dinokajman Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Chciałbym się Was poradzić w sprawie bagażnika dachowego na wózek dla dziecka (i ewentualnie w razie potrzeby inne bagaże) do Nota 1.4 2011r Dzwoniłem do serwisu w Zielonej Górze i Szczecinie i tam powiedziano mi że: Baza na na którą mogę montować np. uchwyty do rowerów, box dachowy itd. (nie wiem jakiej firmy) stalowa 650zł aluminiowa 750zł montaż ok 150zł czyli montaż razem z aluminiową 900zł Ale do tego potrzebne jest jakieś rozwiązanie by ten wózek tam umieścić czyli jakieś mocowanie bądź uchwyt pod ten wózek. i tu pytania: 1) Jeżeli auto mam na gwarancji to czy nie utraciłbym jej gdybym ten bagażnik kupił gdzieś indziej i zamontował samemu lub przez jakąś inną firmę? Bo jednak serwis to droga sprawa ale jak będzie trzeba to trudno bo muszę go mieć. 2) Co dokupić do tej bazy żeby umieścić na niej wózek? 3) Jeżeli bym zdecydował się na zakup samemu a nie w serwisie to gdzie i jakiej firmy Słyszałem że firma thule jest dobra. Niech to będzie rozwiązanie które nie zniszczy mi karoserii czyli nie najtańsze. (jeżeli można to proszę o linki) i jeszcze zapytam żeby nie zakładać innego tematu czy warto zamontować oświetlenie ledowe na przód i jaki jest koszt takiej operacji? Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez dinokajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) a może warto zainwestować w relingi? Jeden z kolegów na forum montował. Są doskonałą bazą do wszystkiego - poprzeczek, boxu, bagażników rowerowych czy do nart. - do Wrocławia masz niedaleko, cenowo wyjdzie podobnie. Poprzeczki można kupić za ok 150 PLN. Bywają w marketach. A potem już sam montujesz co chcesz http://allegro.pl/nowe-relingi-dachowe-duraluminium-nissan-note-i4110237277.html Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Dar1962 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 No i Note z relingami wyglądą naprawdę dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 tu masz oryginał za 450 lub 570 http://olx.pl/oferta/bagaznik-dachowy-relingi-nissan-note-oryginal-CID5-ID5cxQn.html#3cbe667f67 http://olx.pl/oferta/bagaznik-dachowy-aluminium-baza-nissan-note-06-12-oryginalny-z-aso-CID5-ID4ekyH.html#7f7c6b5ffa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinokajman Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki serdeczne za pomoc. Na jednej fotce pod tym linkiem tam gdzie na bagaż założona jest taka siatka bagaż jest na czymś położony. Zapewne będę musiał coś takiego kupić żeby założyć na te relingi. Wiecie może co to jest i gdzie można dostać lub coś w tym rodzaju? http://olx.pl/oferta/bagaznik-dachowy-aluminium-baza-nissan-note-06-12-oryginalny-z-aso-CID5-ID4ekyH.html#7f7c6b5ffa I druga sprawa jeszcze potrzebuję jakieś uchwyty na rower pasujące do Nota jak byście wiedzieli jakie to proszę o link. Dzięki Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez dinokajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 jak założysz bazę, czyli relingi a potem poprzeczki, to każdy bagażnik rowerowy będzie pasował. Podobnie będzie z boxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dar, nie do końca wszystkie będą pasować.Są różne systemy mocowania ("cybanty" i częściej spotykane w alu , "wsuwki") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja mam komplet Thule. Chyba wychodzi taniej od oryginałów, które z resztą wyglądają na Thule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinokajman Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja mam komplet Thule. Chyba wychodzi taniej od oryginałów, które z resztą wyglądają na Thule A możesz mi podesłać link do tego kompletu co masz w jakimś sklepie internetowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 A możesz mi podesłać link do tego kompletu co masz w jakimś sklepie internetowym? Kupowałem tam http://boxcars.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Oryginały z logo nissan dla note produkował mont blanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 mea culpa! a wyglądają tak podobnie...co pewnie oznacza, że to te same pomysły w różnych opakowaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinokajman Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Graphia jesteś zadowolony ze swojgo bagażnika? Ile tam można wozić kg na nim? Jak jedziesz szybciej to świszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) witam kolejnego właściciela nota z wózkiem dla dzieci:) dinokajman na początek: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/34185-tttm-czyli-ten-typ-tak-ma/page-12 tam jest mój post ze zdjęciami na którym są: - oryginalne stopy z belkami mont blanca alu dedykowane do nota - odpuść te z logo nissan - to to samo a droższe - po drugie na fotce masz....stelaz wózka w bagażniku......dodam że jest to wózek moich bliźniaków:) - da sie, oczywiście na belki tez mozesz wrzucić. Tasmami zabezpieczysz i wio - da sie co potrzebujesz? - Mont Blanc kit FK 138 - to są te gumy pod stopy FK 138 są własnie do nota - belki + stopy - belki bodajze 118 (ja mam 120 bo zostaly mi po focusie- pasują) i stopy BU1. - do tego dokupilem wkladki zamka note zapakowany na 2 tygodnie -5 osob. Belki+kufer. Na A1 - max 130 km/h spokojnej jazdy. Poza dziećmi nic nie piszczało nad glowami:) jakby co pytaj do moderatora: chyba nie ma sensu kontynuować w tym miejscu tego wątku skoro mamy taki wątek bagażnikowy na forum: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/77308-bagazniki-i-relingi-do-note/page-8 Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez gmarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Graphia jesteś zadowolony ze swojgo bagażnika? Ile tam można wozić kg na nim? Jak jedziesz szybciej to świszczy? Jestem zdecydowanie zadowolony. Grunt to wybrać dobre belki poprzeczne- ja wybrałem te o profilu zbliżonym do skrzydła samolotu. Jest cicho, nic nie świszczy itp.... jedynie jeśli założysz uchwyty w rowki - musisz gumową uszczelka zabezpieczyć rowek przedniej belki bo gwiżdże jak gwizdek - przynajmniej u mnie. Na dachu woże dwa rowery czyli ok 25 kg i prócz spalania większego o ok 1 litr na 100 km nie zauważyłem innych negatywnych skutków ubocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi