nim jest i duzo z niego przeczytalem (caly dział dotyczacy napedu/wydechu). Od teorii bardziej chodzi mi o konkretne pomysly. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek123 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Witam Mam manuala do mojego auta, wiem gdzie co w nim jest i duzo z niego przeczytalem (caly dział dotyczacy napedu/wydechu). Od teorii bardziej chodzi mi o konkretne pomysly. pozdrawiam zadzwon 604-518-886 nawet teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jeżeli rozwiązaliście problem - napiszcie, proszę, co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hors Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Weźmiemy się za to w przyszłym tygodniu ze względu na chwilowy brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uli3xr Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 udało ci się rozwiązać problem mam taki sam w moim murano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mellach Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Panowie mam to samo ze swoim Murano z 2005r. Rozwiązaliście problem? Proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaja Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Też mam taki problem .Wymienione trzy cewki w różnych konfiguracjach . Wyskakuje cały czas błąd P0301 P0300 i nieraz P0303.falowanie na wolnych obrotach i "dławienie" między 1200-1500 obrotach.Jeżeli rozwiązaliście problem opiszcie jak.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Hej i jak da ktoś odpowiedź co było przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eden79 Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Witam.Mam ten sam problem z murano z52.Czy coś ktoś wie co z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi