Łukasz83 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Za rok będzie w Poznaniu. Impreza naprawdę godna - zrobił się z tego bardzo piknikowy nastroj - towarzystwo w naszym obozie za***iste było bardzo sympatycznie pobiesiadowac w gronie zetkowiczow. Ponadto Drag Wars , drift i sama japońska motoryzacja sprawiają ze ja wpisuje sobie te impreze w kalendarz imprez obowiązkowych na 2018r No i jeszcze 2 pamiątkowe fotki z Japfestu trochę lepszej jakości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BogdanROX Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Projekt miszcz. Moc i "look" Patrząc na relacje z Japfest żałuję, że przepuściłem taką imprezę. Chciałbym jednak do następnej mieć coś więcej niż seryjne auto, bo przypał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Dzięki:) działaj działaj i za rok widzimy się na Japfest w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 KOLEGO jakim POZNANIU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asesino Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zmienili na poznań ? Bo zawsze była legnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Podczas tegorocznego Japfest wszyscy mówili że za rok będzie w Poznaniu a nie w Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Jeśli przeniosą do Poznania to choćbym miał stanąć to przyjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asesino Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Ja jadę , bo wróciłem ze świdnika 1/4 mili Słowacja i trochę dramat. Oprócz GTR'a Robina nie było nic ciekawego. A na japfest chociaż będzie kilka osób z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dziś takie rzeczy do nabycia na terenie północnego Mazowsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Super artykuł. Nic tylko POGRATULOWAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dziś takie rzeczy do nabycia na terenie północnego Mazowsza Na TVN Turbo tez pokazywali twoja zetke z japfestu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Poważnie? Kurde nie oglądałem. Da się to jakoś znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Pięknie aż łezka w oku się kręci zwłaszcza jak o synku się twoim wypowiadają że zasiadł w 830 konnej Turbo zetce Kaktusa !! Kurcze pamiętam czasy jak na 1/4 mili jakaś oklejona szara 350Z kręciła czasy na poziomie 17,5 sekund i to twoja była właśnie a był to 2013 rok BEMOWO !! :) Wtedy Artur miał już biturbo w swojej Rudej 50-tce, a Cudny latał już z nitro no i zdaje się obu im spuszczałem łomont 229Konnym Nissanem Sunny N14 GTi nie odchudzanym To cztery lata temu było - ale ten czas zapiernicza. Na pamiątkę odgrzebałem: http://www.sss.org.pl/timingdb.php?view=210413 Wtedy zdaje się problemy ze sprzęgłem miałeś tak samo jak w dniu pozostawienia auta u mnie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Poważnie? Kurde nie oglądałem. Da się to jakoś znaleźć?To bylo ze 2 tygodnie temu w jakimś podsumowaniu tygodnia...turbo raport czy jakas turbo kamera...w sumie nic wielkiego ale pokazywali jak masz pod maska na czerwono zloto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Haha tak było - czas był taki za***isty bo sprzęgło spalilo się do reszty i nie można było biegów wrzucić.auto pojechalo do warsztatu na lawecie a ja powrót do domu pociągiem ps Artus jechal tatusiowym autem - tu wielkie słowa uznania dla Kaktusa za zorganizowanie tego wyścigu bo Artus do dziś codziennie o tym gada Michał dzięki za info - znalazłem Edit 16.08.2017 Pora na małe podsumowanie. Ponieważ temat zrobił się dość długi postanowiłem zebrać tutaj do kupy co zostało zrobione w aucie przez ostatnie 5 lat: SILNIK: - kute tłoki Wiseco 96mm - kute korbowody CRS ze szpilkami ARP - wzmocnione tuleje, poprawione kanały wodne - śruby głowicy oraz śruby podpór wału zastąpione szpilkami ARP - wałki rozrządu Kelford stage 2 - sprężyny zaworowe Brian Crower - głowice po lekkim portingu, wymienione uszczelniacze zaworowe i wyregulowane luzy zaworowe - wymienione panewki główne i korbowodowe - turbosprężarka Precision 6266 UKŁAD DOLOTOWY: - intercooler FMIC 600x300x100 - przeniesiona przepustnica na drugą stronę - filtr powietrza stożkowy przed turbiną - orurowanie tłoczące o średnicy 2,5"< 3" UKŁAD WYDECHOWY: - kolektory wydechowe z nissana 370Z - downpipe o średnicy 3,5" przechodzący w catback HKS style 2x2,5" UKŁAD PALIWOWY: - pompa paliwa Walbro 450 LPH - wtryski paliwa 830 ccm UKŁAD CHŁODZENIA OLEJU: - 30-rzędowa chłodnica oleju ELEKTRONIKA: - strojone na seryjnym ECU - dołożone zegary na słupku bocznym – turbo boost, EGT, temp oleju UKŁAD NAPĘDOWY: - sprzęgło organiczne Exedy stage 1 ZAWIESZENIE: - gwintowane ISC Sport -zawieszenie pneumatyczne PLS (Pneumatic Lift System) UKŁAD HAMULCOWY: - zaciski Brembo, tarcze wentylowane KOŁA: - 19" FELGI Vertini drift gold - opony Yokohama Advan Sport V103 235/35/19 (przód) i 265/35/19 (tył) NADWOZIE: -zmieniony przedni zderzak Vis Racing Sport z dokładkami z carbonu -zmieniony tylny zderzak Vis Racing Sport z carbonowym dyfuzorem - progi z carbonu Carbon Creations - carbonowa maska z wlotami powietrza SEIBON - carbonowe lusterka, spojler, słupki B Nismo, klamki zewnętrzne -kolor auta zmieniony na złoty mat -tytanowe końcówki wydechu -zmieniona kolorystyka pod maską na złoto-czerwony kolor, z całościowym malowaniem komory silnika na złoto + carbonowe dodatki -podświetlenie podwozia 7 kolorów do wyboru WNĘTRZE: -Fotele kubełkowe Sparco Forza R333 -Pasy szelkowe Takata Drift III -Harness bar -Carbonowe elementy wnętrza (konsola środkowa, klamki wewnętrzne, panele sterowania szybami, rozpórka tylna) Edit 27.08.2017 Na Youtube wleciała 2 część filmu z budowy auta. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce Youtube "z33 pl turbo". 1 część dostępna po wpisaniu "z33 pl" jak ktoś nie widział. Polecam oglądanie w jakości HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 musze kiedyś zobaczyć na żywo , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Na pewno będzie okazja - jedna z najbliższych na Warsaw Moto Show 2017.Patrzac na poziom imprezy z tamtego roku na pewno warto odwiedzic Zachęcam wszystkich do głosowania na moja zetkę w konkursie kalendarzowym http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/108497-g%C5%82osowanie-nissan-wrze%C5%9Bnia-2017/?do=findComment&comment=1183442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 masz odemnie należy ci sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Dzięki Jarek 14.10 wystawiamy się z Kaktusem na Verva Street Racing w Płocku. Kto ma blisko wpadać - szykuje się dobra impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asesino Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Jak wrażenia z jazdy ? Pewnie teraz zetka ma dobre pierdolnięcie ? Edytowane 4 Października 2017 przez Asesino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Oj tak bardzo przyjemnie się zbiera teraz. Zacząłem jeździć z wyłączona kontrola trakcji bo jakoś tak przyjemniej ale miota nim strasznie. Muszę jakieś lepsze laczki kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Sportowa kontrole trakcji od Jacka sobie zapodaj. Edytowane 7 Października 2017 przez GodISmE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 To też mam w planach ale najpierw w kolejce jest rolowanie nadkoli, dobra opona i jakieś męskie hamulce No w sb verva a już dawno nie było nic modzone w aucie wiec dzis specjalnie na te okazje zaszalalen z tuningiem i wyrzucilem tylna wycieraczke z szyby z tym silniczniem . Jakos nie pasowala mi do charakteru auta Przykre wiesci z Verva Street Racing. 15 km przed Plockiem poddalo się sprzęgło exedy stage1 i zetka zawitała na imprezę na holu. Jeszcze dziś trafia do Coobcio Garage by naprawić ten stan rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Jednak nie dało rady , czyli będzie ACT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Na razie jeszcze kevlarowe okładziny. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi