Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Siema mam pytanko.Mam oryginalne radio Nissana. Nie chce go zmieniać bo wiem że wkłądanie zaślepek nie dosyć że szpeci kokpit to zaczyna skrzypeć,piszczeć i inne cuda.Co możecie polecić aby słuchac swojej muzyki. Oczywiście nagrywanie kaset nie wchodzi w rachubę Mam kasete mp3 ale jakośc jest tragiczna ;/Co polecacie,jakie rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 zaczyna skrzypeć,piszczeć i inne cuda. ojtam ojtam. Trzeba mieć oryginalną ramkę i wszystko jest cacy :-) nic nie skrzypi, nie odstaje, kolor się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ale nie wygląda Mi sie nie podoba taka pustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Pozostaje transmiter, jakość jest znośna, przynajmniej lepsza niż z kasety. Czytałem gdzieś że można pogrzebać w radiu i dodać złącze AUX, można się podpiąć też pod wyjście na zmieniarkę,ale wtedy trzeba też zmienić soft w radiu aby je "oszukać" . Na elektrodzie jest sporo takich tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Najlepsza by była opcja na AUX wtedy podpinam fona i mma to co chce.A gdzie czytałes o tym AUX'ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 W instrukcji? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84535-p11144-wejscie-aux-blaupunkt-werke-bp9345/ U mnie 1,5 roku już to jeździ i nadal świetnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Strony z elektrody niestety się nie otwierają. Pamiętam że na pewno trzeba było przeprogramować soft aby po przełączeniu na zmieniarkę zaskoczył aux, bo bez tego radio "nie widzi" procka zmieniarki i się nie uaktywni. To jest taka wersja bez głębszego grzebania. A metoda co kolega manius podrzucił też jest ok, tylko jak nie masz ręki chirurga i złapie telepawka to zwary gotowe. Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Grimm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ciekawa ta przeróbka Ale nie mam zdolności lutowniczych może i bym to zrobił ale bałbym sie że coś spie%^&$e i bd kapa @Grimm a gdzie się "podłącza" ten aux? W miejscu zmieniarki czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 @Grimm a gdzie się "podłącza" ten aux? W miejscu zmieniarki czy jak? Tak, podpinasz się w miejsce zmieniarki, potrzeba zrobić jakby symulator/emulator zmieniarki. Znalezienie odpowiednich pinów nie powinno być większym problemem, problemem jest oszukanie radia. Poszukaj na necie a coś na pewno znajdziesz, sporo luda w ten sposób usprawnia swoje radia. Tutaj masz podobne wynalazki na gotowo jak masz za dużo kasy http://www.sklep.hadron.pl/cat-pl-18-Zmieniarki-cyfrowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Łoooo To by mi było taniej wymontować radio,wysłac je do Maiusa,zapłacić mu za robote i wysyłke do mnie przerobionego Ok poszukam może bd jakaś alternatywa dla transmitera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mateusz, nie masz jakiegoś znajomego elektronika? Albo kogoś, kto umie lutować i ma sprzęt? To nie jest taka trudna sprawa, jest tam trochę ciasno ale da się to zrobić. No i całościowo kosztuje to grosze. Biorąc pod uwagę jakość dźwięku i koszt przeróbki to chyba nie ma lepszej alternatywy dla P11.144 - sam długo rozważałem różne opcje po tym jak mi zmieniarka zaczęła szwankować, przerobiłem radio i nie żałuję. Tak w ogóle może można by ten temat podkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mateusz, nie masz jakiegoś znajomego elektronika? Albo kogoś, kto umie lutować i ma sprzęt? To nie jest taka trudna sprawa, jest tam trochę ciasno ale da się to zrobić. No i całościowo kosztuje to grosze. Biorąc pod uwagę jakość dźwięku i koszt przeróbki to chyba nie ma lepszej alternatywy dla P11.144 - sam długo rozważałem różne opcje po tym jak mi zmieniarka zaczęła szwankować, przerobiłem radio i nie żałuję. Tak w ogóle może można by ten temat podkleić? U mnie nikt takiego czegoś nie zrobi a jak pójde do elektronika to mi zaspiewa tyle że na d.u.pe usiąde ;/ Bd musiał chyba w ten transmiter zainwestować,chyba że bede gdzies i ktoś mi to ogarnie. Podpiąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi