Krez Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam, Interesuje mnie kwestia 3 pkt kotwiczenia (pasem) dla fotelikow majacych iso (w wersji bez podporki a zamiast niej dodatkowy pas - tzw. top tether) Czy ktos z forumowiczow korzystal z tego mocowanie w 5os. wersji qq ? Zg z instrukcja te pkt sa na tylnej scianie kanapy... ale pod tapicerka i zeby sie do nich dostac to trzeba ja rozciac.... Udalo sie to komus estetycznie zrobic, ew, zamontowac jakas zaslepke pod ktora wchodzilaby tapicerka (cos jak w QQ+2 jest) ? Wiem ze jest mozliwosc zamowienia takich zaslepek jak w QQ+2 (56 pln/szt) ale czy pasuja do kanapy w QQ (czy sa to dokladnie takie same kanapy) ? Ewentualnie czy byc moze te zaslepki (w co jednak watpie) sa pod tapicerka kanapy i ukaza sie moim oczom dopiero po jej rozcieciu... ? Moze ktos z Was np. sciagal tapicerke (jej tylna czesc) z kanapy ? albo z tej jej wezzszej czesci bo w sumie ta mnie interesuje Przerabial ktos temat ? Pokusilem sie o odwiedzenie 2 aso w Krk i napisanie w temacie do Nissan Polska - efekt oczywiscie zerowy W ASO dowiedzialem sie tylko tyle ze ich zdaniem jak samodzielnie rozetne tapicerke (podkreslmy zgodnie z instrukcja pojazdu) to strace gwarancje na element. Po dluzszej dyskusji dzial akcesoriow wspanialomyslnie zgodzil sie to wykonac (i respektowac nastepnie w gwarancje) jedynie w cenie 110 pln za oba mocowania. Oczywiscie na pytanie jak to 'technologicznie' bedzie wygladalo - odp brak (przypuszczam zatem ze tylko przeciecie materialu, bez zadnych zaslepek plastikowych trzymajacych krawedzie przecietego materialu albo obszycia ich - slowem efekt estetyczny gwarantowany). Oczywiscie nie dowiedzialem sie czy pod obiciem jest szansa na to ze sa tam takie zaslepki jak w QQ+2 FL, albo czy zakupione zaslepki na akcesorach od QQ+2 FL beda w takiej syt. pasowac... W Nissan Polska z kolei dowiedzialem sie tylko tyle ze... powinienem skontaktowac sie z ASO a tam juz wszystko w najdrobniejszym szczegole zostanie mi przedstawione Kontynuujac korespondencje z zaznaczeniem ze juz przerobilem aso x 2 i... nic, Nissan Polska odpowiedzial ze chetnie by pomogl dzial techniczny z Wegier... ale niestety nie maja fizycznej mozliwosci zobaczenia auta :D:D Na kolejnego maila z, opisem modelu, VIN-em, podaniem storny i grafiki w instrukcji pojazdu oraz zapytaniem czy dzial techniczny ma dostep do instrukcji (bo jak nie to sie poswiece i wysle w pdf) nie odpisali juz nic... Przyznam ze patent w zaslonieciu uchwytow top tether w QQ FL to dla mnie w tej chwili niedoroba nr 1 na przestrzeni 2 lat uzytkowania pojazdu. Zaczynam sie sklaniac ku opcji odwiedzenia jakiegos pkt zajmujacego sie tapicerkami samochodowymi i wyciecia tam otworkow z ich obszyciem zeby to jakos wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, chciałem nieco odświerzyć ten temat. Mam zamiar kupic fotelik 9-18 kg, i te fajniejsze maja właśnie isofix + top tether. Mam qq z 2009, z tyłu za kanapą mam odpowiednią naklejkę, ale jakos mocowania nie widzę, albo nie wiem jak ma wyglądać. Ono naprawdę jest pod tapicerką? Trzeba ciąć? w którym miejscu dokładnie? Jakieś rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.