Gość Andrzej G Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Wyjątkowo durny system a do tego będzie płatny, szkoda czasu. Pełna zgoda. Kto się będzie w trasie z tym szamotał, tym bardziej że większość funkcji wymaga dostępu do netu via smartfon. Jak już skasowali za NC masę szmalu, to nie mogli zaopatrzyć tego sprzętu w internetową kartę SIM, dając w ten sposób chociażby niczym nie uwarunkowany i nie uzależniony od zewnętrznych sprzętów, dostęp do aktualnej sytuacji drogowej ??. Jak to pięknie rozwiązał np. TT https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/car/products/go-5200/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Pełna zgoda. Kto się będzie w trasie z tym szamotał, tym bardziej że większość funkcji wymaga dostępu do netu via smartfon. Jak już skasowali za NC masę szmalu, to nie mogli zaopatrzyć tego sprzętu w internetową kartę SIM, dając w ten sposób chociażby niczym nie uwarunkowany i nie uzależniony od zewnętrznych sprzętów, dostęp do aktualnej sytuacji drogowej ??. Jak to pięknie rozwiązał np. TT https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/car/products/go-5200/ Jak będzie darmowe to się będzie korzystało a jak trzeba będzie za ten cud techniki płacić to nikt nie będzie płacił i się przesiądziemy na smartphony i po temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Na czymś też trzeba zarobić pomyślał sobie Nissan i ...odp...ł babola jak mało kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Czy wiecie jaki duzy pendrive można podłączyć do USB?. Czy są jakieś ograniczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Czy wiecie jaki duzy pendrive można podłączyć do USB?. Czy są jakieś ograniczenia? Ja używam 8 GB (FAT 32). Działa bez problemu. Większego nie testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Ja używam 16 GB, spoko chodzi. Warto zainwestować w szybki sprzęt, tzn. z szybkim odczytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Ja w X'ie uzylem dla testu 128 GB i 64 GB i wykrywal je. Nic nie odtwarzalem bo z softem sa ale wyswietlil info ze brak multimediow do odtworzenia na nosniku (czy jakos tak) - zadnej mp3 etc tam nie mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Jeżeli ktoś ma chęć spróbować. Próbowałem odinstalować mojego szajsunga . Niestety NC nie chce go wyposcic . Mi ml i że daje odłącz cały czas pokazuje się jako dostępne Urzadzenie bt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Wywal NC z BT fona, a później baw się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neufMarc Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 a ja sobie gram cały czas z 32GB bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duncho Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) Chce kupic mape ale najnowsza. Mam teraz mape sprzed chyba 2 lat wiec czas juz na cos najnowszego wymienic. Nie chce brac mapy nie najnowszej. Co do ogloszenia faktycznie nie ma tam wzmianki o QQ ale uznalem, ze to tylko blad w opisie A co pliku, to faktycznie dostalem jakis link ale nawet tam jeszcze nie zagladalem. Zainteresowany? To moge sprawdzic co to jest. Mam 2 najnowsze karty na sprzedaż, jeśli jesteś zainteresowany (KE288-LCNKE2 / 25920-4KJ0C). Oba są najnowsze oferowane przez Nissana od marca 2017. Proszę wysłać mi e-mail, jeśli jesteś zainteresowany: humo220@gmail.com Edytowane 17 Listopada 2017 przez duncho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Mam 2 najnowsze karty na sprzedaż, jeśli jesteś zainteresowany (KE288-LCNKE2 / 25920-4KJ0C). Oba są najnowsze oferowane przez Nissana od marca 2017. Proszę wysłać mi e-mail, jeśli jesteś zainteresowany: humo220@gmail.com Nie wciskaj ludziom kitu, że to najnowsze karty. Chcesz pohandlować, to rób to uczciwie i w stosownym dziale. Tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106720-aktualizacja-map-nissan-connect-3/?view=findpost&p=1186386 w połowie października zamieściłem info o najnowszych mapach, włącznie z linkiem, pod którym można to potwierdzić i precyzyjnie ustalić, jaka karta do jakiego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Endriu masz piątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Szach mat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Czasami pojawiaja sie na roznych portalach mapy do "Connecktow" czy udalo sie juz komus z Was przegrac to na SD karte i cieszyc sie sukcesem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Tak,było to już tutaj opisywane,ale niestety nie spotkało się z przychylnością wielu kolegów.Poza tym jest trochę kombinacji przy zgrywaniu karty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 A ja mam pytanie dotyczące navi czy jeżeli wprowadzacie adres i droga prowadzi przez dwupasmówkę czy u was też jest komunikat iż trasa zawiera odcinki płatne? Rozumiałbym że czepia się autostrad ( chociaż nie wszystkie są płatne ) ale nie o dwupasmówki czy ekspresówki które są darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Dlatego że navi nie rozróżnia czym jedziesz, a te trasy np dla ciężarówek są płatne. Mam ten sam problem choć fabrycznie navi u mnie to tomtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Dlatego że navi nie rozróżnia czym jedziesz, a te trasy np dla ciężarówek są płatne. Mam ten sam problem choć fabrycznie navi u mnie to tomtom Moment ale czy ciężarowe też mają NISSAN CONNECT? Bo chyba to co ładowane jest do osobówki nie będzie w ciężarowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Wiem że to chore, ale jak to logicznie wytlumaczyć? Wbijam w moim tucsonie trasę Szczecin Kamień Pom.ustawiam omijaj płatne drogi, to zamiast trójką, chce mnie ciągnąć przez Stargard na Płoty 2×dłuższą trasą. Ile krwi mi to napsuło w trasie na południe zanim zaskoczyłem, że ona wszystkie trasy viatoll traktuje jak płatne, to moje np nv200 w wersji tecna ma: NissanConnect zintegrowany z nawigacją i systemem audio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Wiem że to chore, ale jak to logicznie wytlumaczyć? Wbijam w moim tucsonie trasę Szczecin Kamień Pom.ustawiam omijaj płatne drogi, to zamiast trójką, chce mnie ciągnąć przez Stargard na Płoty 2×dłuższą trasą. Ile krwi mi to napsuło w trasie na południe zanim zaskoczyłem, że ona wszystkie trasy viatoll traktuje jak płatne, to moje np nv200 w wersji tecna ma: NissanConnect zintegrowany z nawigacją i systemem audio Szanowny Manix'ie W naszych NC jest bardzo podobnie, z tą różnicą, że gdy mamy włączone pomijanie płatnych, to NC prowadzi S-kami, ale ostrzega, że niby pojedziemy płatnymi - efekt viatoll. Natomiast co do odcinków autostrad, które jako obwodnice miast są darmowymi odcinkami, to niestety przy identycznych ustawieniach NC głupieje i je omija. Nie wiem czy we wszystkich tego typu przypadkach jest identycznie, ale kilka razy się z tym spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Czyli po raz kolejny potwierdza się że za duże pieniądze otrzymaliśmy pierwotniaka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Dlatego jeszcze raz powiem, nie ufamy nawigacji, patrzymy na znaki, mamy mapy papierowe i kompas jakiś mały a jak jedziemy w kompletne nieznane zapiszmy na kartce punkty na które mamy się kierować, i należy pamiętać że koniec języka za przewodnika a miejscowi drogę znają lepiej niż najlepsza navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Na szczęście u nas informatycy/ posiadacze auta nie zasypają i do mojej jest już apka "Tucsy" która sprawia, że mogę korzystać np. z automapy czy gogle mapy.(mirroring) https://youtu.be/w7EwQqDH-nI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi