Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] NissanConnect 2 - aplikacje i nowości

huckster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i o to mi właśnie chodziło. Nawet moja żonka narzeka na audio a nie jest audiofilem.

• 1 miesiąc temu...
  W dniu 3.08.2014 o 20:28, mr Horhe napisał:

Tylko w AUDIO dźwięki w polskiej wersji nie mają pozycji , bass, niestety. No i użytkownicy NCII narzekają na odsłuch . Radio w porównaniu do poprzedniej wersji jest słabsze. Na cd jakoś gra ale radio ... Miałem IWAY wersje a teraz Tekna gra słabiej...dobre sobie

Hej mr Horhe,

Po podkręceniu basów na max jest o niebo lepiej, ale wciąż dla ludzi poszukujących głębokiego dudniącego basu będzie to za mało.

Jeszcze gdzieś tam ciągle zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:

http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/guide-for-subwoofer-in-qq2014_topic555_page1.html

• 1 miesiąc temu...

Coś w końcu drgnęło w sprawie aplikacji ;)

Pojawił się Eurosport (Connect czyta newsy) i Twitter.

Ciekawe kiedy będzie dostępny TripAdvisor?

Może inne mapy będzie można ładować?

W dniu 10.11.2014 o 17:03, JACKO29 napisał:

Może inne mapy będzie można ładować?

Pewnie google maps ;)

W dniu 10.11.2014 o 16:45, suszara napisał:

J11 rok 2015 będzie miał całkiem nowe nc.

Sam jestem ciekawy co poprawili jak to gra.

J11 2015? Znaczy, ze w autach rocznik 2015 ma byc zmieniony NC w QQ? A co ze starszymi modelami? Np ja zamowielm benzyne 1.6 a bede ja mial na koncu grudnia,  to co nie bedzie miala tego jeszcze?

Powiedzcie mi,czy NC w nowych modelach umozliwia np odtwarzanie muzy z komorki np Spotify na glosnikach samochodu?

Czy jest mozliwosc operowanie na utworach np przeskakiwanie na kolejny utwor z kola kierownicy?

powinno byc to mozliwe ja np. rozmawiam przez Skype na glosnikach i mikrofonie wiec mysle ze odtwarzanie muzyki tym bardziej jest mozliwe  :thumbsup:

Powiedzcie mi,czy NC w nowych modelach umozliwia np odtwarzanie muzy z komorki np Spotify na glosnikach samochodu?

Czy jest mozliwosc operowanie na utworach np przeskakiwanie na kolejny utwor z kola kierownicy?

Spotify działa wyśmienicie, sterowanie w kierownicy też...

W dniu 16.11.2014 o 14:36, WuWojtas napisał:

Powiedzcie mi,czy NC w nowych modelach umozliwia np odtwarzanie muzy z komorki np Spotify na glosnikach samochodu? Czy jest mozliwosc operowanie na utworach np przeskakiwanie na kolejny utwor z kola kierownicy? Spotify działa wyśmienicie, sterowanie w kierownicy też...

Super. Dzieki za info.

Hej. fachowiec ze specjalistycznego sklepu audio w Toruniu stwierdził, że wymiana głośników niewiele da. Również zdziwił się, że basy nie mają podbicia w systemie NC 2.0. Stwierdził, że głośniki te stać na więcej. Najlepsze rozwiązanie - subwoofer, wzmacniacz. 

Dokładnie. Co ważne (przynajmniej u mnie) - do auta wsiadamy z włączonym internetem w telefonie, potem odpalamy zasilanie w aucie. 

Hej, skąd nissan connect II bierze info do google search czy przesuyłania trasy z kompa? Czy z podłączonego smartfona czy jest jakiś system poza wiedzą klientów który łączy się z netem? Nie ogarniam tego kompletnie.

Przez łącze internetowe udostępnione przez Twój smartfon łączy się z serwisem Google.

Czyli zapłacisz za transmisję danych swojemu operatorowi GSM.

Edytowane przez Tomi_St

A robił ktoś ustawianie trasy  w domu i "przesyłanie" jej do nawigacji? Czy to jest tak, że wysyła się ją z kompa ---> telefonu

A potem po sparowaniu telefonu, nawigacja bierze dane z telefonu.

Czy może jednak tak, iż ja mogę ostawić trasę na kompie i przesłać ją na jakiś serwer, z którego NCII sobie pobierze?

Np. w ten sposób, że ja siedzę w biurze, żona się gdzieś Qashqaiem szwenda po marketach i dzwoni z zapytaniem, jak dojechać do tego i tego szmateksu. Więc ja jej mówią: OK. Poczekaj, zaraz Ci wyślę trasę do NCII? I siedząc w biurze robię WYŚLIJ i po chwili Qashqai to odbiera? [wątpię by tak to działało, chociaż kto wie].

W dniu 24.11.2014 o 14:32, Karminadel napisał:

A robił ktoś ustawianie trasy  w domu i "przesyłanie" jej do nawigacji? Czy to jest tak, że wysyła się ją z kompa ---> telefonu

A potem po sparowaniu telefonu, nawigacja bierze dane z telefonu.

Czy może jednak tak, iż ja mogę ostawić trasę na kompie i przesłać ją na jakiś serwer, z którego NCII sobie pobierze?

Np. w ten sposób, że ja siedzę w biurze, żona się gdzieś Qashqaiem szwenda po marketach i dzwoni z zapytaniem, jak dojechać do tego i tego szmateksu. Więc ja jej mówią: OK. Poczekaj, zaraz Ci wyślę trasę do NCII? I siedząc w biurze robię WYŚLIJ i po chwili Qashqai to odbiera? [wątpię by tak to działało, chociaż kto wie].

Jest taka możliwość.

Siedziś sobie przed kompem ustalasz trasę i w google map robisz wyślij do samochodu.

W samochodzie małżonka ma smartfona z dostępem do neta i ściąga zapisaną trasę

Oczywiscie musisz mieć konto nissan connet

W dniu 24.11.2014 o 19:11, Tomi_St napisał:

A gdzie w Google Maps jest "wyślij do samochodu" ?

Używasz do planowania tej strony ?

https://maps.google.com/maps?output=classic&dg=brw

Tak

klikasz w link 

oczywiście przed  tym wyznacz sobie jakąś trasę