Bartezm Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Pomijam gusty o których się nie dyskutuje, ale w mojej opinii wnętrze (deska rozdzielcza) jest po prostu okropna, i podczas jazdy (a muszę na nią patrzeć) miewam myśli samobójcze... Koledzy - powklejajcie w ten temat jakieś ciekawe, nieciekawe a nawet kontrowersyjne opcje przeróbek wnętrza (jakieś zdjęcia, linki...). Szukam natchnienia, jakiejś koncepcji... jakiegoś urozmaicenia kolorystycznego i materiałowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Obawiam sie ze tu juz nic nie da sie zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 wszystko sie da... potrzebne jest kilka czynników takich jak kasa, chęci i czas... nie chcę narzucać w tym temacie swoich pomysłów ale... coś mnie łechocze na punkcie: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=137513&start=60 oraz zmiana koloru panela... http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=157017&start=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) No tak. Bufet mozna otapicerowac lub obszyc skora jak w oplu astrze bertone. Panel przemalowac ale licznik niestety zostanie na srodku. Edytowane 30 Marca 2014 przez Grzmot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 szybka fotoszopka... technika - jeszcze nie wiem... może malowanie, może okleina... jak ktoś chce teraz spojrzeć na inny kolor to pisać.... teraz to kilka kliknięć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 proszę cię! IMO możesz tylko pogorszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 oj nie wiem... czy może być coś gorszego od koloru kupy w oryginale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubrick007 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam! Na wstępie nie ma nic wspólnego z niżej wymienionymi W okolicach Bydgoszczy działają dwie firmy: 1. Krucza 18 - cuda wianki z foli samoprzylepnej i lakierowanie: http://www.krucza18.pl/ 2. Java Car Design - nie wiem czy jest coś czego nie zrobią z wnętrzem http://www.javacardesign.com/indexpl2.php Może oni jakąś wizualizację, może mają jakieś doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 jave znam.... problem jest taki, że chyba jeszcze nikt nie był na tyle szalony aby coś robić w t30... o ile kolorystykę można zmienić to stylistykę ciężko... myślę, że w javie po moim wyjściu mieli by wszyscy dobry ubaw, że chcę obszywać takiego parcha... koszty pomijam... Jeśli się na coś zdecyduję i będę coś rzeźbił - to na 99,9% samemu - w następny weekend mam w planach rozbiórkę, wygłuszanie i składanie civica brata + okleina wewnątrz (najprawdopodobniej karbon srebrny lub ciemy popiół) i delikatny retusz grila czarnym matem... więc trening będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubrick007 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 jave znam.... problem jest taki, że chyba jeszcze nikt nie był na tyle szalony aby coś robić w t30... o ile kolorystykę można zmienić to stylistykę ciężko... myślę, że w javie po moim wyjściu mieli by wszyscy dobry ubaw, że chcę obszywać takiego parcha... koszty pomijam... Jeśli się na coś zdecyduję i będę coś rzeźbił - to na 99,9% samemu - w następny weekend mam w planach rozbiórkę, wygłuszanie i składanie civica brata + okleina wewnątrz (najprawdopodobniej karbon srebrny lub ciemy popiół) i delikatny retusz grila czarnym matem... więc trening będzie... Czekam na efekt. ciekawe jak wyjdzie, pamiętaj że nakleja się na mokro, najlepiej woda z płynem, i do tego kilka skalpeli chirurgicznych do korekty folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Zrobisz jak uważasz Możesz też pokombinować z Plasti dip czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalleanka Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Zrobisz jak uważasz Możesz też pokombinować z Plasti dip czy jakoś tak. Ja mam konsolę jakąś taką szaro-srebrną. Tez paskudna, stąd ten mój stary pomysł wpasowania dużego tableta. Ale do tematu. Dostałem kiedyś kawałek szarego pseudocarbonu, była to folia na karoserię więc trochę gruba. Nawet się udało choć było trochę gimnastyki z opalarką . Nie podobało mi się jeszcze bardziej więc zerwałem. Możliwe że gdyby to był jakiś ładny kolor - Twoje propozycje są bardzo mi się podobają -to może bym zostawił. Podsumowując, z folią można poeksperymentować daje możliwości i jest odwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Przerabiałem kiedyś u siebie,w Colcie, patent z lakierowaniem plastików. Wyglądało to całkiem znośnie. Tyle, że Colt robił za "pierdzikółko", więc raczej nie powtarzałbym tego w X-Trailu. Co do X'a to osobiście chciałem iść raczej w kierunku zmiany tapicerki na skórzaną (niż grzebanie przy desce), ale jak mi gość zaśpiewał cenę to zrezygnowałem ... a używki z biegiem czasu przestałem po prostu szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolomario Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 W swoim ostatnim autku, Mazda 5, przemalowałem plastiki. Były jasne i strasznie już obsyfione, nie szło doczyścić. Do tego ja ciemne wnętrza preferuję. Prezentowało się to tak (i uwierzcie, na zdjęciu wygląda cacy, miód, maliny, ale w rzeczywistości to tragedia była): Po solidnym myciu, gruntowaniu i spray'owaniu o tak: Tą okleinę karbonową na obudowie drążka to po krótkim czasie zdjąłem i pomalowałem na czarno, tak jak osłonę radia. I byłem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 czym malowałeś? dawałeś podkład? dawałeś bezbarwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolomario Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Tak. Umyłem porządnie, wyczyściłem benzyną i dawałem podkład bezbarwny. Też w spray'u. A na to potem farbę. Wszystko wyszukiwałem na ebay'u. Specjalnie do plastików. Nic nie odpryskiwało, solidnie się trzymało i nawet po prawie trzech latach spoko wyglądało. Zwłaszcza zaskoczony byłem obudową radia bo ona zupełnie gładka była i często w nią czymś zdarzało się przywalić (panelem od radia, kluczykami, itp), a żadnych śladów nie było. Bo pozostałe plastiki to takie z chropowatą fakturą były. A ten projekt z czerwonym to fajnie wygląda Kiedyś ktoś na forum mazdy wrzucał zdjęcia pomalowanej na czerwono plastikowej pokrywy (osłony) silnika - kozacko to wyglądało (oczywiście tylko po podniesieniu maski Edytowane 31 Marca 2014 przez paolomario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 na MS to była częsta praktyka - malowanie pokryw i kolektorów zwłaszcza w V6. właśnie się zastanawiam nad czerwonym matem na panel a na drzwi dać czarny z czerwonymi wstawkami flock... jeszcze nie wiem czy dać czerwony stonowany czy mocno oczojebny... ps kiedyś ktoś wstawił na forum x-a z "digital zegarami"... nie mogę znaleźć tematu... a wydaje mi się, że był w środku też przerobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oblivion Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 bartezm widziałem ostatnio biały "carbon" 3M, może to + czarny flock ożywiłoby tę finezję czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 wtedy przydało by się jeszcze przeszyć kierownice tak jak mam w mx-ie i co najmniej jakieś wstawki w fotele... a tu powstaje problem utrzymania czystości na białej skórze... jutro zfotkam deche z drzwiami i spróbuje coś domalować w PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Moze jeszcze cos takiego :http://www.protuninglab.com/electronics.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Przy okazji ja lakierowałem wg. pomysłu tego gościa http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/printview.php?t=17645&start=0&sid=da9862701a0efdd5f21ff06ec9eda676 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Tak na próbę zamówiłem aluminium szczotkowane srebrne... koszt niewielki, zobaczymy jak to będzie się prezentować. Zastanawiam się nad flockiem... boje się, że będzie cały czas zakurzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Prezentuje sie niezle i o dziwo nawet sie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 kleiłeś??? pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Kleilem ale inne elementy, nie lubie sie chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi