dzb87 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Chodzi mi właśnie o połączenie bluetooth. Za każdym razem jak telefon połączy się z samochodem uruchamia się aplikacja odtwarzająca dźwięk - Spotify albo player audiobooków (prawdopodobnie ostatnia używana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Jakbyś poczytał moje posty w temacie aktualnych map, wiedziałbyś, ze akurat jako jeden z pierwszych w czerwcu ubiegłego roku, kiedy ogłoszono bez żadnych konkretów program Nissan MapCare, niestety musiałem korespondować z centralą na Węgrzech, w przedmiotowej sprawie. Dopiąłem swego, choć same mapy nie zmieniły się niemal wcale, nie żeby z tego korzystał, wręcz przeciwnie, zrobiłem to dla zasady i będę robił kolejne dwa lata. Jeszcze raz zapytam, co ma ASO do aktualnych map, to zadanie dla dystrybutora w danym kraju, a ten w Polsce jest jaki jest. ASO to część prywatnej firmy, nastawionej na konkretny zarobek, a nie na darmowe pośrednictwo. Mają się zająć ściganiem dystrybutora? W jakim Ty swiecie żyjesz, oni są na łasce dystrybutora Odpowiem ci ASO to część SPRZEDAWCY i to on odpowiada przed tobą za braki błędy itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 A co powiecie na to ? http://avtotok.net/product/shtatnaja_magnitola_tesla_dlja_nissan_qashqaix-trailrogue_2013-2016_android_60 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Odpowiem ci ASO to część SPRZEDAWCY i to on odpowiada przed tobą za braki błędy itd....A SPRZEDAWCA jest?? Prywatną firmą na łasce dystrybutora. Widać nie wiesz na czym polega dystrybucja w dzisiejszych czasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 A SPRZEDAWCA jest?? Prywatną firmą na łasce dystrybutora. Widać nie wiesz na czym polega dystrybucja w dzisiejszych czasach. Czyli łaska dystrybutora w stosunku do sprzedawcy jest powodem zabrania mi prawa do reklamacji towaru NIEZGODNEGO z umową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Kto cie pozbawił takiego prawa? Ja piszę o realiach, a nie o tym jak to się odbywa na cywilizowanych rynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Kto cie pozbawił takiego prawa? Ja piszę o realiach, a nie o tym jak to się odbywa na cywilizowanych rynkach Ale prawda też jest taka że gdyby każdy upomniał się o swoje to nawet te małe biedne prywatne firmy zrzeszyłyby się i zaczęły by się domagać od dystrybutora tego za co klient ZAPŁACIŁ. Niestety większość Polaków woli narzekać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 ... Niestety większość Polaków woli narzekać.... Co najlepiej widać na Twoim przykładzie, pomimo że nie jesteś tą większością narodu. Zanim znowu zaczniesz innym wytykać co powinni, a czego nie zrobili, poczytaj trochę to forum, a znajdziesz wiele opisów, a nawet cytatów, złożonych reklamacji ... etc. Może nawet na podstawie tej lektury skojarzysz, dlaczego jeszcze 2 lata temu za kartę do NC musiałbyś w ASO zapłacić ok. 2 tys. zeta, a teraz zjechali do 500. Nie wspomnę, że na portalach internetowych można już trafić poniżej 300 zł. Więc jeżeli innym zarzucasz bierność i tylko "kłapanie dziobem" tutaj, to zaproponuj jakąś akcję, daj konkretną propozycję, zamiast wytykać innym, jak to potrafią tylko biadolić. I tak na przyszłość - oducz się uogólniać i odnosić swoje uwagi do całego narodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Co najlepiej widać na Twoim przykładzie, pomimo że nie jesteś tą większością narodu. Zanim znowu zaczniesz innym wytykać co powinni, a czego nie zrobili, poczytaj trochę to forum, a znajdziesz wiele opisów, a nawet cytatów, złożonych reklamacji ... etc. Może nawet na podstawie tej lektury skojarzysz, dlaczego jeszcze 2 lata temu za kartę do NC musiałbyś w ASO zapłacić ok. 2 tys. zeta, a teraz zjechali do 500. Nie wspomnę, że na portalach internetowych można już trafić poniżej 300 zł. Więc jeżeli innym zarzucasz bierność i tylko "kłapanie dziobem" tutaj, to zaproponuj jakąś akcję, daj konkretną propozycję, zamiast wytykać innym, jak to potrafią tylko biadolić. I tak na przyszłość - oducz się uogólniać i odnosić swoje uwagi do całego narodu Ale nie zapominaj również że sprzedawca w momencie sprzedaży samochodu nie wspomniał słowem że niestety mapa jest z wadami. A co do większości posiadałem jeszcze niedawno Koleosa i gdy napisałem na forum ze można się ubiegać o obniżkę ceny zakupu to niektórzy mnie wyśmiali a inni OLALI jak na tym forum http://megane.com.pl/topic/60770-system-rozpoznawania-mowysterowania-glosem/page__p__419818__fromsearch__1?do=findComment&comment=419818 więc wybacz że pisze w ten sposób ale chyba mam podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 A co powiecie na to ? http://avtotok.net/product/shtatnaja_magnitola_tesla_dlja_nissan_qashqaix-trailrogue_2013-2016_android_60 Fajne,...tylko jak dla mnie to za dużo kombinacji przy ustawianiu podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Fajne,...tylko jak dla mnie to za dużo kombinacji przy ustawianiu podczas jazdy. A jaka cena?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 28000 rubli...po naszemu około 1800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Zastanowiłbym się nad zakupem jednak musiałbym to kupić od polskiej firmy aby miało gwarancję, no i nie wiem co by ASO powiedziało na taką przeróbkę miesięcznego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Ja jednak obawial bym się jakości radia - za miastem zapewne nie bedzie dzialac poprawnie jak to z "chinolami" bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Zastanowiłbym się nad zakupem jednak musiałbym to kupić od polskiej firmy aby miało gwarancję, no i nie wiem co by ASO powiedziało na taką przeróbkę miesięcznego auta. Nic by nie powiedziało,mogli by straszyć utratą gwarancji i innymi wymysłami,a prawda jest taka,że jeżeli nie tniesz instalacji to nie mogą Ci nic zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A czy nie trzeba nic programować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Z tego co wiem to nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Nie jestem pewien czy montując inne radio niż fabryczne (kupione z autem) nie stracisz gwarancji. Zmiana instalacji (na kostkach) to jednak ingerencja w instalacje elektryczna. Dla użytkownika sa przewidziane odpowiednie porty/gniazda dostępne w aucie i to z nich wolno nam korzystać -chyba ze się myle? To sa urządzenia ktoe nie zostały przewidziane do montażu w aucie przez producenta i to może być ten powod utraty gwarancji. Zawsze można podjechać na montaż do ASO -dogadać się i gwarancja zostanie "nienaruszona" wpisem w ksiazce Ja tak zrobiłem w "Misku" - wpisali mi montaż radia jako usluga ASO wiec i gwarancja na auto została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Witam koledzy. Cieszę się że nowe radio ( tesla ) przypadło wam do gustu. Cena 1800 zł jest do zaakceptowania. Jeśli wytrzymam z samochodem do zakończenia gwarancji ( bo już przymierzałem się do 3 samochodów ) to przy kolejnej wizycie za wschodnią granicą chyba sobie to kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Juras,może i tak,ale w Note montowałem na gwarancji sam i nawet nie pisneli o utracie,może jakby coś się działo z elektryka,może by wyniuchali,ale jak spokój?,nikogo nie powinno to ruszyć. Ale...to są tylko nasze dywagacje i do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 To nie dywagacje, montaż poza ASO lub bez pisemnego wskazania warsztatu na 100% skutkuje utratą gwarancji co najmniej na el.powiazane czyli w praktyce na "elektrykę" Dopóki nic się nie dzieje i płacisz za przeglądy nawet się nie zająkną, że to problem, choć mnie uprzedził znajomy mechanik/elektryk z aso nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 ... Ale...to są tylko nasze dywagacje i do odważnych świat należy Nie wiem czy byłbyś taki "radosnym króliczkiem", gdyby Ci coś walnęło w komputerze, elektronice, czy w jakimkolwiek elemencie elektryki auta. Jak napisał kol. manix - w ASO wtedy na pewno by zauważyli, że było grzebane i zostałbyś potraktowany jak piłeczka pingpongowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 ... poproszę Panowie o informację. Mapy na kartach SD , które sprzedaje Dealer Nissana (ktoś wcześniej wspomniał w cenie 500zł. ) - czy one są z aktualizacją 3 letnią ? Pytam z ciekawości bo Mazda ceni się za te karty kilkukrotnie drożej lecz są one z aktualizacją 3 letnią (2 razy w roku) Dziękuję i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Maniolo,Andrzeju,...dla tego napisałem,do odważnych świat należy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 ... poproszę Panowie o informację. Mapy na kartach SD , które sprzedaje Dealer Nissana (ktoś wcześniej wspomniał w cenie 500zł. ) - czy one są z aktualizacją 3 letnią ? Pytam z ciekawości bo Mazda ceni się za te karty kilkukrotnie drożej lecz są one z aktualizacją 3 letnią (2 razy w roku) Dziękuję i pozdrawiam ! W przypadku Nissana sprawa wygląda tak. Bulisz jednorazowo ponad 5 stówek. Dostajesz kartę z mapą, na której w ostatnich 2 wersjach jest również aktualizacja softu ... i tyle. Nic więcej w tej cenie - żadnych aktualizacji. Nissan wydaje nowe mapy 1x/rok i w przypadku nieodpartej ochoty z Twojej strony do posiadania takowej, wiąże się to z koniecznością wysupłania kolejnych 5 stówek. W przypadku Nissana nie ma czegoś takiego, jak aktualizacja czegokolwiek na posiadanej karcie. Każdorazowo kupujesz nową kartę zawierającą nową mapę, przy czym karta na pewno jest nowa, ale co do zawartości mapowej, to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi