Gość przemoc80 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 czy ktoś wymieniał łożyska z tyły czy można wymienić je samemu czy trzeba wymieniać całą piastę ? jak by ktoś to robił proszę o podpowiedź. gdzie i jakie łożyska zamówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Łożyska raczej nie - Piasta. Koszt pewnie zależy od producenta. Ja zapłaciłem z półtora roku temu coś 100 za piaste (nie pamiętam dokładnie. Prawdopodobnie dasz se rade sam. Ale po co sie męczyć gora pół godziny roboty dla mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz74 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Na sto procent całe piasty nie ma łożysk na tył do tino niedawno robiłem tył nie pamiętam dokładnie ile zapłaciłem ale nie było żle powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RK33 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wczoraj wymieniałem łożysko tylne.Auto zostało zabrane do warsztatu po wymianie odstawione pod dom cały koszt:łożysko KANAKO-190zł+wymiana 100zł(bez wychodzenia z domu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jkorytko Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam Powiedzcie czy wymienia się łożysko czy jednak całą piaste Mam tino 1,8 z 2001 r i zaczyna mi wyć prawe tylne koło a z tego co widziałem to piasta kosztuje koło 290 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam Powiedzcie czy wymienia się łożysko czy jednak całą piaste Mam tino 1,8 z 2001 r i zaczyna mi wyć prawe tylne koło a z tego co widziałem to piasta kosztuje koło 290 pln Musisz się zorientować cenowo. na manualu widać że jest jedno łożysko i można je zdemontować na prasie. Więc łożysko+mechanik, co będzie tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzichu Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam, Szykuję się do wymiany łożyska tylnego koła z piastą. Auto ma abs. Mam dwa pytania : czy możecie polecić jakąś firmę. Wiem że dobry jest FAG i SKF ale myślę o trochę tanszym zamienniku. Drugie pytanie to czy kupić z łożysko pierścieniem abs czy bez niego? Znajomy mechanik zasugerował że z pierscieniem bo może pęknąc podczas ściągania starego łożyska. Macie jakieś doświadczenia w tym względzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.