DINO Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 no tak jak zwykle taki skrót myślowy bo gadamy o GPS-e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Ja zadowolony jestem z Garmina z komunikatami drogowymi TMC Premium. Używam 1490T: Aktualne komunikaty drogowe bez konieczności dostępu do internetu, a więc darmowe na całym świecie (oczywiście przelicza trasę wg. tych wskazań itp), 5' ekran - bardzo dobra widoczność w silnym słońcu, wbudowany zestaw głośnomówiący BT, bardzo głośny i wyraźny głosnik, aktualne inf. o fotoradarach, dożywotnie aktualne mapy w cenie. Z bajerów: asystent pasa i widok skrzyzowań 3D, można się podpiąć pod OBD auta i mieć jakies wskazówki i inne pierdy o eko jeździe, wkresy spalania, cuda wianki. Co do map, bardzo mądże wyznacza trasę, dokładność map z uliczkami na alpejskich lodowcach włącznie. Na polskę używam UMP-pcPL. Bardzo duża baza punktów, adresów etc Z wad to jedynie to, że subiektywnie wydaje mi się na polskę przyjemniejsza mapa UMP od tej oryginalnej. wkurza też działanie "dotyku" ekranu w dobie ekranów pojmnościowych. Edytowane 8 Maja 2014 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grrruby Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 w MIO??? oj, chyba chodziło o Larka ja od siebie dodam tylko jeszcze, że miałem styczność z przypadkiem, gdzie pierwsza (albo kilka pierwszych ) instalacja AM powiodła sie i wszystko było super, natomiast któraś z kolei powodowała już błędy w działaniu. Chyba było to spowodowane tym, że gdzieś jeszcze jakieś pozostałosci po starej AM znajdowały się w pamięci nawigacji - nie wiem jak sprawa została rozwiązana, ale ja z aktualizacjami postępuję ostrożnie i dokładnie, w sumie raz/dwa razy w roku aktualizuję i na moje wymagania jest OK. Skończmy rozmowę o Larkach może, bo założyciel tematu Larka zdaje się, że i tak nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Zastanawiam sie nad tymi produktami: http://allegro.pl/35-nawigacja-samochodowa-gps-polska-eu-wielka-i4146231945.html http://allegro.pl/cala-europa-nawigacja-samochodowa-kamera-cofania-i4146259400.html (ta jest fajna bo mozna kamere cofania zamontowac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 no oferta jest ciekawa, dodaj jeszcze koszt AM i przelicz czy się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 ee poleci się na crakowanej i będzi egitt ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 ja kiedyś kupiłem AM i jakoś tak samo przychodzi, że ją odnawiam co roku, nie musze kombinować ani się zastanawiać nad ............., poprostu działa. Wydaje mi się, że za czyjąś pracę należy zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 też tak mam, 149 zł za rok to nie jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Ja za AM raz zapłacilem. Później crack poleciał. ALe jakby nie było jednorazowo kaska poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Miałem dość przyklejania do szyby nawigacji i tych wiszących kabli. Dwa miesiące temu kupiłem stację multimedialną, tj. coś takiego: http://allegro.pl/nawigacja-gms-6301-gps-dvd-polskie-menu-usb-i4203202839.html i jestem bardzo zadowolony. AutoMapę miałem z poprzedniego urządzenia na którą mam licencję i ważną subskrypcję. Edytowane 9 Maja 2014 przez Czeslaw4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Mateusz, jak masz ori, to nie musisz nic crakować, tylko nie będzie aktualizacji bo w sumie bez sensu mieć coś ori i do tego craka :D CZesław4 też myślałem o czym ś takim ale za jasno w aucie by było ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 CZesław4 też myślałem o czym ś takim ale za jasno w aucie by było ;D Jest opcja przyciemniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 CZesław4 też myślałem o czym ś takim ale za jasno w aucie by było ;D Jest opcja przyciemniania pewnie tak, ale .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 pewnie tak, ale .................. ......cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 ......cena ? oj, nieee, wybrałem droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Co ja tu czytam, 149zł rocznie za Automapę?! Widzę, że garmin jest jednak relatywnie tani. Edytowane 9 Maja 2014 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Co ja tu czytam, 149zł rocznie za Automapę?! Widzę, że garmin jest jednak relatywnie tani. tak, tylko jak pisałeś wcześniej na PL jeździsz z ump czyli tak nei do końca z garminem w PL, ja garmina używam do pływania i jest gitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Dla mnie UMP jest zwyczajnie wygodniejsza bo przyzwyczaiłem się - miałem na symbianie Garmina Mobile XT jeszcze z mapą CNE, później UMP w Yanosiku, dlatego tez UMP wrzuciłęm na navi. Adresy które wyszukuję zawsze znjaduje tez na mapie garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 na swoim Garminei tez mam UMP, ale w porównaniu z AM jak sprawdzałem to niestety, ale dużo brakuje, choć projekt fajnie się rozwija, nawet sam coś im podsyłałem do uaktualnienia, UMP to raczej turystyka i szlaki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Odkąd Yanosik rozwija ten projekt to poszlo to z kopyta. Może inaczej - jeszcze się nie zawiodłem, w każdą dziurę mnie doprowadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Yanosika tez mam jak jeżdżę kiedyś spróbowałem odpalić navi i jechałem ze Świnoujścia, było w miarę OK, ale do AM jeszcze dużo brakuje, choć to dobry kierunek i fajnie, że się rozwija, ale dla mnie jest to cos dodatkowego w fonie a nie podstawowa navi równie dobrz mozna odpalić googlemap i będzie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Tak ale,mialem,na myśli to ze kupilem raz,ale nr przedłużyłem i po roku zassalem pirata,emulstora na moje dane i lewizna. Mateusz, jak masz ori, to nie musisz nic crakować, tylko nie będzie aktualizacji bo w sumie bez sensu mieć coś ori i do tego craka :D Chodziło mi o to że nie odnawiałem już tylko sciągnąłem emulator i lewizna poszła Teraz na szczęście nie mam problemu bo kupiłem nową nawe z TomTom z ori nawką i mam darmo aktualizację przez 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Teraz na szczęście nie mam problemu bo kupiłem nową nawe z TomTom z ori nawką i mam darmo aktualizację przez 3 lata kupił byś Sygita i masz mapy TomToma za free do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Promocyjna cena była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi