Westbam Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Witam,Chciałem przedstawić moją instalacje:Pojazd: Nissan QashqaiPojemność: 1.6 (1598cm3 / 86kW)Rok produkcji: 2012Przebieg: 19888 kmZdjęcia przed założeniem instalacji:Galeria: http://imgur.com/a/tfjRp#0Instalator:Data montażu: 28.03.2014Miejsce montażu: OlkuszWarsztat Montażowy: SIGMA LPG ul. Rzemieślnicza 13, 32-300 OlkuszInstalacja LPG:Reduktor: KME SilverZawór gazowy: OMBZbiornik: Bormech (troidalny lpg) - pojemność 58LWielozawór: TomasettoObudowa wielozaworu: BormechZawór tankowania: TomasettoCentralka/Przełącznik: STAGUkład elektroniczny: STAG 300 ISA2Wtryskiwacze: BarracudaPrzewody elastyczne: ALEXDodatkowo należało użyć emulatorów.Galeria po założeniu instalacji: http://imgur.com/a/CnLuk#0Proszę o opinie, ja wstępnie jestem bardzo zadowolony z usługi SIGMA LPG. Właściciel zna się na rzeczy, dokładny w swojej pracy, doradzi. Przy "testach" auta zgłaszałem mu co się z autem dzieje - dokładnie wysłuchał i pozmieniał mapki a nie usłyszałem hasła "EEE zdaje sie Panu, przecież tak było przedtem...".Czyli opinie od znajomych się potwierdziły. POLECAM! ps. Wiem że straciłem gwarancje na auto (wraz z gwarancją na perforacje - wiertanie w podwoziu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 z tego co czytałem, to masz nie wystrojone auto podczas montażu, niestety ale ISA nie wszytko załatwia, do tego w Twoim samochodzie potrzebne jest strojenie z sondą AFR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Po co otwierać nowe tematy jak są stare w których się pisze o LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwojtas Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Minęło już trochę czasu możesz kolego Westbam napisać jak sprawuje się instalacja? Jakieś problemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek10 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Kolego Westbam mam qq z takim samym silnikiem i tego samego rocznika z przebiegiem 42 tys km mógłbyś się wypowiedzieć jak instalacja się sprawuje bo w ciągu miesiąca również będę zakładał LPG i bardzo mnie to ciekawi czy jest rużnica w mocy i ogólnie jaka jest rużnica pomiędzy spalaniem benzyny a gazu. Edytowane 22 Maja 2015 przez zgredek10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gogi87 Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Ile wyszło za instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek10 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Za instalację w awers rzeszów gazownik powiedział mi 2650zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Jaka instalacja taka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek10 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 kolego kajusDE z twojej wypowiedzi bije ironią. W nie jednym aucie już miałem instalacje w podobnych pieniądzach i nigdy nie narzekałem. Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości. Dużo warzniejsze jest odpowiednie ustawienie i późniejsza eksploatacja. Jeśli przestrzega sie podstawochych zasad jazdy na gazie nic nie powinno się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westbam Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Cześć, Nie zaglądałem długo na forum Od początku. Na instalacji zrobiłem w od tamtego czasu około 30 tys. - Różnicy w mocy - nie zauważyłem - spalanie: 8-10l gazu na 100 km (różnie) - benzyny spalał około 7,5-8,5 (faktyczny- nie spisany z komputera). Testowane kilkanaście razy. Ogólnie: Tankuje do pełna (do baku wchodzi max 44litry) po 2 zł to 88 zł = 440 - 500 km jestem w stanie przejeździć. Jestem super zadowolony z gazu a także montażu. W sumie za instalacje zapłaciłem 2700 zł. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam. Ja zrobilem ok. 55 000 w przeciagu 3lat minie w sierpniu. spalanie 10.20-16.0litrow. Wzaleznosci kto jezdzi ja czy zona ;-) gwarancja na instalacje 5 lat badz 100 000 przebiegu. 3 razy wymienialem filtry od gazu. i nic pozatym ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westbam Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) To spora przepaść pomiędzy spalaniem silnika 1.6 a 2.0 Rozumiem że to spalanie faktycznie a nie "spisane z komputera" Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Westbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkozek Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 To spora przepaść pomiędzy spalaniem silnika 1.6 a 2.0 Rozumiem że to spalanie faktycznie a nie "spisane z komputera" No bardzo ciekawe? Czy ktos jescze wrzuci swoje spalanie w qq LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Wracając do pierwszego postu i zdjęć po założeniu instalacji możnaby się doczepić miejsca montażu wtrysków. Nie sadzę żeby przy takim przymocowaniu rurki do,kolektora były równej długości i były możliwie najkrótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkozek Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 A czy ktos moglby wypowiedziec sie na temat dynamiki jazdy w QQ w LTG, w porownaniu do X-traila T30 2.2Di 114KM? a noz moze ktos jezdzil i tym i tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Mój pali na 100: 12 na na autostradzie przy jeździe 140 - 150 16 przy jeździe 160 - 170 14 po mieście max spałił mi 26 z boxem na autostradzie jak pedał był cały czas w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areks343 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 U mnie spalanie - miasto 10 benzyna - 13 gazw trasie przy 110-120km 6,5/7 benzyna - 10 gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Srednio 8,5 -9,5 gazu trasy 15 km do pracy ,autostrada nie testowalem ale poprzedni wlasciciel mowil ze 10 -11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Srednio 8,5 -9,5 gazu trasy 15 km do pracy ,autostrada nie testowalem ale poprzedni wlasciciel mowil ze 10 -11. Z tych 15 km ile km na benzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 kOSZT instalacji 3 500 zl + butla gazu 38l gratis ;-) Elpi Gaz. Tak jak kolega pisze jazda na autostradzie jesr porownywalna do predkosci czyli; 110-120 km/h - 12l gazu 150 km/h - 15 l gazu itd... oczywiscie jazda na klimatyzacji rowniez... pozdr Na Pb nigdy nie jezdzilem od razu zamontowalem LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 kOSZT instalacji 3 500 zl + butla gazu 38l gratis ;-) Elpi Gaz. Tak jak kolega pisze jazda na autostradzie jesr porownywalna do predkosci czyli; 110-120 km/h - 12l gazu 150 km/h - 15 l gazu itd... oczywiscie jazda na klimatyzacji rowniez... pozdr Na Pb nigdy nie jezdzilem od razu zamontowalem LPG. Dlaczego taka malutka butla? Nie denerwują cie ciągłe wizyty na stacji? W moim 2.0 zamontowany został zbiornik 58l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @PeRŁAziomal strasznie dużo za tą istalacje chyba że to jakaś 18 generacja. ja płaciłem za swoją 4 lata temu w warszawie 2800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Cena z poprzedniego miesiąca za moją instalację 2300, Instalacja STAG QNEXT, zbiornik 58l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Dlaczego taka malutka butla? Nie denerwują cie ciągłe wizyty na stacji? W moim 2.0 zamontowany został zbiornik 58l. Wiesz co chodzilo mi o to by bagaznik pozostal jako tako w dobrym stanie miejsca. Kolo zapasowe dojazdowka i wozek dla dziecka i jest problem a co dopiero jak by mi wieksza butle dali...to juz wogole problem...a tak to zaslone nad baganik nie musze demontowac... cale 300 km robie a ze stacji paliwowych jest na miejscu duzo to ja tak do tego nie przykladam roli...a zaznaczam w 3 lata 60 000 tys zrobione mam ;-) @PeRŁAziomal strasznie dużo za tą istalacje chyba że to jakaś 18 generacja. ja płaciłem za swoją 4 lata temu w warszawie 2800 Jest to intstalacja 4 generacji + a co to znaczy to juz nie mam zielonego pojecia... Cos za cos a 5 lat gwarancji mam u nich badz 100 000 tys przebiegu... Wiesz co chodzilo mi o to by bagaznik pozostal jako tako w dobrym stanie miejsca. Kolo zapasowe dojazdowka i wozek dla dziecka i jest problem a co dopiero jak by mi wieksza butle dali...to juz wogole problem...a tak to zaslone nad baganik nie musze demontowac... cale 300 km robie a ze stacji paliwowych jest na miejscu duzo to ja tak do tego nie przykladam roli...a zaznaczam w 3 lata 60 000 tys zrobione mam ;-) Jest to intstalacja 4 generacji + a co to znaczy to juz nie mam zielonego pojecia... Cos za cos a 5 lat gwarancji mam u nich badz 100 000 tys przebiegu... dokladnie 3 lata temu zalozona w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Z tych 15 km ile km na benzynie? Tyle co do odpalania auta ,dodam ze juz 65 tys km na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi