mat02 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Witam. Mam problem z wymianą paska alternatora czy mógłby mi ktoś opisać jak zakładać pasek w Nissanie Terrano II. Lub jeśli ktoś ma to prosiłbym o zdjęcia albo schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 nie widziałem tego silnika, ale pewnie jak wszędzie musisz poluzować alternator, a później nim naciągnąć pasek ... tylko bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 2,7? potrzebujesz klucz do kół w roli dzwigni i klucz 14 z tego co pamiętam... luzujesz dwie śruby altka, zakładasz pasek, naciągasz altek, dokręcasz śruby rozmiar paska taki sam jak do pompy wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) wspomaganie macie na "wieloklinie" ? Thespian a klimę na jakim masz? Edytowane 29 Marca 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat02 Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Próbowałem napiąć alternatorem ale brakuje 2 cm alternator opiera się o mealowye przewody Edytowane 29 Marca 2014 przez mat02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88241-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/ ( pkt 2 ) http://terranoirk.ru/man/R20/ec.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 pasek jest zwykły z ząbkami... nie wieloklin... jak brakuje zakresu alternatora, to kupiłeś za długi pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Możesz podpowiedzieć czy trzeba zdejmować wentylator żeby wymienić paski klinowe. dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 wymieniam bez problemu bez zdejmowania wiatraka... można to zrobić nawet w błocie po kolana... chińskimi kluczami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi