Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] Proszę o sprawdzenie silnika wycieraczki tył Micra

Gość keychi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość keychi

Witam serdecznie.

Zauważyłem, że na forum problem pojawiał się ale nie było konkretnej odpowiedzi. Załatwiłem sobie zastępczy moduł BCM(BSI) aby sprawdzić działanie wycieraczki  Tak jak w moim module, tak jak w drugim wycieraczka tylna stawała po środku (lub w innym miejscu). 

Kable na zgięciu klapy wymieniłem bo były popękane ale to nie załatwiło problemu. 

Zauważyłem że silnik ma 3 piny + / bramka / - i stąd też prośba do osób posiadających Micrę K12 (+ i - dostaje po przekręceniu manetki na czasowy lub stały program) i podejrzewam że skoro nie widzi w określonym czasie bramki wyłącza moduł wycieraczki

co chcę byście sprawdzili:

proszę przyłożyć miernik (mierzyć V -volty)  do bramki i do masy samochodu i zliczyć czy wycieraczka w pozycji lewej na spirali bramka ma 0V i po pełnym wychyleniu bramka 0V (w czasie pracy powinna pokazywać 12V)

mam nadzieję, że to nie będzie dla was problemem (dostęp do w/w pinów jest na wyciągnięcie ręki po ściągnięci tapicerki tył)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...