JACKO29 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Karminadel,no trochę to to stwierdzenie nie na miejscu,masz takie Swoje zdanie ,dobrze,ale co będzie jak kolega napisze i dostanie co chciał?Jak w tedy zareagujesz??? Są ludzie,których wypychają drzwiami,a w chodzą oknem i dostają to co chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Tutaj chodzi chyba o cos innego. To ze mapy byly od poczatku nieaktualne to OK, powinni to naprawi jakas akcja itp. itd. ale nie powinnismy wymagac zeby promocje typu Mapcare bylo dla wszystkich ktorzy kiedykolwiek kupili Nissana. Pewnie ze bylo by fajnie gdyby tak zrobili, ale trzeba stapac twardo po ziemi. Jak juz napisalem, wczesniej, jesli kupilem auto przed jakas nowa promocja to moja strata. Oczywiscie zawsze mozna i trzeba probowac cos ugrac ale nie uwazam zeby Nissan mial obowiazek robic to zawsze dla wszystkich z "klucza" Zauwazcie, ze samochody kupione przed terminem ogloszonym dla Mapcare nie dostaja mozliwosci korzystania z niej tylko dostaja jednorazowa aktualizacje map. Nie slyszalem zeby komus udalo sie "wyciagnac" Mapcare dla starszego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Karminadel,no trochę to to stwierdzenie nie na miejscu,masz takie Swoje zdanie ,dobrze,ale co będzie jak kolega napisze i dostanie co chciał?Jak w tedy zareagujesz??? Są ludzie,których wypychają drzwiami,a w chodzą oknem i dostają to co chcą. No tak - będę mu pozytywnie zazdrościł tego, że mu się udało. Mi szkoda czasu - ale przykład wyżej, że jak ich docisnąć - to może swoje wygrać. Trzymam kciuki - jak mu tak zależy - niech walczy o swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Pamiętam dobrze że to forum pomaga i z tej pomocy już nie raz skorzystałem, jednak nie mogę się z niektórymi zgodzić ( chodzi mi chociażby o wypowiedź o całowaniu w rękę klienta przez ASO). Czy ci co kupili NOWE samochody w salonach mają dać się zbywać przez niedouczony serwis bo takie ma widzimisię? Podam przykład:dlaczego forumowiczowi Karminadel NC wyświetla ikony BP a mi nie- to jest ewidentny przykład że trzeba być upierdliwym inaczej nie dostaniesz tego co inni mają. Ja zawsze w każdej sprawie wychodzę grzecznie kulturalnie ale gdy otrzymuję odpowiedź typu jednego kierownika serwisu " jak ci się nie podoba to nie korzystaj...... " no to sorry ale nóż się sam w kieszeni otwiera więc mamy dziś takie czasy ze trzeba ciągle upominać się o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Jest roznica w upominaniu sie o Swoje a w upominaniu sie o to co nam sie teoretycznie nie nalezy (praktycznie zazwyczaj tez). Jesli ASO leci w kulki to jak najbardziej, jesli ktos cos dostal bo tak mialo byc dla Wszystkich a ja tego nie mam to tez rozumiem. Tylko jesli ja cos "dostalem" (wynegocjowalem) od ASO np. w ramach negocjacji przedzakupowej a ktos inny tego nie ma to nie oznacza ze mu sie to tez nalezy i Nissan powinien mu to DAC. Jeszcze raz, nie chodzi o walke o tzw. SWOJE czyli o to co nam sie nalezy w danej cenie/kontrakcie etc. tylko o to zeby nie myslec, ze nalezy sie wszystko to co maja inni. W ten sosob mozna dojsc do absurdu i domagac sie merca w cenie malucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturdj Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Zauwazcie, ze samochody kupione przed terminem ogloszonym dla Mapcare nie dostaja mozliwosci korzystania z niej tylko dostaja jednorazowa aktualizacje map. Nie slyszalem zeby komus udalo sie "wyciagnac" Mapcare dla starszego auta Widzisz kolego, wysłałem zapytanie do serwisu i centrali chociażby z tego powodu że dotąd tego nie robiłem. Po drugie przejeżdżając w zeszłym tygodniu A1 obok Łodzi rozbawiła mnie strzałka nawigacji błądząca w szarym polu. Po trzecie zazwyczaj każdy producent sprzedając samochód, który ma na swoim wyposażeniu nawigację zapewnia przez pierwsze 2 lata ich darmową aktualizację (pamiętam jak przez mgłę że sprzedawca coś mi na ten temat wspominał). Jak widać na moim przykładzie tak niestety w przypadku Nissana nie jest, stąd moje rozczarowanie, a nie potrzeba zdobycia czegoś na siłę, bo innemu się udało. Edytowane 25 Września 2017 przez arturdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Widzisz kolego, wysłałem zapytanie do serwisu i centrali chociażby z tego powodu że dotąd tego nie robiłem. Po drugie przejeżdżając w zeszłym tygodniu A1 obok Łodzi rozbawiła mnie strzałka nawigacji błądząca w szarym polu. Po trzecie zazwyczaj każdy producent sprzedając samochód, który ma na swoim wyposażeniu nawigację zapewnia przez pierwsze 2 lata ich darmową aktualizację (pamiętam jak przez mgłę że sprzedawca coś mi na ten temat wspominał). Jak widać na moim przykładzie tak niestety w przypadku Nissana nie jest, stąd moje rozczarowanie, a nie potrzeba zdobycia czegoś na siłę, bo innemu się udało. Znowu wrócę trochę do moich problemów a mianowicie gdy byłem na jeździe próbnej w marcu 2017r sprzedawca na pytanie o aktualizację map potwierdził ze jest co roku i chyba 2 lub trzy lata bezpłatnie, więc jakież było moje zdziwienie gdy w maju 2017r pojechałem do serwisu z klimą i przy okazji wspomniałem że nawi nie widzi DTŚ w Gliwicach od A1 w stronę Katowic i otrzymałem info iż niestety mój samochód pomimo że jest z 2016r i pomimo że został sprzedany z nieaktualnymi mapami nie kwalifikuje się do wymiany karty na nową. Później jednak ASO wydało mi bezpłatnie nową kartę jednak jest to potwierdzenie że kupując samochód jest wszystko upiększane przez sprzedawcę i obiecywane są "złote góry" a po zakupie wracamy do rzeczywistości i jeżeli nie mamy nic na papierze to niestety jesteśmy zdani na łaskę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Widzisz kolego, wysłałem zapytanie do serwisu i centrali chociażby z tego powodu że dotąd tego nie robiłem. Po drugie przejeżdżając w zeszłym tygodniu A1 obok Łodzi rozbawiła mnie strzałka nawigacji błądząca w szarym polu. Po trzecie zazwyczaj każdy producent sprzedając samochód, który ma na swoim wyposażeniu nawigację zapewnia przez pierwsze 2 lata ich darmową aktualizację (pamiętam jak przez mgłę że sprzedawca coś mi na ten temat wspominał). Jak widać na moim przykładzie tak niestety w przypadku Nissana nie jest, stąd moje rozczarowanie, a nie potrzeba zdobycia czegoś na siłę, bo innemu się udało. Alez ja napisalem ze jesli cos sie nalezy np. aktualna mapa w dniu zakupu to ... Z kolei argument, ze inni zazwyczaj daja aktualizacje na dwa lata a Nissan nie daje to, hmm... wlasnie podchodzi pod to co napisalem (ta czesc krytyczna) bo przeciez "widzialy galy co braly" o ile nie jest to niezgodne z przepisami i nie jestesmy "oszukani" , np. stare mapy w dniu zakupu czy bledne informacje podawane przez sprzedawce itp. To, ze wyslales zapytanie o aktualne mapy na dzien zakupu to dla mnie jest jak najbardziej zrozumiale i uzasadnione. Skoro masz stare mapy to niestety strzalka pojawi sie w "polu" Tez nie jestem szczesliwy, ze mapy nie sa zbyt aktualne i z tego powodu czuje sie zawiedziony dzialaniami Nissana. Tak samo bylo po zakupie auta, zakup 2017 a mapy z 2013 - zenada, ale w moim przypadku zrobili akcje Mapcare i cos tam aktualizuja w nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Dlatego dziwię się tym, którzy od dawna śledzą to forum, znają realia w kwestii map jakimi Nissan nas raczy, a mimo to przymierzają się do wymiany fabrycznie zainstalowanego radia bez navi, na NC. Przecież to na starcie ok. 2 tysiaków. Czy nie lepiej zaopatrzyć się np. w TomTom GO 5200 i mieć dożywotni spokój (do końca żywota urządzenia) ?? https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/car/products/go-5200/ Jak się trafi na promocję, to można ten sprzęcik kupić z full pakietem nie za 1599 zeta, ale z 20 % rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) O widze dyskusje o mapach. Nie wiecie, czy ta mapa bedzie pasowala do QQ II 2015? Niby QQ nie jest wypisany w obslugiwanych, ale to mysle, jest blad sprzedawcy. http://www.ebay.co.uk/itm/2017-V2-NISSAN-CONNECT-2-SD-CARD-EUROPE-MAPS-SAT-NAV-LATEST-VERSION/322574703566?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%26asc%3D46150%26meid%3D72c4e20621b44b8e843d656b913bc323%26pid%3D100623%26rk%3D3%26rkt%3D6%26mehot%3Dag%26sd%3D112466023703&_trksid=p2047675.c100623.m-1 A i zamowilem. Jak nie bedzie pasowalo to najwyzej odesle. Jakby by kogos interesowalo. Mapa dotarla. Ale nie pasuje Mam komunikaty o niekompatybilnosci nosnika z urzadzenie. Trzeba bedzie odeslac i poszukac nowej... Edytowane 26 Września 2017 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Mam 3 i mogę odsprzedać za 100 złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Mam 3 i mogę odsprzedać za 100 złociszy A bedzie to pasowalo do mojego QQ? Bo spodziewalem sie, ze tamta bedzie pasowala a tu kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Mam takie samo autko i chodzi karta bezproblemowo, jak jesteś zainteresowany mogę wysłać będzie pasować zapłacisz, nie zaskoczy odeślesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Mam takie samo autko i chodzi karta bezproblemowo, jak jesteś zainteresowany mogę wysłać będzie pasować zapłacisz, nie zaskoczy odeślesz. A to jest ta najnowsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Najnowsza różni się tylko napisem V1 nowsza V2 gdyby nie napis nie do odróżnienia. Podpytaj Andrzeja to jest guru nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 A bedzie to pasowalo do mojego QQ? Bo spodziewalem sie, ze tamta bedzie pasowala a tu kicha. W tej którą zamówiłeś, sprzedawca nic nie wspomniał nie tylko o Twojej QQłce, ale o żadnej z QQłek. Karta którą Ci Kuba proponuje, skoro u niego śmiga, to i u Ciebie musi. Dodam, że za cenę jaką zaproponował Ci Kuba, to nie kupisz nawet znacznie starszej karty. Pozwolę sobie podpytać. W tej ofercie z której skorzystałeś, jest jakaś wzmianka dot. "Including SPEED CAMERA ALERTS* (additional installation required through USB port)" Dostałeś z kartą coś dodatkowo ?? Jeżeli tak, to w jakim formacie jest plik ? Może .ntq ? dot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 W tej którą zamówiłeś, sprzedawca nic nie wspomniał nie tylko o Twojej QQłce, ale o żadnej z QQłek. Karta którą Ci Kuba proponuje, skoro u niego śmiga, to i u Ciebie musi. Dodam, że za cenę jaką zaproponował Ci Kuba, to nie kupisz nawet znacznie starszej karty. Pozwolę sobie podpytać. W tej ofercie z której skorzystałeś, jest jakaś wzmianka dot. "Including SPEED CAMERA ALERTS* (additional installation required through USB port)" Dostałeś z kartą coś dodatkowo ?? Jeżeli tak, to w jakim formacie jest plik ? Może .ntq ? dot. Chce kupic mape ale najnowsza. Mam teraz mape sprzed chyba 2 lat wiec czas juz na cos najnowszego wymienic. Nie chce brac mapy nie najnowszej. Co do ogloszenia faktycznie nie ma tam wzmianki o QQ ale uznalem, ze to tylko blad w opisie A co pliku, to faktycznie dostalem jakis link ale nawet tam jeszcze nie zagladalem. Zainteresowany? To moge sprawdzic co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Chce kupic mape ale najnowsza. Mam teraz mape sprzed chyba 2 lat wiec czas juz na cos najnowszego wymienic. Nie chce brac mapy nie najnowszej. Co do ogloszenia faktycznie nie ma tam wzmianki o QQ ale uznalem, ze to tylko blad w opisie A co pliku, to faktycznie dostalem jakis link ale nawet tam jeszcze nie zagladalem. Zainteresowany? To moge sprawdzic co to jest. Odnośnie najnowszych kart do poszczególnych modeli aut, to tutaj http://nissan.navigation.com/en_GB/NissanEMEA/EUR masz zawsze najświeższe informacje "co do czego". Wystarczy krok po kroku wskazać model auta, rocznik ... i już wiesz wszystko. Odnośnie pliczku o którym była mowa, to odpisałem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Napisałem do Nissana w sprawie brakujących ikonek w nawigacji i otrzymałem następującą odpowiedź: "Szanowny Panie, jeszcze raz pragniemy wyjaśnić, że w instrukcji znajdują się ikony poglądowe. Co za tym idzie - te rzeczywiste mogą się w zależności od modelu różnić od zaprezentowanych w samochodzie. Możliwe również, że ma Pan w swoim samochodzie inną wersje karty SD z mapami niż Pana znajomy." czyli Nissan może składać deklaracje obiecywać a potem się na klienta wypiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Normalne ,znamy to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Witam panowie jestem nowy i Nissana mam od kilku dnichciałbym zapytać a właściwie prosić o pomoć bo mam problem zrejestracją auta w NISSAN NCONNECT (You+nissan) wpisuje vin potem wszystkie dane osobowe i przechodzi do pokazania jaki to model i.t.p. no i pozostaje zaznaczyc akceptacje regulaminu i dale Ale niestety nić dalej się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 No nie wiem,może jeszcze poczekaj kilka dni,może jeszcze Twoja Kaśka nie została wprowadzona do systemu że sprzedana.A jak nie to zapytaj na infolinii,lub w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A to nowego kupiłeś??, A z jakiej przeglądarki internetowej korzystasz??, Spróbuj z Firefoxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Hej. Dla mnie także było to skomplikowane. Ja to zrozumiałem że nissan connect to coś innego/lub dodatkowego aniżeli You+Nissan. Ja się zalogowałem na na Y+N i tam znalazłem przypadkiem odnośnik do NC. I teraz komórka powiedziała mi że jest podłączona do samochodu. Wcześniej nie chciała. Jak się zalogujesz do Y+N poszukaj w szukajce NC/ Wyskoczą ci 3 możliwości - . m in. NC, i new NC. Także wszystko na firefoxie robiłem. Choć większość firm promuje IE Przebrnąłem przez pierwsze 15 stron . Z ciekawości - czy ktoś aktualizował po 2 latach system NC? Czy działa jak działało wcześniej? Edytowane 8 Października 2017 przez Brzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Wyjątkowo durny system a do tego będzie płatny, szkoda czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi